LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Faillissementsdossier Euphony eind maart voor de rechter

Vragen of opmerkingen over mulit level marketing kan je hier kwijt.
newmikey
Berichten: 4571
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Faillissementsdossier Euphony eind maart voor de rechter

Ongelezen bericht door newmikey »

De soap gaat maar door en door en er komt géén eind aan. Ondanks dat het voor de meesten van ons vanaf het begin duidelijk was dat dit maar tot één uitkomst kon leiden...

27/03/14 - 15u06 Bron: Belga
De rechtbank van koophandel gaat de komende dagen beslissen of Euphony al dan niet failliet wordt verklaard. De noodlijdende telecomverdeler had twee weken geleden nog zicht op een nieuwe investering van 10 miljoen euro, maar die heeft vooralsnog geen concrete vormen aangenomen. Dat werd vernomen bij persrechter André Buysse.
De zaak was twee weken geleden uitgesteld omwille van de mogelijke nieuwe investering. Euphony kon de rechtbank donderdag echter geen bewijzen voorleggen dat er ook effectief geld op komst is. De zaak werd dan ook in beraad genomen en een uitspraak wordt binnen de acht dagen verwacht. Als er zich tijdens het beraad toch nog een investeerder aandient, kan de rechtbank de debatten nog altijd heropenen.

stfwlk
Berichten: 181
Lid geworden op: 06 mei 2012 14:01

Re: Faillissementsdossier Euphony eind maart voor de rechter

Ongelezen bericht door stfwlk »

Bij deze de uitkomst

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft telecom- en energiedienstenbedrijf Euphony failliet verklaard. Dat heeft de persmagistraat van de rechtbank bevestigd. In de afgelopen weken daagde er nog een kandidaat-investeerder op, maar dat leverde niets op. Euphony telt 117 werknemers, allemaal bedienden.
http://www.hln.be/hln/nl/942/Economie/a ... ling.dhtml

newmikey
Berichten: 4571
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Faillissementsdossier Euphony eind maart voor de rechter

Ongelezen bericht door newmikey »

Nu nog wachten op de verrassing wie (zonder de afgestoten BC's maar mèt de lijst van klanten) voor een koopje de failliete boedel opkoopt voor een "doorstart". Bekend thema bij Euphony. De eigenaren zullen er vast niet slechter van zijn geworden.

Op 28/10/2012 was de discussie hier in volle gang met een aantal "believers" toen ik schreef:
newmikey schreef:Oh, je bedoelt op dezelfde manier als in de twee jaar voorafgaand aan de liquidatie van Euphony UK? Een paar jaar achter elkaar roepen dat er een beursgang komt - die er uiteindelijk nooit komt - en dan het klantenbestand aan een andere partij verkopen en de boel volledig oprollen waarbij de "verkopers" van de een op de andere dag aan de kant staan?
En nog daarvóór, op 28 februari 2012:
Het gaat goed met Euphony? Hieronder de gegevens van het bedrijf waar Euphony Benelux een paar jaar geleden van afgesplitst werd door een z.g. "management buyout":

EUPHONY HOLDINGS LIMITED
Country of origin: United Kingdom
Incorporation date: 15/03/2004
Status: Dissolved
Dissolution date: 16/11/2011
Previous names:

EUPHONY HOLDINGS PLC/EUPHONY HOLDINGS LIMITED
EUPHONY HOLDINGS LIMITED/EUPHONY HOLDINGS PLC
INHOCO 4045 LIMITED/EUPHONY HOLDINGS LIMITED

Wie nu de URL euphony.co.uk intikt komt op de Benelux website uit. Typische mlm actie: als het beschikbare aantal potentiele consultants is verbruikt (uitgestapt, afgehaakt etc.) de toko gewoon opheffen nadat de poen is overgeheveld.

newmikey
Berichten: 4571
Lid geworden op: 04 jul 2007 15:03

Re: Faillissementsdossier Euphony eind maart voor de rechter

Ongelezen bericht door newmikey »

En, ja hoor, exact volgens plan:

De Nederlandse tak van Euphony is op 2 april overgenomen door een groep Nederlandse investeerders en is als zodanig buiten het faillissement van Euphony België gehouden. De dienstverlening in Nederland wordt zonder onderbreking voortgezet met gebruikmaking van het KPN-netwerk, zo laat het weten. De investeerders hebben een overnamesom betaald waarover geen verdere mededelingen worden gedaan.

De naam Euphony zal op korte termijn vervangen worden. Onder de nieuwe naam zal het bedrijf een aantal nieuwe diensten op de markt gaan zetten. Het bedrijf wil zich op zowel vast als mobiel gaan manifesteren met ‘innovatieve diensten’, zo liet een woordvoerder aan Telecompaper weten.

encore
Berichten: 1100
Lid geworden op: 16 mar 2014 10:23

Re: Faillissementsdossier Euphony eind maart voor de rechter

Ongelezen bericht door encore »

newmikey schreef:...De naam Euphony zal op korte termijn vervangen worden. Onder de nieuwe naam zal het bedrijf een aantal nieuwe diensten op de markt gaan zetten. Het bedrijf wil zich op zowel vast als mobiel gaan manifesteren met ‘innovatieve diensten’, zo liet een woordvoerder aan Telecompaper weten.
FlexCall .... :lol:

mart2345
Berichten: 79
Lid geworden op: 04 aug 2014 02:12

Re: Faillissementsdossier Euphony eind maart voor de rechter

Ongelezen bericht door mart2345 »

Voor de gein eens de website van Euphony Nederland opgezocht en de nieuwe naam is Mobicross. Daar verwijst de boel nu naar toe. De boel is dus van een nieuw verfje voorzien. Volgens de website komen ze 5 augustus met een programma waarmee je je "netwerk kunt inzetten om wat bij te verdienen". Het is nu echter al 7 augustus. Dat is niet zo handig natuurlijk.

Al moet ik wel zeggen dat "wat bijverdienen" zeer bescheiden klinkt voor MLM.

Het Sim-only aanbod is overigens niet al te spectaculair (100 minuten + 300 MB voor zo'n 12 euro). Niet slecht, maar bijzonder is het ook niet.

brokkel
Berichten: 316
Lid geworden op: 10 mar 2011 13:11

Re: Faillissementsdossier Euphony eind maart voor de rechter

Ongelezen bericht door brokkel »

Weet je wat ik ook heel bijzonder vind,
Echt goed geholpen!

“Simpel, doen wat je zegt, klantgericht en echt servicegericht: dat is wat Mobicross is!”


Annemieke Janssen is sinds januari 2012 klant bij Mobicross
Heel knap dat je al klant kan zijn bij een firma die op dat moment nog niet eens bestaat. Nu weet ik wel dat deze hele mooie Annemieke Janssen (ze had fotomodel moeten worden) gewoon klant kan zijn geweest van Euphony maar nergens kan ik een verwijzing vinden dat ze ooit Euphony waren.
Dat feit houden ze wel heel erg stil. En vanaf eergisteren kan je je inschrijven bij deze fantastische zakelijke kans.
Vraag me af of ze al veel slachtoffers, eh ik bedoel, consulenten hebben gevonden.

Gesloten