LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] verzakt huis kopen verstandig?

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.

zou u een verzakt huis kopen?

ja
0
Geen stemmen
nee
8
80%
alleen na bouwkundig rapport
2
20%
 
Totaal aantal stemmen: 10

eliane
Berichten: 94
Lid geworden op: 17 feb 2006 17:39

verzakt huis kopen verstandig?

Ongelezen bericht door eliane »

Hallo allemaal.

Hoop dat jullie even met mij mee willen denken over het volgende.
Wij hebben een leuk huis op het oog in Oud-Heuden
Deze woning staat al langer dan een jaar te koop en heeft een ontzettend mooi uitzicht en speelruimte voor mijn kinderen.

Alleen het huis is verzakt, het is onstreeks 1962 gebouwd op veengrond en precies onder het huis liep een sloot.
Vermoedelijk dus daarom die verzakking.

Moet er wel even bijvertellen dat alle huizen in die buurt verzakkingen hebben, dit betreft een eindwoning naast een steeg, alle woningen hebben scheve vensterbanken e.d, en ,met name hoek en eind huizen zijn zichtbaar verzakt alleen wel minder als die wij op het oog hebben.
De ramen klemmen niet en er is in 12 jaar geleden een aanbouw aan gezet, tijdens deze periode zijn er met dezelfde stenen als de aanbouw stukken gevel vervangen op 2 plaatsten en opnieuw gevoegd, dit kan ik zien omdat dezelfde steensoort is gebruikt en bij navraag verkoper bleek dit zo te zijn

Nu heeft een bouwkundige gezegd dat het een aandachtspunt is en dat we het zouden kunnen monitoren dus een bedrijf was gespecialiseerd is in fundamenten. maar dat kan dus alleen als we het huis gekocht hebben, en na verloop van tijd nieuwe metingen doen zodat zichtbaar is of het huis verder is verzakt...

Maargoed het volgende de verkoper ZEGT al 20 jaar in dit huis gewoont te hebben zonder verdere verzakkingen, dit KAN kloppen omdat de tegels en het parket geen scheuren bevatten oid, ook het plafon ziet er netjes uit en het is niet recent gestuct.
Dus het kan zo zijn dat er niets aan de hand is en dat het huis ook niet verder verzakt, dit beaamd ook de bouwkundige maar uitsluitsel kan hij ook niet geven.

Het huis staat lang te koop, is al lekker gedaald in prijs en onze smaak, dus het is gewoon een moeilijke keuze, ik kan ook geen vertrouwen hebben in de makelaar want die praat in voordeel van de verkoper, ik wil 100% een bouwkundig rapport erop maar zou die dan zelf moeten betalen, nu lijkt het me als verkopen zowiezo verstandig om zelf uit eigen zak zo een rapport te betalen om kopers zo een positief beeld te geven, Dit hebben we bij verkoop van ons huis ook zo gedaan en was binnen 1 week verkocht!
Maargoed uitsluitsel kan niemand geven ook geen bouwkundig rapport claimt de bouwkundige die met ons mee op bezichtiging is geweest overigens gratis maar dus geen officieel erkent rapport.

Moeilijk moeilijk moeilijk wat is verstandig en heeft iemand hier wat ervaring mee.

Alvast bedankt voor het meedenken

gr ELiane

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: verzakt huis kopen verstandig?

Ongelezen bericht door sjoegel »

Hier kan niemand iets zinnigs over zeggen. Zelfs een deskundige kan geen garanties geven. Ik zou afgaan op mijn gevoel. In het verleden is er wat verzakt. Vaak heeft dat te maken met een verschil in grondwaterstand. Wellicht dat die nu constanter wordt gehouden dan 20 jaar geleden. Daar zou k even naar informeren bij het waterschap. Ook de gemeente zal je informatie kunnen geven omdat er in het rijtje meer verzakkingen zijn geweest. Een gemeente, (bouw en woningtoezicht) houdt dat in de gaten.
Goed in het ergste geval verzakt er het een en ander. In het verleden is daar ook een bouwkundige mouw aan gepast ! Calculeer een stelpost in in je woonlasten om eventuele toekomstige verzakkingen op te lossen. Als je kunt leven met en scheef kozijn hier en daar zijn de kosten zeker te overzien. (ik woon in een huis ook met forse verzakkingen uit een ver verleden)
Belangrijk is wel te beseffen dat wanneer je ooit wil verhuizen het huis moeilijk, zie nu, te verkopen is.
Laat je horen hoe het afloopt ?

de schevehuizen liefhebber.

eliane
Berichten: 94
Lid geworden op: 17 feb 2006 17:39

Re: verzakt huis kopen verstandig?

Ongelezen bericht door eliane »

bedankt voor je reactie, heb gister met een erkend funderings bedrijf gebeld en die zeiden me om als ik het huis koop in een clausule bij de notaris extra laat opnemen dat als het huis binnen afzienbare tijd verzakt er een vergoedings regeling kan komen.

Ook hebben ze glasverzeltechnieken die tegenwoordig stukken goedkoper zijn dan vroeger, maar toch al gauw 2000 euro
en meetpunten aanbrengen kost tegen de 1000 euro, maar dan nog is het afwachten wat er met het huis gebeurt.

Maar wat je zegt als ik het huis door wil verkopen na verloop van tijd zit ik er zelf lang mee en dat is ook weer niet positief...

maargoed we zien wel, we denken er eerst goed over na

GR Eliane

sjoegel
Berichten: 3081
Lid geworden op: 09 okt 2007 19:19

Re: verzakt huis kopen verstandig?

Ongelezen bericht door sjoegel »

Verstandig maar laat dat met die meetpunten maar zitten. Ik heb ze ook laten plaatsen. Ruim 2000 euro kwijt voor 38 meetpunten. Nulmeting gedaan en daarna hadden ze geen zin meer om te komen meten. (bracht te weinig op en ze hadden het te druk) het betrof hier een bekende restauratiearchitekt !

eliane
Berichten: 94
Lid geworden op: 17 feb 2006 17:39

Re: verzakt huis kopen verstandig?

Ongelezen bericht door eliane »

mensen bedankt voor jullie reactie's
We kopen het huis NIET, omdat het onzeker is en de eventuele kosten die kunnen komen te hoog worden.

GRoetjes

Gesloten