Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Denk je dat je bent opgelicht? Vraag hier om tips.
imperiatos
Berichten: 4
Lid geworden op: 28 sep 2023 17:30

Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door imperiatos »

Ik heb een probleem en hoop dat jullie mij kunnen adviseren wat ik verder nog kan doen. Ik kom er helaas niet uit met deze man en vind het zonde om mijn geld niet terug te krijgen.

Graag jullie advies, en als je nog meer informatie wilt dan geef ik je dat graag.

Ik heb maanden geleden een cursus gekocht op zelfranken.nl.

De cursus werdt gepromoot als “super goed”, achter na aanschaf is mijn menig dat de cursus ontzettend benedenmaats is. Wat er verteld wordt klopt in veel gevallen niet als je onderzoek doet bij Search Engine Journal of een andere website zoals SEO roundtable bijvoorbeeld.

Ook de hoeveelheid curssen is om te huilen. Er waren op dat moment een stuk of 6 lessen beschikbaar. Nooit duidelijk gecommuniceert.

Enfijn, wanneer je de cursus aanschaft mag je ook van zijn Facebook groep lid worden. In deze groep gooit hij allemaal rare uitspraken er uit. Bijvoorbeeld “Je moet een URL aan elkaar schrijfen en niet met streepjes”.

Wanneer ik hem vervolgens op een nette manier corrigeer dat dit niet klopt, met een link naar een gerenomeerde website als bewijs, wordt je uitgescholden, wordt je uit de Facebook groep verwijderd, en wordt je lesmateriaal verwijderd.

Dit betekend dus dat je het betaald geld kwijt bent, geen lesmateriaal meer hebt, en dus gewoon kei hard genept bent.
Ik heb meermaals getracht met het bedrijf te redeneren. Hij blijft mij beschuldigen van het verspreiden van zijn cursus materiaal (wat ik nooit gedaan heb) en blijft me voor een dief uitmaken. Ik hoor de ene na de andere smoes.

Enig tijd later heb ik op enkele websites een review achtergelaten die gewoon 100% eerlijk is. Ik voel me opgelicht, wat logisch is als iemand je geld afpakt en ook de cursus, en in de boot genomen. Daarnaast is de kwaliteit van de cursus ook lachwekkend in mijn optiek.

Dit heb ik dus ook in de reviews eerlijk gezegd. De reden? Zodat andere mensen niet in deze duistere praktijken trappen en hun geld verliezen of weggooien.

Anyways, ik ben zelf werkzaam als SEO, SEA en marketeer. Het is dus niet dat ik niks weet van SEO. Mijn bedoeling met de cursus was om mijn kennis naar het volgende niveau te tillen met dingen die ik misschien nog niet wist. Je bent immers nooit uitgeleerd. Helaas dus niet gelukt.

Ik ben mijn eigen SEO blog begonnen met daarbij een cursus. Ik was het zat om geld uit te geven en een middelmatige cursus te krijgen waar alleen de basis in zit, of er achter te komen dat iemand mijn geld steelt en ik met lege handen eindig.

Ik heb de cursus inmiddels meermaals verkocht, iedereen is er ontzettend blij mee en mijn blog begint langzaam maar gestaagd te groeien. Ik geef namelijk ook veel tips en handleidingen gratis weg.

Allemaal leuk en aardig, maar ik voel mezelf nog steeds erg in de boot genomen door zelfranken.nl.
In de tussentijd heb ik contact gezocht met een “vriend” van hem. Ken hem niet, hij praat nooit terug, maar hij heeft wel geprobeert om te bemiddelen (daarvoor mijn dank).

Zelfranken heeft toen mijn cursus terug gegeven. Na enkele weken stuurde ik hem een bericht met een doodnormale vraag. “Je had nieuw cursusmateriaal beloofd, wanneer verwacht je dat dit komt?”.

Ik vroeg hem dit, omdat hij nieuw materiaal had maar dit verborg voor mijn account. Heel flauw dus. Maar wel een doodnormale vraag in mijn ogen, die ik als koper van zijn cursus mag stellen.

Na mijn vraag werd ik direct weer een dief en andere dingen genoemd. De cursus werd wederom verwijderd en weer zat ik met lege handen.

Enig tijd later.

Ik heb dus wederom contact met hem gezocht. Ik wordt weer uitgemaakt voor dief en ik zou “zijn cursus” gestolen hebben.

Ik heb hem aangeboden bij mij langs te komen om dit te bewijzen. Als hij ook maar één regel kan aantonen dan ben ik welgewild om hem €1000 te betalen. Ik bedoel, maak je leugens/ woorden alsjeblieft hard.

Uiteraard, een hoop geblaf en beschuldigingen, maar geen actie. Hij wilt niet langskomen, hij geeft ook geen goede voorbeelden (want die zijn er niet). Er valt gewoon niet te praten met dit persoon.

Ondertussen is meneer wel begonnen met nep reviews te plaatsen over mij als persoon, en schaad hij ook mijn bedrijf. Hij beweert dat de plaatsing niet van hem is, maar 1 + 1 = 2.

Ik heb nog nooit problemen gehad in 23 jaar tijd als ondernemer. Het gezeik begint, en de nep berichten worden geplaatst op Issuu. Iemand die niet in SEO of marketing zit, zal hoogstwaarschijnlijk Issuu niet eens kennen.

Een civiele rechtszaak starten daar ga ik niet aan beginnen. Het kost ontzettend veel geld namelijk. Maar ik ben wel benieuwd of er andere mogelijkheden zijn dit aan te pakken.

Dit is gewoonweg diefstal. Als je mensen iets kunt verkopen om het vervolgens weer af te pakken, dan is de wereld toch echt doorgedraaid.

Ik hoop dat jullie tips hebben voor mij om verdere stappen te ondernemen.

HandigeHarrie
Berichten: 1377
Lid geworden op: 04 aug 2018 17:00

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door HandigeHarrie »

Als de cursus niet voldoet aan de beschrijving dan kan je je geld terugvragen (maar "super goed" is geen beschrijving).
Wel raar dat je gevraagd hebt om je account weer te openen, als het waardeloos materiaal is .....

PGros
Berichten: 1141
Lid geworden op: 01 feb 2021 11:33

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door PGros »

Als je zelf verstand hebt van seo weet je dat je geen werkende link naar zijn site moet plaatsen. Die zou ik maar weghalen. ;-)

Lady1234
Berichten: 27129
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Lady1234 »

U was niet tevreden over de cursus, maar nu geeft u ook een cursus op datzelfde gebied. Toch logisch dat er geen cursusmateriaal meer verstrekt wordt.

Petra1987
Berichten: 524
Lid geworden op: 28 aug 2018 21:17

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Petra1987 »

Je hebt hier al een onderwerp overgeschreven:

viewtopic.php?p=2948339#p2948339

Je beloond hem in google door de volledige URL te schrijven. Dit betekend dat zijn website (door de backlink) een hogere autoriteit krijgt. (Radar heeft een hoge autoriteit in google)

Als je een conflict hebt moet je het volgende doen:

1. Documenteer de communicatie: Zorg ervoor dat je alle communicatie met het bedrijf en eventuele anderen hebt gedocumenteerd. Dit omvat e-mails, berichten in sociale media, en alle interacties die relevant zijn voor je zaak.
2. Bewijs van Cursuskwaliteit: Documenteer specifieke voorbeelden waar de cursus niet aan de beloofde standaarden voldoet. Dit kan nuttig zijn bij het onderbouwen van je claims. (Wie eist moet bewijzen)
3. Bescherming van je Eigen Bedrijf: Als je merkt dat er negatieve en onware beweringen over jou of je bedrijf worden verspreid, kan het belangrijk zijn om ook hier juridisch advies over in te winnen, vooral als het je zakelijke reputatie schaadt.
4. Bewijs van Aankoop en Toegang tot Cursus: Zorg dat je bewijs hebt van je aankoop en de toegangsproblemen tot de cursus. Dit kan nuttig zijn in eventuele juridische stappen of bemiddeling.
5. Zoek Juridisch Advies: Hoewel je aangeeft dat een civiele rechtszaak kostbaar kan zijn, kan het toch nuttig zijn om juridisch advies in te winnen. Een advocaat gespecialiseerd in consumentenrecht kan je adviseren over je rechten en mogelijke volgende stappen.

En tot slot, je hebt hoor en wederhoor. De ondernemer heeft ook een zienswijze en hij kan zich niet verdedigen.

PS ik werk ook in de marketing en ik denk dat je geen professional bent.

Een Wiskunde Student
Berichten: 217
Lid geworden op: 25 nov 2023 10:56

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Een Wiskunde Student »

Wat een frutbedrijf is zelfranken.nl zeg
Lijkt me dat je daar in ieder geval geen curses moet volgen

Lees voor de grap eens zijn algemene voorwaarden. Nog nooit zoveel onzin gezien

kuklos
Berichten: 9775
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door kuklos »

1) Waarom open je een nieuw topic in plaats van in je eerste topic verder te gaan?
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Graag jullie advies,
2) Niet drie maanden wachten met terugkomen en dan een heel nieuw topic openen.
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Ik heb maanden geleden een cursus gekocht op zelfranken.nl gemaakt door Gregory de Boer.
3) Als dit het vakgebied is waarin je zelf werkzaam bent, waarom dan de gehele url hier plaatsen? je weet toch hoe het werkt?
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
De cursus werdt gepromoot als “super goed”, achter na aanschaf is mijn menig dat de cursus ontzettend benedenmaats is. Wat er verteld wordt klopt in veel gevallen niet als je onderzoek doet bij Search Engine Journal of een andere website zoals SEO roundtable bijvoorbeeld.
4) Als je in het vakgebied zelf werkzaam bent, waarom heb je dan niet vooraf onderzoek gedaan? Wie heeft die cursus gepromoot als supergoed?

5) Maar belangrijker nog, als je in het vakgebied zelf werkzaam bent, waarom ga je dan met zo'n vage aanbieder in zee? Dan weet je toch welke aanbieders kwaliteit leveren en welke niet?

Ook de hoeveelheid curssen is om te huilen. Er waren op dat moment een stuk of 6 lessen beschikbaar. Nooit duidelijk gecommuniceert.
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Hij blijft mij beschuldigen van het verspreiden van zijn cursus materiaal (wat ik nooit gedaan heb) en blijft me voor een dief uitmaken.
6) Dat is smaar en/of laster. En kan je dus juridisch aanpakken.
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Anyways, ik ben zelf werkzaam als SEO, SEA en marketeer. Het is dus niet dat ik niks weet van SEO. Mijn bedoeling met de cursus was om mijn kennis naar het volgende niveau te tillen met dingen die ik misschien nog niet wist. Je bent immers nooit uitgeleerd. Helaas dus niet gelukt.
7) Zie al mijn eerdere opmerkingen aangaande wat je claimt over zelf in het vakgebied werkzaam te zijn.
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Ik ben mijn eigen SEO blog begonnen met daarbij een cursus.
...............
Ik heb de cursus inmiddels meermaals verkocht,
8) De aap komt uit de mouw, dit topic gaat over een concurrent van je.
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Allemaal leuk en aardig, maar ik voel mezelf nog steeds erg in de boot genomen door XXXX van zelfranken.nl.
In de tussentijd heb ik contact gezocht met een “vriend” van hem. YYYY. Ken hem niet, hij praat nooit terug, maar hij heeft wel geprobeert om te bemiddelen (daarvoor mijn dank).
9) Namen vermelden op het forum mag niet, maar je hebt zeker ook de regels niet gelezen?
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Na mijn vraag werd ik direct weer een dief en andere dingen genoemd.
10) Zie punt 6.

imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Ik heb dus wederom contact met hem gezocht. Ik wordt weer uitgemaakt voor dief .......
11) Zie punt 10, die weer verwijst naar punt 6.
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Ondertussen is meneer wel begonnen met nep reviews te plaatsen over mij als persoon, en schaad hij ook mijn bedrijf. Hij beweert dat de plaatsing niet van hem is, maar 1 + 1 = 2.
12) Nu zijn punten 11, 10 en 6 op jou van toepassing.
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Dit is gewoonweg diefstal. Als je mensen iets kunt verkopen om het vervolgens weer af te pakken, dan is de wereld toch echt doorgedraaid.
13) Zie punten 12, 11, 10 en 6, maar nu aangaande jouzelf.
imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Ik hoop dat jullie tips hebben voor mij om verdere stappen te ondernemen.
14) Jij uit beschuldigingen, hij uit beschuldigingen. ====> Bel. Een. Advocaat.

Jermoes
Berichten: 1
Lid geworden op: 24 dec 2023 17:20

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Jermoes »

Ik ben toevallig lid van de Facebook groep DTVSEO en ken de beheerder die tevens eigenaar van zelfranken.nl is. En had ook met volle tevredenheid deze cursus aangeschaft. Ik kan iedereen in alle eerlijkheid vertellen dat de cursus positief heeft gewerkt op mijn website.

Dat u ontevreden bent en u vaker negatieve reviews heeft geschreven is aan u. Ik kan deze bevindingen niet beamen. Misschien als u zo ontevreden bent niet eens meer toegang moet willen? Of wilt u dat juist wel, ik hoorde over uw eigen site en deze bekeek. Er zit wel overeenkomst in is het niet?

Eerlijk gezegd denk ik niet dat u bent bestolen maar dat u deze eigenaar besteelt.

kuklos
Berichten: 9775
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door kuklos »

@Jermoes, wauw, en je hebt speciaal vandaag een account aangemaakt om een positieve review achter te laten in dit topic. Hoe toevallig. :roll: :roll: :roll:

Petra1987
Berichten: 524
Lid geworden op: 28 aug 2018 21:17

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Petra1987 »

Beide heren zijn wel erg amateuristisch bezig.

Thijs124
Berichten: 681
Lid geworden op: 29 aug 2023 21:02

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Thijs124 »

Ze zullen hier vermoedelijk beiden geen klanten kunnen winnen.

Nijogeth
Berichten: 9997
Lid geworden op: 28 apr 2017 19:51

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Nijogeth »

Jermoes schreef:
24 dec 2023 17:34
Ik ben toevallig lid van de Facebook groep DTVSEO en ken de beheerder die tevens eigenaar van zelfranken.nl is. En had ook met volle tevredenheid deze cursus aangeschaft. Ik kan iedereen in alle eerlijkheid vertellen dat de cursus positief heeft gewerkt op mijn website.

Dat u ontevreden bent en u vaker negatieve reviews heeft geschreven is aan u. Ik kan deze bevindingen niet beamen. Misschien als u zo ontevreden bent niet eens meer toegang moet willen? Of wilt u dat juist wel, ik hoorde over uw eigen site en deze bekeek. Er zit wel overeenkomst in is het niet?

Eerlijk gezegd denk ik niet dat u bent bestolen maar dat u deze eigenaar besteelt.
Ik geloof er niets van. Je kunt me vast iets vertellen over de cursus. In foutloos Nederlands graag.

Bezorgdeburger
Berichten: 609
Lid geworden op: 09 aug 2022 08:30

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Bezorgdeburger »

Hier staat het redelijk eenvoudig uitgelegd hoe SEO Search Engine Traffic werkt:

https://ahrefs.com/blog/seo-process/

Of je dat kunt leren via een online cursus betwijfel ik. Om met een websitepagina in de top 25 van zoekmachines te komen lijkt me best lastig.
Al is je naam vermelden in een onderwerp op RADAR of KASSA geen slecht idee naar mijn mening.

Maar is dit onderwerp dan geen sluikreclame?

Thijs124
Berichten: 681
Lid geworden op: 29 aug 2023 21:02

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Thijs124 »

De meeste probeersels van sluikreclame op dit podium eindigen in negatieve antireclame.

Ron5300
Berichten: 290
Lid geworden op: 20 jul 2023 16:15

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Ron5300 »

U was al bekend met deze materie en bent er ook werkzaam in dus vraag ik me af of zo'n cursus iets aan de u al bekende materie toevoegt.
Vrij logisch te verklaren waarom de cursus u tegen valt want u behoort niet tot de doelgroep waarvoor de cursus bedoelt is die cursus is bedoelt voor cursisten die nog niet bekend met de materie zijn maar dat wel willen worden.
Toch is de cursus voor u leerzaam geweest want het er toe geleid dat u zelf een cursus heeft samengesteld en ook verkoopt dus wat dat betreft heeft de cursus het doel bereikt want zonder die cursus had u er niet aan gedacht om er zelf ook één samen te stellen.
De grote verliezer is degene die de cursus aanbood want u biedt zo'n zelfde cursus aan maar op een andere wijze waarin de zelfde materie behandeld wordt en in plaats van cursist concurrent bent geworden.
Het verdient dan geen schoonheidsprijs om slechte recensies over deze cursusaanbieder te plaatsen als u zelf ook zo'n cursus aanbiedt.

Petra1987
Berichten: 524
Lid geworden op: 28 aug 2018 21:17

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Petra1987 »

Thijs124 schreef:
25 dec 2023 10:15
De meeste probeersels van sluikreclame op dit podium eindigen in negatieve antireclame.
In marketing opleidingen wordt hier tegenwoordig voor gewaarschuwd, dat dit soort `marketing´ verstrekkende gevolgen kan hebben voor je online reputatie.

kuklos
Berichten: 9775
Lid geworden op: 24 aug 2004 11:06

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door kuklos »

Ron5300 schreef:
25 dec 2023 10:23
U was al bekend met deze materie en bent er ook werkzaam in dus vraag ik me af of zo'n cursus iets aan de u al bekende materie toevoegt.
Vrij logisch te verklaren waarom de cursus u tegen valt want u behoort niet tot de doelgroep waarvoor de cursus bedoelt is die cursus is bedoelt voor cursisten die nog niet bekend met de materie zijn maar dat wel willen worden.
Dit is dus wat verbaast. TS is werkzaam in het vakgebied en wil nog beter worden en komt dan bij een of andere vage aanbieder terecht. Hoe dan?
Als ik in mijn vakgebied beter wil worden kom ik echt niet bij een of andere vage partij terecht.

Bezorgdeburger
Berichten: 609
Lid geworden op: 09 aug 2022 08:30

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Bezorgdeburger »

@kuklos misschien denkt TS als ik mijn naam aantal keren in een openingsbericht bij RADAR zet en hij daarbij vermeldt dat TS zelf ook een CEO kursus aanbiedt mee te liften op de ranking van RADAR.
Is geen gek idee alleen in dat bericht zo negatief over collega c.q. concurrent doet de betrouwbaarheid weer teniet vermoed ik.

En ook de moderator zou de namen kunnen weghalen en dan werkt het dus niet meer. Dus TS heeft niet door mij genoemd doel blijkbaar.

Petra1987
Berichten: 524
Lid geworden op: 28 aug 2018 21:17

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door Petra1987 »

De overeenkomst tussen beide berichten is dat ze vol staan met dezelfde spelfouten. Het zou zomaar kunnen dat dezelfde persoon erachter zit, met als doel meer naamsbekendheid te krijgen. De website die TS noemt, scoort niet goed op het gebied van uitstraling en inhoud. Het lijkt mij sterk dat er veel mensen een opleiding volgen op die website, aangezien deze vol staat met foute aannames over SEO.

witte angora
Berichten: 30802
Lid geworden op: 21 okt 2009 20:44

Re: Online cursus valt erg tegen - geen geld terug

Ongelezen bericht door witte angora »

imperiatos schreef:
24 dec 2023 14:08
Ik heb een probleem
Leg het nog eens uit, maar dan in twee zinnen?

Plaats reactie