LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Vlekken op eikenhouten vloer na plaatsing bank van Design on Stock

Goede of slechte ervaringen met meubels? Geef hier jouw mening.
Peter Kuijpers
Berichten: 1
Lid geworden op: 05 dec 2019 20:34

Vlekken op eikenhouten vloer na plaatsing bank van Design on Stock

Ongelezen bericht door Peter Kuijpers »

Wij hebben medio december vorig jaar een bank van design on stock gekocht en deze is in het eerste kwartaal van 2019 geleverd.
Wij hebben een naturel eiken houten vloer en de doppen onder de bank geven afdrukken/vlekken in de houten vloer, het lijkt alsof er iets vettigs uit de doppen komt of in ieder geval een reactie. van de vloer met de doppen. Het zijn zwarte rubberen/tpe doppen. Nu wil het geval dat een zus van mij ook een bank van design on stock heeft gekocht, weliswaar een ander model maar wel met dezelfde rubberen/tpe doppen. Ook zij heeft een eiken vloer, echter veel donkerder maar ook hetzelfde probleem. Wij zijn al een hele tijd bezig met de leverancier van de bank en hebben onlangs bezoek gehad van design on stock. Vandaag bericht gehad dat het niet aan de doppen van het bankstel ligt, dat hebben zij onderzocht en zij weten niet welke doppen/materialen wel en niet op een eiken houten vloer mogen worden geplaatst, bovendien accepteren zij geen enkele aansprakelijkheid voor schade als wij andere doppen zouden willen plaatsen. Daarnaast beweren zij dat er slechts 2 klanten dit probleem hebben gemeld. Mijn vraag is of er meerdere consumenten dit probleem herkennen? Wij zouden dan graag in contact komen met deze consumenten. Voor ons staat vast dat de vlekken in onze vloeren veroorzaakt zijn door de doppen onder de bank. Als deze bank er niet was neergezet hadden de vlekken er niet gezeten.

sylvesterb
Berichten: 5049
Lid geworden op: 26 apr 2015 10:52

Re: Vlekken op eikenhouten vloer na plaatsing bank van Design on Stock

Ongelezen bericht door sylvesterb »

Peter Kuijpers schreef:
05 dec 2019 20:50
Voor ons staat vast dat de vlekken in onze vloeren veroorzaakt zijn door de doppen onder de bank. Als deze bank er niet was neergezet hadden de vlekken er niet gezeten.
Hoe weet je dat het niet veroorzaakt wordt door jouw eikenhouten vloer?

witte angora
Berichten: 30798
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Vlekken op eikenhouten vloer na plaatsing bank van Design on Stock

Ongelezen bericht door witte angora »

Zijn die vlekken niet te verwijderen? En inderdaad, hoe is de vloer behandeld?

Veldt01
Berichten: 991
Lid geworden op: 16 jul 2006 15:05

Re: Vlekken op eikenhouten vloer na plaatsing bank van Design on Stock

Ongelezen bericht door Veldt01 »

Helaas is dit niet echt bijzonder als je kijkt waar de zwarte doppen van gemaakt zijn (aardolieproducten).
Zet maar eens een autoband op een stuk hout of kunstof en je hebt gegarandeerd vergelijkbare vlekken (de weekmakers ed uit de band komen geleidelijk vrij en reageren met het aangrenzende materiaal).

De doppen beschermen tegen krassen maar de combinatie met hout (zeker als het niet gelakt is) is niet de meest gelukkige. Komt nog bij dat ook eikenhout stoffen afgeeft en rubber ook nog eens kan reageren met de was of de olie op de naturel gekleurde vloer en vlekken diep in het hout kunnen trekken (poreus).

Ik heb verleden heb ik weleens transparantie siliconen doppen voorbij zijn komen die reaktievrij zouden zijn maar zelfs die zorgen voor een snellere vergeling van de parketlak. wat naar eigen ervaring wel werkt is vilt onder de poten.

Komkommertijd
Berichten: 5921
Lid geworden op: 02 nov 2018 17:44
Locatie: Nederbelg!

Re: Vlekken op eikenhouten vloer na plaatsing bank van Design on Stock

Ongelezen bericht door Komkommertijd »

De gebruikte kunststof en een niet met harde lak afgewerkte houten vloer, U wist wat U voor vloer had en heeft vooraf nooit hierover info gevraagd.

Vilt is neutraler en minder slijtvast, stoelen moet je die jaarlijks vervangen, een bank schuift nauwelijks dus gaat langer mee.

Olie en vetten kunnen bepaalde kunststoffen oplossen.
Daarom mag je in voedingsindustrie niet met elke veiligheid schoen naar binnen maar alleen die tegen dit soort dingen bestand zijn, anders maakte je zwarte strepen!

gosewijn
Berichten: 2892
Lid geworden op: 10 apr 2014 18:00

Re: Vlekken op eikenhouten vloer na plaatsing bank van Design on Stock

Ongelezen bericht door gosewijn »

Zo als Veld al schreef , de weekmakers zijn de oorzaak. Probleem is er al een 35 jaar. Gasfornuis en wasmachine geven de zelfde problemen.
Als de vloer in de olie of was is afgewerkt , kun je met fijn staalwol proberen weg te schuren , hoe langer je wacht des te moeilijker wordt het . Stukje bierviltje of meubelviltje onder de pootjes doen helpt om het tegen tegen te gaan .

Gesloten