LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pensioen dankzij clusterbommen en kinderarbeid

Discussieer hier over pensioenregelingen, levensloopregelingen en aanverwante zaken.
Eneco klant
Berichten: 135
Lid geworden op: 27 mar 2006 21:31

Pensioen dankzij clusterbommen en kinderarbeid

Ongelezen bericht door Eneco klant »

Dankzij de uitzending van Zembla van afgelopen zondag, weet half NL nu dat hun pensioen bij elkaar wordt gespaard dankzij dubieuze beleggingen van pensioenfondsen in o.a. bedrijven die clusterbommen en landmijnen maken, bedrijven die het milieu verpesten of die gebruik maken van kinderarbeid. Het wordt tijd dat werknemers zelf kunnen kiezen bij welk pensioenfonds ze willen sparen voor hun pensioen. Dan komen er vast ook wel een paar die zich specialiseren in duurzaam mens- en milieuvriendelijk beleggen, zoals bij de banken al lang het geval is. Politiek, doe uw werk en neem de pensioenfondsen hun monopolie en arrogantie af!

kiz
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11 okt 2005 21:37

Re: Pensioen dankzij clusterbommen en kinderarbeid

Ongelezen bericht door kiz »

Politiek, doe uw werk
aan dovemansoren gericht. Politici zitten er niet voor het volk maar voor hun eigen belang en het economisch belang. Zij worden, behalve uit de publieke middelen (van onze belastingcenen) ook gesponsord door het bedrijfsleven (in de vorm van commissariaten, snoepreisjes en andere persoonlijke voordelen die niet eenduidig als "omkoping" zijn te duiden).
De politiek heeft er geen enkel belang bij dit soort zaken aan de kaak te stellen en dat wordt ons verkocht als "slecht voor de concurrentiepositie" c.q. "slecht voor de werkgelegenheid" c.q. "internationaal in de pas willen blijven lopen".

Noble
Berichten: 1128
Lid geworden op: 13 dec 2006 12:23

Re: Pensioen dankzij clusterbommen en kinderarbeid

Ongelezen bericht door Noble »

@ kiz

Niks aan toe te voegen.... :wink:

Eneco klant
Berichten: 135
Lid geworden op: 27 mar 2006 21:31

Re: Pensioen dankzij clusterbommen en kinderarbeid

Ongelezen bericht door Eneco klant »

Da's nou niet echt een strijdbare opstelling. Er zijn toch ook politieke partijen die zich duidelijk uitspreken tegen dit soort investeringen? Gewoon een kwestie van kiezen in plaats van mopperen, toch? Inderdaad, vaak moet je wel heel veel geduld hebben voordat de politiek zoiets voor elkaar krijgt. Maar soms, na veel publieke druk, verandert er wat. Zo verliezen de verzekeraars per 1 januari 2008 bijvoorbeeld hun monopolie op lijfrentepolissen en spaar/beleggingspolissen (lees woekerpolissen) voor vermogensopbouw bij een hypotheek. Waarom zou dat bij pensioensparen dan niet kunnen...?

Gesloten