LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] budgetcoach

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
inabambina
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 apr 2010 19:04

budgetcoach

Ongelezen bericht door inabambina »

ik heb een vraagje over mijn budgetcoach, ik zit sinds 0ktober bij de stadsbank voor een schuldsanering, en heb tevens een budgetcoach, ik ben echt niet tevreden hier mee, ik heb hulp gezocht i.v.m. met te veel stres, en hoge bloeddruk, ben ook 3 weken geleden gedotterd, dus de schuldsanering is in behandeling, en mijn inkomsten wao en een stukje ww , gaan naar de kredietbank toe , die doen de betalingen, en ze storten 220 euro per maand naar mijn bank toe is mijn hhgeld, maar nu komt het , ik krijg de 23ste van de maand mijn hhgeld gestort, dus moest ik het afgelopen vrijdag ook gestort krijgen , maandag stond het er nog niet op , ik bellen naar almere het hoofdkantoor, die stuurde een berichtje naar mijn coach, dat ze mij met speod moest bellen , ik belde om 9.15 naar almere en werd om 16.15 terug gebeld door mijn coach, lekker snel hoor , ik vroeg waarom ik mijn hh geld nog niet gekregen had ?ze zei mij dat heb ik niet meer staan , je kan voorlopig 50 euro krijgen , nou ja zeg moet je al zo zuinig doen , moet regelmatig met 2 bussen mee naar het zieknhuis toe a.s. vrijdag weer een onderzoek in het vaatlab, regelmatig mijn medicijnen betalen , dus heb ik gezegd tegen mijn coach ik krijg al maanden mijn 220 euro hh.geld en die wil ik gewoon hebben , en niks 50 euro , ik heb toch ook moeten tekenen dat ik altijd verantwoordelijk blijf voor alle betalingen, dus ook voor mijzelf mijn levensonderhoud is dat , ik heb haar ook gezegd dat ik een andere coach wil hebben , ik heb al 2 dagen gebeld naar almere om haar leidinggevende te spreken , men zegt al 2 dagen dat hij er niet is en dat ik word terug gebeld , nou hij moet nog bellen , en ondertussen zit ik op droog brood met water , ik heb helemaal niks meer gehoord , dus men pakt gewoon mijn levensonderhoudgeld zo maar af , dit kan en mag toch zomaar niet ??wie heeft er een tip voor mij ?? radar of kat in de zak misschien ?mijn bloeddruk is ondertussen 110 onderdruk , hier slik ik al jaren medicijnen voor , vandaar dat ik hulp had gezocht , nou ik kan het beter zelf doen , dan heb ik toch minder stres hoor , ik word ook gek van de aanmaningen , er word gewoon niet op te laat betaald , dit had ik zelf nooit , wie heeft er een idee voor mij ? wat kan en mag ik doen ? en mag men ook zomaar mijn vakantiegeld van mij afpakken ?ik had namelijk van mijn vorige coach gehoord , was een lief meisje hoor , die vertelde mij zodra ik in de schuldsanering zit dat ik mijn vakantie geld zelf mag houden ?deze coach zegt van niet , hoe zit dit eigelijk ???groetjes van ina uit hilversum .

weegschaal58
Berichten: 17
Lid geworden op: 06 apr 2010 13:50

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door weegschaal58 »

ook ik heb een budgetcoach van de stads bank te almere.
Ik ben nu al 1,5 jaar bezig met schuldhulpsanering.je raakt zeker in de stress
als je salaris voor het weekend word gestort dan krijg je na het weekend pas je huishoudgeld.je vakantiegeld en andere extra dingen word gewoon van je afgenomen.ik heb ook tien tallen keren moeten bellen of je geld al gestort is of de rekeningen al betaald zijn wat als je steeds maar aanmaningen krijgt en die je keurig door stuurt en dan nog niet betaald worden dan word je echt gestoort.
ik slik ook bloeddruk pillen omdat je het niet meer aan kan.

Walter Reupkes
Berichten: 30
Lid geworden op: 25 feb 2010 14:27

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door Walter Reupkes »

Hallo Ina

Ik heb de zelfde problemen alleen dan bij stichting omega beheer.
Het lijkt wel of alle bewindvoerders het leuk vinden om andere de kop in te drukken.
Echt bij geen een bewindvoerders kantoor gaat er maa ook iets goed.
Lees mijn verhaal maar is.

Beste lezers,

Ik zoek via dit forum mensen die net als ik gedupeerd zijn door bewindvoering Omega Beheer.
Ik zit nu 4 jaar bij Omega Beheer en kwam er al snel achter dat er iets niet goed ging dit heb ik laten weten maar niemand geloofde mij.
Ik heb alles na gechect en gekeken mensen die er verstand van hebben zijden ook al jongen dit gaat niet goed zo.
Maar nog geloofde ze me niet ik ben onder hand al 4 jaar verder met een enorme schuld en 2 keer bij de rechter geweest te zijn gaan de hulpverleners eindelijk een keer geloven wat ik heb gezecht alleen vind ik het verdomd jammer dat daar 4 jaar over gedaan moet worden terwijl de schulden steeds opliepen.En voorbeeld ik werd gebeld door de woningbouw met de melding dat ik 7 maanden huur achter stand had maar Omega Beheer liet niks weten ook naar de woningbouw lieten ze niks weten terwijl de woningbouw om antwoord vroeg meerdere malen hebben ze gebeld en meerdere malen hebben ze geschreven naar Omega Beheer iedereen die reageerde bahalve Omega Beheer.
Zo zijn er meerdere dingen gebleken die ze niet betaald hadden en de schuld loopt steeds hoger op.
Momenteel ben ik in overleg met een andere bewindvoerder die me gaat helpen en na een aanplak biljet op het raam te hebben gehad voor inboedel verkoop staat nu de deurwaarder achter mij en heeft zelf ook al contact opgenomen met Omega Beheer ook zij zecht zeker geen hoge pet op te hebben van Omega Beheer.
Deze mevrouw heeft ook contact opgenomen met mijn nieuwe bewindvoerder en ook mijn advocaat zaal haar benaderen.
Nu weet ik dat er meer mensen gedupeerd zijn door Omega Beheer.
Daarom wil ik een oproep doen aan iedereen die dit forum leest.
Ben jij of ken jij iemand die bij Omega Beheer zit en heeft net als ik de zelfde klachten zou je mij dan een mail willen sturen met jouwn verhaal naar [email protected].
Wie weet kunnen we met z'n allen Omega Beheer aan pakken want hoe ze te werk gaan is gewoon van de zotten.

Ik hoop op een goede medewerking


Bijvoorbaad dank Walter Reupkes

Echt ik hoop dat je er boven op komt je moet een advocaat in de hand nemen.
Dit leidt tot zelfmoord acties als die bewindvoerders zo door gaan.


Groetjes Walter

inabambina
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 apr 2010 19:04

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door inabambina »

hoi walter sorry ik lees net jou berichtje pas , ja het is net zo triest als de kredietbank in almere, we hebben 1 troost , we zijn niet de enigste, ik hoop dat radar hier nou eens een uitzending over gaat maken , o en lees eens het forum wie heeft er negatieve ervaringen met de kredietbank in almere , je zal zien dat je niet alleen staat dan , geloof mij , het is in en in triest , je wordt als een hond behandeld daar , bij de kredietbank in almere, echt je zit al in de problemen , maar die worden alleen maar groter en groter gemaakt door de kredietbank , in mijn geval dan , ik wens jou heel veel sterkte , en blijf vechten hoor , vecht voor je recht!!!!!!!!!!!!!!er zijn altijd mensen die echt van je houden , denk maar aan hen oke ? nou dikke knuf van ina uit hilversum.

inabambina
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 apr 2010 19:04

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door inabambina »

hoi weegschaal , ik wens jou net zoveel sterkte toe als walter, het is echt te gek voor woorden gewoon, zoals je wordt behandeld door je coach, ik had om een andere gevraagd , maar men zegt die hebben we niet ?? ja ja en ik geloof dat ? echt niet dus , zo vind ik ook dat je extra inkomsten nooit terug vind , op je maandinzicht , zo staat het gereseveerd , en zo is het er vanaf ?en nu ook met het vakantiegeld, het is toch te gek voor woorden , dat ze een stukje houden oke ? maar moeten wij ook niet eens iets nieuws kunnen kopen ?b.v. sokken ondergoed enz enz , dit kunnen wij toch nooit met 50 euro per week ?nee maar daar denkt men niet over na hoor , en het vervelende is , kon je het geld nu maar lenen van iemand , dan had je de touwtjes zelf weer in handen , want ik weet dat ik het zelf 10x beter kan hoor , maar ondertussen zitten wij met de gebakken peren , ik hoop op radar , dat die hier iets mee gaat doen ??want ik wil toch nu ook wel eens weten waar mijn extra geld blijft ?ik heb gisteren nog gebeld met de ombusman, over het vakantiegeld , die zei mij dat mijn coach hier over beslist ? nou als dat zo is ? en dat terwijl ik totaal niet met haar kan opschieten , kan ze mij breken waar ik zelf bij sta , moet er niet aan denken , dat mijn leven in haar handen ligt , want een andere coach krijg ik niet , zegt men in almere , ja ja nou ik geloof er geen barst van hoor , ze houden gewoon hun handen boven die van de coach, maar goed denk er maar aan ?? vecht voor je recht !!!! sterkte , dikke knuf van ina uit hilversum.

weegschaal58
Berichten: 17
Lid geworden op: 06 apr 2010 13:50

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door weegschaal58 »

hoi ina,
ik heb je berichtje gelezen weet je wat het ergste is dat je toch weer schulden krijgt omdat ze bij de kredietbank afd CEBUS dat is de afdeling die bemiddelt met de schuldeisers gewoon alles in een la gooien en verder niet reageren op deurwaarders en incasso bureaus.door dit gedoe is er beslag gelegd op mijn salaris en dan vraag je of ze er achter aan gaan nou mooi niet dus.
ook krijg je schulden weer bij het betalen van gas en licht en gemeente belastingen.Dus je begrijpt wel dat ik niet veel slaap.
Radar moet is aandacht besteden aan dit soort praktijken.De kredietbank almere moet gewoon mensen helpen en niet verder in de ellende laten zakken.
gr weegschaal

inabambina
Berichten: 7
Lid geworden op: 27 apr 2010 19:04

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door inabambina »

hoi weegschaal 58 , juist dat ben ik 100% met jou eens .mop hou je haaks hoor ! ook mijn uitkering gaat naar de kredietbank toe , krijg mijn hh.geld als ik geluk heb? want dat was de vorige maand er ook al niet , kon 50 euro krijgen , nou ja zeg ik krijg al maanden 220 euro , en omdat het er niet was , kon ik 50 euro krijgen , heb toen gezegd nee dat wil ik niet ik wil die 220 euro, ik heb toch ook moeten tekenen dat IK altijd verantwoordelijk blijf voor alle betalingen , dus ook voor mijn hh.geld!!! en ik wilde een andere coach , nou die is er niet zegt men ?? nou ik geloof er geen barst van , ik heb toen 10 dagen later 1x 50 gestort gekregen en 12 dagen later 1x 170 euro, en ondertussen kon ik niet met de bus mee naar het ziekenhuis toe , voor onderzoekjes , ben 5 weken geleden ook gedotterd, men heeft gewoon schijt aan ons , wij zijn uitschot , zo voel ik dat ook , omdat we zo ook behandeld worden , maar dan hebben ze aan mij een verkeerde hoor , want ik vecht voor mijn recht , tot dat ik er bij neer val , dus blijf ik sterk , maar soms ik weet het dan zie je gewoon het leven ff niet meer zitten , want dan zit je er ff helemaal doorheen , maar dan denk ik ff aan de mooie dingen in het leven , en kijk om mij heen de wereld in , en zie dan al die ellende, en dat houd mij op de been , dan voel ik mij nog rijk , en och mop de schuld die wij hebben is maar papier hoor , a.u.b. blijf positief, ik wens jou toch een mooi pinksterweekend , het zonnetje schijnt ook voor ons , dikke knuffel van ina .

rinie
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 mar 2007 12:47

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door rinie »

goedemiddag,

Ik ben ook budgetcoach maar zie hier alleen een onderwerp wat dus een schuldhulpverlener doet. Een budgetcoach is iemand die de mensen begeleid naar zelfredzaamheid van hun inkomsten en uitgaven omdit in balans te krijgen.
Ik lees hier een heel verkeerd beeld van een budgetcoach.
Ik zelf begeleid wel mensen naar de schuldhulpverlening toe en doe ook budgetbeheer.Zoals ik hier lees zijn er een aantal mensen niet teveden over de budgetbeheer organisatie. Waarschijnlijk een te groot groeiende organisatie die het veel aangeboden werk niet geheel aan kan.
Als er een klacht is en ze zijn bij een brancheorganisatie aangesloten kan je daar je klacht naar toe sturen. Of naar de nvkk.


met vriendelijke groet,

Rinie Roosloot

Pindakaaspotje
Berichten: 1672
Lid geworden op: 02 jan 2009 19:01

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door Pindakaaspotje »

rinie schreef:goedemiddag,

Ik ben ook budgetcoach maar zie hier alleen een onderwerp wat dus een schuldhulpverlener doet. Een budgetcoach is iemand die de mensen begeleid naar zelfredzaamheid van hun inkomsten en uitgaven omdit in balans te krijgen.
Ik lees hier een heel verkeerd beeld van een budgetcoach.
Ik zelf begeleid wel mensen naar de schuldhulpverlening toe en doe ook budgetbeheer.Zoals ik hier lees zijn er een aantal mensen niet teveden over de budgetbeheer organisatie. Waarschijnlijk een te groot groeiende organisatie die het veel aangeboden werk niet geheel aan kan.
Als er een klacht is en ze zijn bij een brancheorganisatie aangesloten kan je daar je klacht naar toe sturen. Of naar de nvkk.


met vriendelijke groet,

Rinie Roosloot
http://www.SPAM.nl
fijn dat je je bedrijf hier komt promoten :idea: Ik weet niet wat gebruikelijke tarieven zijn, maar ik zou mensen aanraden iemand in de omgeving te raadplegen, voor dit soort bedragen druk je iemand nog wat verder de schulden in.

Overigens is je site gericht om consumenten, daarom moet je je bedragen inclusief btw vermelden.

weegschaal58
Berichten: 17
Lid geworden op: 06 apr 2010 13:50

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door weegschaal58 »

ik wil reageren op de mail van rinie.zorgt zij wel goed voor haar clienten.
De aanmaningen blijven bij mij binnen stromen ondanks dat alles elke maand word ingeleverd.Ik zelf probeer ook om te kijken of ik nog ergens geld te goed heb,dit geef ik dan netjes door dan kan de budgetcoach er achteraan.
Dan kom je de maand er op en vraag je heb je dit al geregeld als antwoord krijg je dan oh helemaal vergeten,resultaat aanmaningen omdat er geen geld is.
Je vraagt of er contact opgenomen kan worden met de aanmaners belofte dat doe ik resultaat word niet gedaan.
Ik raak langer hoe meer overstuur want zelf doe je er alles aan om je best te doen en er word gewoon niets aan gedaan.
ik heb ook 3 weken geleden het derde contract getekend in 1,5 jaar tijd voor schuldhulp sanering.Want er is nog steeds niets gedaan.

mvzandbergen
Berichten: 2
Lid geworden op: 14 nov 2010 20:27

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door mvzandbergen »

Sinds november 2009 ben ik door sociale zaken aan de kredietbank gekoppeld. Sinds november 2010 is die 3 jaar ingegaan. Begon met E30,- weekgeld en krijg nu E50,- per week. Sinds ik bij die bank ben zijn mijn schulden opgelopen van 3000,- naar 6000,-. Ze betalen gewoon niet! Vele herinneringen, aanmaningen, deurwaarder, brieven "In naam der koningin", dreigbrieven er zou beslag gelegd worden op mijn inboedel (allemaal oud spul), mijn gas en licht zou worden afgesloten, mijn telefoon was afgesloten (Nu heeft mijn moeder een telefoonabonnement op haar naam en lijn adres, dus kan weer bellen). Voor ik bij die k. bank kwam had ik daar allemaal geen last van!
Nu loop ik al 2 weken met een dikke kaak (doet geen pijn en heb ook geen last van mijn tanden). Antibiotica hielp niet. Moest van de huisarts maar even foto bij de tandarts laten maken. Wil de tandarts me niet helpen!!!! De kredietbank heeft de vorige behandeling wel betaald (agis had allang die kosten betaald aan die k.bank), maar pas maanden na mijn laatste bezoek aan hem (oktober '09). Uit schaamte ben ik niet meer naar de tandarts geweest en nu moet ik dus wel.
Heb nu maandag een afspraak bij een andere tandarts, die een contract heeft met de Agis. Die k.bank heeft ook mijn eigenwaarde afgepakt, veel stress bezorgd. Moet ik eigenlijk vermijden, ben 43 en mijn kleine hersenen zijn al erg verschrompeld, het lopen gaat steeds moeilijker, fietsen gaat niet meer en nu moet ik naar andere gemeente naar de tandarts. :evil:

khali-witch
Berichten: 28
Lid geworden op: 23 mar 2011 12:29

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door khali-witch »

Beste mensen,
Ook wij zitten sinds januari dit jaar bij budgetbeheer almere,maar wij hebben juist positieve ervaringen ermee! Ze behandelen ons vriendelijk en we kunnen rechtstreeks onze bewindvoerder mailen en we krijgen binnen 1 uur antwoord terug!Alles wordt netjes betaalt,we gebruiken BBR Online om zelf ook alles te controleren(is er aangedrongen bij ons)! :shock:
En ja er wordt nog niets aan schuldeisers betaalt,maar ze zijn nog in onderhandeling ermee!En daar moeten we op wachten. :!:

weegschaal58
Berichten: 17
Lid geworden op: 06 apr 2010 13:50

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door weegschaal58 »

veel succes dit kan ongeveer 2 jaar duren voor dat er wat aangedaan word.
de budgetcoach was perfect nooit problemen mee gehad wel met de afdeling CEBUS die de schuldeisers regelt.
die zijn niet zo vlot.De budgetcoach heeft na 2 jaar er voor gezorgd dat de WSNP kon worden aangevraagd anders liepen wij nu nog bij de kredietbank.

Fransmees
Berichten: 17
Lid geworden op: 02 apr 2011 20:12

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door Fransmees »

weegschaal58 schreef:veel succes dit kan ongeveer 2 jaar duren voor dat er wat aangedaan word.
de budgetcoach was perfect nooit problemen mee gehad wel met de afdeling CEBUS die de schuldeisers regelt.
die zijn niet zo vlot.De budgetcoach heeft na 2 jaar er voor gezorgd dat de WSNP kon worden aangevraagd anders liepen wij nu nog bij de kredietbank.
werken die ook met de stadsbank?

weegschaal58
Berichten: 17
Lid geworden op: 06 apr 2010 13:50

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door weegschaal58 »

afdeling CEBUS is een onderdeel van de Stads Bank(heet nu krediet Bank Almere).ik weet niet of je via Plangroep loopt of alleen de budgetcoach bij de Stads bank hebt.Maar CEBUS is erg laks gaat nergens achter aan.

FHV
Berichten: 89
Lid geworden op: 22 feb 2008 18:37

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door FHV »

Correctie, KBN is de voormalige Stadsbank Midden Nederland. De KBN werkt niet voor de gemeente Almere, zij hebben een kantoor in Almere. De schuldenregeling voor de gemeente Almere doet PLANgroep.

Cebus is een afdeling van de KBN, Centraal Bureau Schuldregeling.

Fransmees
Berichten: 17
Lid geworden op: 02 apr 2011 20:12

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door Fransmees »

werken die voor de gemeente, of provincie?

FHV
Berichten: 89
Lid geworden op: 22 feb 2008 18:37

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door FHV »


Fransmees
Berichten: 17
Lid geworden op: 02 apr 2011 20:12

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door Fransmees »

oke, bedankt, ik ga er eens kijken

Chanmaster
Berichten: 2893
Lid geworden op: 25 jan 2006 08:05
Locatie: Almelo

Re: budgetcoach

Ongelezen bericht door Chanmaster »

Beste mensen.

Ik ben dagelijks bezig met schuldhulpverlening en budgetbegeleiding. Vacantiegeld bent u altijd kwijt als er sprake van schulden is en SHV is in beeld.
Dat er een budget tekort op treedt dan doet de verantwoordelijke het niet goed.
Ik wijs echter volledigheidshalve op het feit dat het voor komt dat de uitkering niet tijdig op de rekening staat bijgeschreven en dan is het vervelend voor de belanghebbende. Wij houden de afgeroomde gelden op onze derdengeld rekening en kunnen daarop in dit soort ongerief terug vallen.

Gesloten