Webshop Lizzy Amsterdam is dropshipper

Denk je dat je bent opgelicht? Vraag hier om tips.
CherylMerx
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 apr 2024 04:02

Webshop Lizzy Amsterdam is dropshipper

Ongelezen bericht door CherylMerx »

Opgelicht door de webshop Lizzy amsterdam. Deze webshop doet aan dropshipping. Ze verkopen mode, meeste zogenaamd in de sale, wat allemaal afkomstig is uit China en op Aliexpress voor een paar euro te koop is. Indien je wilt retourneren is dit volgens hen niet mogelijk omdat het een sale product betreft, wat wettelijk niet is toegestaan. Na lang mailen en het inschakelen van rechtsbijstand, een retour adres gekregen van China. Retourkosten dus 45 euro. Een hoop voorstellen gekregen met uiteindelijk 30 procent korting.
Natuurlijk niet akkoord. Rechtsbijstand constateerde dan dit bedrijf niet eens staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
Een en al bezeikte boel dus. Trap er niet in!

NeoDutchio
Berichten: 12331
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Webshop Lizzy Amsterdam is dropshipper

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Er is geen rechtsbijstand voor nodig om te zien dat dit een dropshipper is. Geen identiteit van de ondernemer te vinden, de site mist een hoop verplichte zaken, overal korting op en een levertijd oplopend tot 3 weken.
Tja, als je als consument niet eens kijkt naar de basale zaken bij een onbekende verkoper, dan vraag je er ook om.

rwolters
Berichten: 1564
Lid geworden op: 28 sep 2022 13:32

Re: Webshop Lizzy Amsterdam is dropshipper

Ongelezen bericht door rwolters »

Waar is de oplichting in het verhaal? Je kunt ook niet zien of dit een dropshipper is. Het zou ook gewoon een Chinees bedrijf kunnen zijn die toevallig een Nederlandstalige website heeft gemaakt (en wellicht ook varianten voor andere landen). Zo moeilijk is dat natuurlijk niet.

En buiten dat het niet bekend is bij de KvK, is er helemaal niets bekend over dit bedrijf. Er staat geen adres of telefoonnummer op de site. En verder is de kleding nu ook weer niet zo spotgoedkoop dat dat een reden is om hier wat te bestellen.

Aygulf
Berichten: 380
Lid geworden op: 03 aug 2018 16:39

Re: Webshop Lizzy Amsterdam is dropshipper

Ongelezen bericht door Aygulf »

Begrijp niet waarom u dit oplichting vindt. Op de site staat dat u uw retour mogelijk naar een land buiten de EU moet sturen, dat de retourkosten voor uw eigen rekening zijn. Verder is er geen fysiek contactadres, geen telefoonnummer en er staat geen KvK nummer vermeld. Volgende keer bij een officiële webwinkel bestellen (en vooral niet op een Facebook advertentie ingaan!) of naar een stenen winkel gaan.

Plaats reactie