LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Regelingen en financien dakloze

Overige onderwerpen met juridische of financiele achtergrond.
Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Athoz »

Waar heeft een dakloos gezin recht op?

Vrij veelomvattende vraag dus hier mijn toelichting:

Door fouten bij de belastingdienst kan ik binnenkort vanwege een waarschijnlijke beslaglegging op ons inkomen de overige regelingen niet meer voldoen en komen wij dus simpelweg op straat te staan.

De belastingdienst beweerd dat wij ruim 13.000 euro moeten terugbetalen, maar op bewijzen die ik toestuur word niet of afwijzend op gereageerd. Hoe ik ook m'n best doe om bij die nsb'ers duidelijk te krijgen waar we wel of niet recht op hebben gehad, ik loop constant tegen de bureaucratie, de dovemansoren of dichte deuren op. De belastingdienst weigert pertinent inhoudelijk in te gaan op bezwaar, onderbouwde verzoeken tot correctie of wat dan ook. Ook een minnelijke regeling weigeren ze, maar beantwoorden ze met: “Wij mogen dit volgens de wet, en dus doen we dat ook. U zult uw andere schuldeisers maar moeten laten wachten. Uw faillissement is van geen betekenis voor ons. Ook bij een schuldsanering zijn wij preferente eisers en komen uw andere eisers als laatst.”. En dat zijn dan de vrienden bij de belastingdienst..

Nu weet ik dat je als dakloze op een hoop dingen geen aanspraak meer kan maken, maar bijvoorbeeld de bijstand o.i.d., krijg je die wel als dakloze? Verzekeringen en weet ik het wat nog meer? Kan ik nog aan het werk komen als ik geen adres op kan geven? Kunnen in ieder geval m'n vrouw en kind ergens terecht? En wat eigenlijk het mooiste zou zijn, kan ik hier op de een of andere manier tegen vechten, want die ******** zijn willens en wetens bezig m'n gezin te gronde te richten..

*edit* Eventueel zouden we een maand of wat bij m'n zuster in kunnen, maar wanneer alles en iedereen beslag wil gaan leggen terwijl ik bij m'n zuster woon, word er dan ook beslag gelegd op haar spullen of inkomen?? Hoe kunnen we dat voorkomen?

elmo43
Berichten: 542
Lid geworden op: 03 sep 2009 19:53

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door elmo43 »

Wat je zou kunnen proberen is de nationale ombudsman, of de 2de kamer commissie verzoekschriften.
Al geef ik je bij voorbaat geen kans van slagen bij hun, ik spreek uit ervaring ze houden mekaars handen boven het hoofd.
Wat je als echte mogelijkheid zou kunnen proberen is het via een advocaat te laten uitzoeken, maar dan wel een die gespecialiseerd is met belastingrecht.
Dit kun je opvragen bij Juridisch loket, zij zoeken voor jou de geschikte advocaat die daarin is gespecialiseerd.

Ik heb nu zlef ook een advocaat ingeschakeld nadat zowel de nationale ombudsman als de 2de kamercommissie het hebben laten afweten, terwijl ik alles zwart op wit heb.
Dus gaat mijn advocaat nu uitzoeken wat te doen, ik heb zlefs nog recht op een schadeclaim bij de belastingdienst van een paar duizend euro die zij ook niet aan mij willen uitbetalen.

Ik weet van een iemand ander die de sp heeft aangeschreven en hem heeft geholpen met de belastingdienst. Dus dat zou je ook nog kunnen overwegen.

Maar 1 ding het is alng vechten tegen de belastingdienst, dus je hebt ook een lange adem nodig.
Helaas pech voor hun ik heb een hele langeeeeeeeeeeeeeeeeee adem. Ik vecht al bijna 5 jaar lang met ze en opgeven doe ik nooit en te nimmer.

Mocht je meer willen weten dan laate het even weten via pb. :wink:

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Athoz »

Dan ga ik je nu een PB doen, want ik ben op dit moment radeloos. Als man in de familie moeten toekijken hoe bureaucratische mafiosi mijn gezin naar de vervelend helpen, ik zal hangen voordat ik dat toelaat, maar de financien voor een advokaat heb ik bij lange na niet.. Dat is wat me tegengehouden heeft een advokaat in te zetten :(

Belangrijkste vraag blijft:

kan ik tijdelijk bij mijn zuster inwonen zonder dat zij genaait woord door beslagen op inboedel of loon? Zo ja, hoe?

elmo43
Berichten: 542
Lid geworden op: 03 sep 2009 19:53

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door elmo43 »

Ik heb je een pb terug gestuurd.

Een advocaat als je binnen de grens valt van ong.€ 22.000,00 een eigen bijdrage van € 98,00 euro. Dus je kan altijd kijken of jij daarvoor in aanmerking komt, en dit word beken via een advocaat bij de Raad voor rechtsbijstand.

Over bij je zus wonen en wat de gevolgen daarvan zijn dat kan ik je helaas niet zeggen.

Miranda63
Berichten: 109
Lid geworden op: 28 nov 2009 13:00

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Miranda63 »

je kan als dakloze wel een uitkering krijgen, maar als de situatie echt zo nijpend is zou ik me vast gaan melden bij het maatschappelijk werk in je woonplaats zodat ze je kunnen helpen met een opvangadres zoeken.

er zijn verschillende opvanghuizen in Nederland alleen vaak niet in de eigen woonplaats...de uitkering moet dan aangevraagd worden in de plaats waar je terecht komt...de regelingen waar je recht op hebt verschillen dus ook weer per gemeente dus daar is moeiljk antwoord op te geven..

maar is het niet zo dat de andere schuldeisers gewoon wachten als de belasting beslag legt?

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Athoz »

Met maatschappelijk werk ben ik vandaag begonnen nadat die ***** van de belastingdienst mij wist te vertellen dat er binnenkort aankondiging beslag gaat plaatsvinden..

Wat ik dus nu aan het doen ben is me voor bereiden en zien waar mijn vrouw en dochter naar toe kunnen. Het is hier zo, dat 'first come, first serve' gehanteerd word in de opvangplekken voor mannen, en gezien het aantal daklozen wat ik snachts op straat zie zijn er maar weinig plekken beschikbaar..

Ik moet vrijdag naar maatschappelijk werk, volgende week dinsdag naar de gemeente, woensdag ga ik kijken naar een opslagruimte voor de weinige zooi die het nog waard is op te slaan..

De andere schuldeisers wachten niet nee, want op dit moment heb ik geen schuldsanering lopen. Ik ben begin 2007 met goed gevolg uit het WSNP traject gekomen, dus de WSNP is geen optie.. Blijft over GKB, maar ook die hebben mij al verteld dat de kans dat ik daarin terecht kan komen zeer klein is. Waarom, dat hoor ik volgende week dinsdag. Aangezien ik dus alleen zelf minnelijke regelingen heb lopen die door de belastingdienst straks ook niet meer voldaan kunnen worden is het een kwestie van hooguit 2 maanden voordat ik op straat kom te staan. Voor die tijd wil ik overal van op de hoogte zijn -.-

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Athoz »

vogels schreef:De belastingdienst (als enige) mag volgens mij ook beslag leggen op de spullen van je zuster als je vrouw en kind daar in huis trekken. Aannemende dat je in gemeenschap van goederen bent getrouwd.
Pardon?! Als dat waar is, dan gaan we dus niet m'n zuster opzadelen met de problemen van die lijers.. Zullen we dus toch wat anders moeten verzinnen.

Op je vraag of mijn berekening klopt, ikzelf heb geen idee.. Ik heb 2 boekhouders laten kijken naar m'n aangiften, de problemen en de uiteindelijke aanslagen, en geen van beiden snappen hoe de belastingdienst aan die bedragen is gekomen. Ik ga eigenlijk wel uit van 2 ervaren en kundige boekhouders..

Tnx voor de link

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door JtC »

Even een vraag: de Belastingdienst heeft al aangekondigd beslag te gaan leggen (op je/jullie inkomen). Je praat op dit moment al over "op straat komen te staan". Mij ontbreekt alleen de echte reden, waarom je dan op straat zou komen staan? De beslaglegging op zich zou op zeer korte termijn nog geen probleem zijn, evenals de rekeningen die je mogelijk niet zou kunnen voldoen? Kun je daar misschien wat meer over vertellen? Overigens, sterkte met dit alles.

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Athoz »

Nee dat is de andere kant van het verhaal..

Het dwangbevel zoals hij het noemde met de daaraan verbonden gevolgen word binnenkort uitgegeven. Blijkbaar kon hij dat al in z'n computertje zien (slimme vent)..

Doordat ik in oktober werkeloos ben geraakt ben ik door problemen met de eerste uitbetaling van de WW achter geraakt met betalingen.

Ik heb hier keurig regelingen voor getroffen die op dit moment ook voldaan worden. Dit houd wel in dat ik dus een FLINK bedrag aan regelingen per maand heb lopen, waaronder huur. Als de belastingdienst mij op de BVV gaat zetten (ik vermoed zo'n 1100 p/m) dan kan ik hooguit de huidige rekeningen betalen maar de regelingen niet meer, waardoor dus ineens alles opeisbaar word, ik dat niet kan betalen, en ik dus mijn huis uitgezet word.

Woningbouw en dan voornamelijk de leidinggevende over huurachterstanden kon ik vandaag hierover niet bereiken, ik moet morgen terugbellen, maar vrouwtje wat m'n verhaal aanhoorde gaf me niet veel kans..

*edit* Nu zullen sommige mensen denken dat ik een doemdenker ben, maar dat ben ik niet. Ik ben alleen zo realistisch in te zien dat door de incompetentie van de belastingdienst, ze mijn zorgvuldig opgezette minnelijke inhaal reglingen onderuit halen.. De consequenties daarvan zijn bijvoorbeeld dat ik m'n huis uit moet, en ik ben liever voorbereid.

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door JtC »

Ok dank je, ik mistte een stukje in het verhaal. M.a.w. de situatie voor jullie is nu zo nijpend dat het snel gebeurd kan zijn. Ik probeer even de essentie eruit te filteren: in feite moet je dus een x bedrag hebben voor de huurpenningen? Geen familielid die een paar termijnen wil en kan voorschieten? Dat zou jou en je familie een tijdje vooruit kunnen helpen (ik weet niet hoeveel maanden je exact achterloopt met je huur, maar dat hoef je ook niet te zeggen).

Het is natuurlijk verre van ideaal, alweer een lening, maar het zou wel voor een extra tijd onderkomen zorgen. Het heeft (lijkt mij) prioriteit boven de gemaakte betalingsafspraken.

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Athoz »

Op een enkeling na is niemand dermate welgesteld dat ze dit op kunnen hoesten..

In totaal liep ik met bijna alles 2 maanden achter, halverwege week 7 kreeg ik de eerste betaling. Nu was besloten dat met terugwerkende kracht verrekend zou worden over dit jaar (ze gaan ervan uit dat ik het hele jaar in de WW zit). Ik ben dus in de 3e WW maand begonnen met inhalen van de eerste 2 maanden..

Heb nu de eerste maand van de huur die ik achterloop bijna afgelost, maar feitelijk staan er dus nu nog 2 maanden open. Komt hier een 3e bij, is het gedaan.

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door JtC »

En als je de gemaakte regelingen laat voor wat ze zijn en je even focust op de huur? Beslag wordt er toch gelegd en wat dat betreft sluiten die andere regelingen toch achteraan...

Athoz
Berichten: 464
Lid geworden op: 12 jan 2010 07:55

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Athoz »

Heb ik ook al aan zitten denken, maar ook daar komt uiteindelijk weer de 'rekening' van.. En ik weet niet of de andere schuldeisers een extra beslag mogen leggen of dat dit achteraansluit? Oftewel, lopen die beslagen paralel of serieel aan elkaar??

Ligt een beetje aan de gesprekken van de komende dagen, als blijkt dat m'n zuster genaait word door ze als ze haar familie in huis haalt, of als gesprekken bij maatschappelijk werk en de gemeente niets uithalen, zal ik inderdaad iets moeten..

JtC
Berichten: 1172
Lid geworden op: 21 dec 2009 12:31

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door JtC »

Ik denk eigenlijk dat je, om het huurhuis aan te kunnen houden, wel in die richting moet denken. Dan wordt het echt een kwestie van prioriteiten stellen. Uiteindelijk ga je daar natuurlijk de rekening over betalen, maar ik denk dat de situatie nu niet anders is. Of er nou 10 of 20 keer beslagd wordt gelegd, dan speelt op dit moment dan natuurlijk ook geen rol meer. Je moet in een huis blijven, op straat leven is echt geen optie. Dan maar een huis zonder water, gas en elektriciteit.

jor
Berichten: 4524
Lid geworden op: 08 nov 2006 11:10

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door jor »

Athoz schreef:Waar heeft een dakloos gezin recht op?

Vrij veelomvattende vraag dus hier mijn toelichting:

Door fouten bij de belastingdienst kan ik binnenkort vanwege een waarschijnlijke beslaglegging op ons inkomen de overige regelingen niet meer voldoen en komen wij dus simpelweg op straat te staan.

De belastingdienst beweerd dat wij ruim 13.000 euro moeten terugbetalen, maar op bewijzen die ik toestuur word niet of afwijzend op gereageerd. Hoe ik ook m'n best doe om bij die nsb'ers duidelijk te krijgen waar we wel of niet recht op hebben gehad, ik loop constant tegen de bureaucratie, de dovemansoren of dichte deuren op. De belastingdienst weigert pertinent inhoudelijk in te gaan op bezwaar, onderbouwde verzoeken tot correctie of wat dan ook. Ook een minnelijke regeling weigeren ze, maar beantwoorden ze met: “Wij mogen dit volgens de wet, en dus doen we dat ook. U zult uw andere schuldeisers maar moeten laten wachten. Uw faillissement is van geen betekenis voor ons. ?
Dit soort berichten snijd gewoon door je ziel, hoe kan zoiets toch. Men weigert een regeling die je wel kunt nakomen en zorgt daarmee dat het probleem zich als een inktvlek uitbreid en gezinnen op straat terecht komen wat uiteindelijk de gemeenschap nog veel meer kost op lange termijn.Ik ben het met de anderen eens, laat de huur nooit achterlopen want je kunt jezelf beter verweren als je nog je eigen onderdak hebt. Het beslag zal je niet onderuit komen maar dat moet dan maar.
Ik wens je oprecht een juist inzicht en hoop dat het opgelost kan worden.
jor

Frans.K
Berichten: 66
Lid geworden op: 05 feb 2010 16:17

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Frans.K »

Sommige mensen hebben altijd problemen misschien ook eens de hand in eigen boezem steken. Als ik alle verhalen lees van deze meneer dan zijn veel zaken niet goed gegaan :oops:

snepke
Berichten: 3581
Lid geworden op: 10 nov 2007 21:18
Locatie: thuis

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door snepke »

Frans.K schreef:Sommige mensen hebben altijd problemen misschien ook eens de hand in eigen boezem steken. Als ik alle verhalen lees van deze meneer dan zijn veel zaken niet goed gegaan :oops:
  • Sommige mensen weten alles beter en geven nog een trap na.
    Het is te hopen dat u nooit door toedoen van instanties in de problemen komt.
    En dat er dan gezegt wordt ,je hebt je zaken niet in orde.

SJZ
Berichten: 4103
Lid geworden op: 09 aug 2003 21:03

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door SJZ »

De belastingdienst beweerd dat wij ruim 13.000 euro moeten terugbetalen, maar op bewijzen die ik toestuur word niet of afwijzend op gereageerd.
Je kunt bij de belastingdienst bezwaar maken tegen een aanslag. Als ze daar niet serieus op in willen gaan dan ga je in beroep bij de rechtbank. Voor het bestreden bedrag krijg je uitstel van betaling (dus als je de hele 13.000 euro bestrijdt dan krijg je daarvoor uitstel van betaling, als je zelf vindt dat je 3.000 euro zou moeten betalen krijg je voor de overige 10.000 euro uitstel van betaling).

Miranda63
Berichten: 109
Lid geworden op: 28 nov 2009 13:00

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Miranda63 »

vogels schreef:
maar op bewijzen die ik toestuur word niet of afwijzend op gereageerd
Dit soort zaken moet je ook niet telefonisch of schriftelijk afhandelen, maar al je spullen bij elkaar zoeken en een afspraak maken met de belastinginspecteur. Als het echt niet klopt, dan zal er een correctie plaatsvinden.
Maar, ik ken jou en de situatie natuurlijk niet, zou het kunnen zijn dat jouw berekeningen niet kloppen?

En inderdaad, de belastingdienst heeft altijd voorrang op alle andere schuldeisers.

De belastingdienst (als enige) mag volgens mij ook beslag leggen op de spullen van je zuster als je vrouw en kind daar in huis trekken. Aannemende dat je in gemeenschap van goederen bent getrouwd.

Een folder over niet-betalen belastingaanslag: http://download.belastingdienst.nl/bela ... 71z8fd.pdf
hoe kom je erbij dat de belasting wel beslag zou mogen leggen op de spullen van iemand die er niks mee te maken heeft? de belastingdienst kan zijn vrouw als ze bij haar of zijn zuster verblijft apart aansprakelijk stellen als ze in gemeenschap van goederen zijn getrouwd maar ze kunnen echt niet zomaar beslag leggen op de spullen van de zuster...zou fraai worden want dan kan de belastingdienst gewoon willekeurig spullen overal weg gaan trekken :mrgreen:

Thundercracker
Berichten: 118
Lid geworden op: 26 mar 2010 23:13

Re: Regelingen en financien dakloze

Ongelezen bericht door Thundercracker »

Misschien moet je eens schrijven of bellen in een andere taal dan nederlands ?? schijn je van alles te krijgen hier in NL.

iig in Rotterdam wel zelf gezien/gehoord. En dan een gezin zo behandelen kansloos die belastingdienst..

Sterkte ermee enne sluis wat luxe/prive spullen weg uit je huis naar je zus oid laat ze lekker afbranden die gasten...

En dan te bedenken dat we na de verkiezingen helemaal de sjaak zijn met betalen idioten zijn het allemaal.

Gesloten