Extra rekening van aannemer

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Ssss1994
Berichten: 1
Lid geworden op: 10 sep 2022 16:32

Extra rekening van aannemer

Ongelezen bericht door Ssss1994 »

Beste mensen,

Ik heb vorige jaar me kozijnen laten plaatsen door een aannemer. Nou heb ik dit jaar een lek ontdekt boven een kozijn aan de binnenkant van me huis, het druppelt gewoon water als het hevig regent.

Nou heb ik hem 1e keer laten komen in het voorjaar, hij kon niks vinden. Nu begon het weer te regenen en ik dacht nu is een mooie kans om hem terug te laten komen en inspecteren en ik liet hem nog naar buitenvensterbank kijken want die zat los, deze heeft hij ook geplaatst.

Nu was die boos geworden dat ik hem 2e keer liet komen voor die kozijn, want hij had 1e keer aangegeven dat het niet aan zijn werk lag maar aan de gevel of het dak. En zegt dat die me nu in rekening gaat brengen omdat ik hem onterecht 2e keer liet komen.

Nou me vraag is, is de rekening dan terecht? Want ik liet hem voor 2 dingen komen, maar voornamelijk voor het kozijn.

NeoDutchio
Berichten: 12331
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Extra rekening van aannemer

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Was het lek daadwerkelijk te wijten aan kozijn? Dan zou dat onder garantie verholpen moeten worden. Als het lek ergens anders door komt en u heeft inderdaad 2 keer voor niets de aannemer laten komen, dan is het niet vreemd dat u voor het tweede bezoek een rekening kan verwachten.

Hetzelfde geldt voor de vensterbank. Als deze door hem niet juist geplaatst is is dat garantie, anders is het een opdracht die betaald moet worden.

HandigeHarrie
Berichten: 1377
Lid geworden op: 04 aug 2018 17:00

Re: Extra rekening van aannemer

Ongelezen bericht door HandigeHarrie »

Zoals ik het lees zat de vensterbank nog niet los bij het eerste bezoek; het tweede bezoek was in dat geval sowieso relevant voor deze klacht die wel thuishoort bij deze aannemer. De eerste klacht is moeilijker te beoordelen, maar de aannemer zou aan een leek moeten kunnen uitleggen waar het aan ligt (en hoe het kan dat er pas toevallig na het plaatsen van het nieuwe kozijn lekkage ontstaan is door de gevel of het dak).

Hawk-Eye
Berichten: 1640
Lid geworden op: 08 jun 2005 19:46

Re: Extra rekening van aannemer

Ongelezen bericht door Hawk-Eye »

lekt het nog steeds is dan mijn vraag en is bekend hoe het kan dat het lekt, lek kan weliswaar net boven kozijn zitten maar als kozijn verkeerd geplaatst is bijv. dan kan het wel degelijk de aannemer zijn die dit op moet lossen voor je.

je zult dus moeten weten te komen waarom lekt het nu eigenlijk, eens je dat weet weet je ook wie aansprakelijk is hiervoor!

Seinhuis
Berichten: 2376
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Extra rekening van aannemer

Ongelezen bericht door Seinhuis »

U kunt het beste een andere bedrijf inhuren die gespecialiseerd is in het opzoeken van lekkages. Uw rechtsbijstandverzekering, www.eigenhuis.nl/juridisch-advies#/ of www.juridischloket.nl kan u uitleggen hoe u dit het beste kunt doen. Laat deze bedrijf een rapport opmaken waarin staat wat de oorzaak en de locatie is.
Eventueel kunt u de aannemer uitnodigingen om hierbij aanwezig te zijn.

Indien in de rapport komt te staan dat de kozijnen de oorzaak is van de lekkage dan kunt u alsnog eisen dat de lekkage wordt verholpen. Ook vervalt dan vermoedelijk de rekening dat de aannemer langs is gekomen.

Indien in de rapport komt te staan dat de oorzaak elders vandaan komt dan is de kans groot dat de aannemer niet voor verandwoordelijk is.

Plaats reactie