LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] kwakprijs

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten

Moet Radar ook eens vragen naar positieve ervaringen met alternatieve geneeswijzen?

ja beslist
13
62%
ja
2
10%
hoeft voor mij niet
6
29%
 
Totaal aantal stemmen: 21

Harriet
Berichten: 19
Lid geworden op: 23 feb 2005 10:22

kwakprijs

Ongelezen bericht door Harriet »

Gefeliciteerd met de prijs van de antikwakclub. Juist omdat jullie vorig jaar nog werden bekritiseerd door dezelfde club.....
Een paar opmerkingen:
De subsidie aan het kwaliteitsproject is NIET stopgezet vanwege Radar, maar omdat Hoogervorst ALLE subsidies in alternatieve hoek heeft stopgezet. Anders zouden jullie er ook niet trots op moeten zijn: juist dit onderzoek was namelijk bedoeld om het kaf van het koren te scheiden. Dat het niet aan dat doel beantwoordde konden wij vantevoren al voorspellen, maar op onze expertise werd door de Consumentenbond geen prijs gesteld.
Het had de redactie gesierd om tenminste even te memoreren dat het een alternatieve organisatie was (Infolijn Alternatieve Geneeswijzen) die de zaak aan het rollen bracht. De Infolijn is namelijk een organisatie die consumentenbelangen écht dient door kwakzalvers en serieuze hulpverleners te scheiden. De heer Renckens was hiervan ook niet op de hoogte en keek er beslist van op toen hij het hoorde! (Ja, wij waren ook aanwezig in Noordwijk.)
Omdat er nauwelijks wegen zijn om misstanden langs de normale weg aan de kaak te stellen, blijft er soms niets anders over dan Radar, Opgelicht en dergelijke in te schakelen. Ook al betreuren wij het, dat door de politiek van de redactie om alleen negatieve dingen te laten zien (iriscopie) hiermee de toch al verkeerde indruk bij de consument, dat alles wat alternatief is oplichterij is, weer wordt versterkt.
Ik wil hier nogmaals benadrukken dat de verhouding tussen goede en slechte ervaringen in het alternatieve circuit vele malen gunstiger uitpakt dan in het reguliere veld. En dan gaat 99 % van de klachten ook nog eens over niet gekwalificeerde hulopverleners!
Als we alleen de 'schade' bekijken die gekwailificeerde alternatieve artsen en therapeuten aanrichten, dan is elke verhouding zoek.
www.infolijn-ag.nl

Dilbert29
Berichten: 2509
Lid geworden op: 31 mar 2005 15:08

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door Dilbert29 »

Op een enkele uitzondering na zijn alternatieve geneeswijzen geld uit de zak klopperij en bedrog. Alsof iemand aan mijn ogen of mijn tenen kan zien wat ik mankeer.

Janneke52
Berichten: 2591
Lid geworden op: 10 feb 2004 09:19

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door Janneke52 »

Dilbert ik kan het zelfs, zonder jou te zien.
Je lijdt aan een te groot ego! :wink:

Dilbert29
Berichten: 2509
Lid geworden op: 31 mar 2005 15:08

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door Dilbert29 »

Dat is zonder meer waar, maar daar hoef je niet paranormaal voor te zijn lijkt mij :D

zomaar

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door zomaar »

Ja Janneke, samen met zijn 1 eiige tweelingbroer Karr-2.

Arrogantie ten top. :P Kunnen zichzelf ook zo'n prijs geven!

Saille
Berichten: 16
Lid geworden op: 14 nov 2005 21:49

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door Saille »

Op een enkele uitzondering na zijn alternatieve geneeswijzen geld uit de zak klopperij en bedrog. Alsof iemand aan mijn ogen of mijn tenen kan zien wat ik mankeer.
Daar zal je nog verbaasd van staan te kijken als je je erin verdiept. Ik heb zelf vroeger als kind altijd chronische blaasontsteking gehad, van huisarts naar uroloog, een paar keer in het ziekenhuis gelegen, hielp niet, doorverwezen naar sophia kinderziekenhuis naar een of andere prof, hielp weer niet, uiteindelijk naar een iriscopist geweest, en binnen een maand: weg klachten!

Ik ken in ieder geval genoeg natuurgeneeskundige therapeuten, zowel voor mensen als dieren, die wel veel succes boeken bij hun clienten, vaak waar de reguliere wetenschap het laat afweten.

M.J.B
Berichten: 1
Lid geworden op: 17 nov 2005 11:23

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door M.J.B »

Zowel in het alternatieve circuit als regulier zijn prutsers aan het werk. Het is erg jammer dat daardoor alleen het alternatieve circuit in een negatief daglicht wordt gesteld. Het is juist goed om te proberen helderheid te krijgen over de werkzaamheid van verschillende alternatieve behandelingen. In de VS is hier geld voor vrij gemaakt en instellingen en universiteiten proberen door het ontwikkelen van evt. nieuwe modellen (niet zoals bij reguliere medicijnen gebruikelijk is: double blind, placebo, omdat dit vaak niet mogelijk is bij alternatief) de werkzaamheid van deze behandelingen te valideren. Ook zijn onderzoeksinstellingen bezig om behandelingen die in het alternatieve circuit al langer toegepast worden te verklaren en te commercialiseren: b.v. lichtherapie, hyperthernie. In Duitsland wordt aan diabetici alfa-liponzuur voorgeschreven omdat alfa-liponzuur het herstel van zenuwen bevordert. In NL wordt dit alles betiteld als kwakzalverij en door hier geen geld meer voor vrij te maken of nog erger, deze behandelingen in een verdomhoekje te plaatsen, wordt wetenschappelijke vooruitgang gedwarsboomd. Dit alles heeft te maken met totale onwetendheid, vooral aanwezig binnen de groep van anti-kwakzalverij. Het lijkt erop dat zij hun eigen status belangrijker vinden dan het welzijn van de patient. Onderzoekers kunnen omgaan met onzekerheid en willen alleen maar proberen het fenomeen te verklaren of de werkzaamheid ervan vast te stellen. En als resutaten tegenstrijdig zijn, hier een verklaring voor te vinden. Het is wel opvallend, dat vooral in deze kringen het alternatieve circuit populair is, waarschijnlijk omdat ze ook begrijpen wat het reguliere circuit hen kan bieden. De farmacie manipuleert onderzoeksresultaten en gebruikt allerlei vuile trukjes om hun medicijnen (die vaak meer schade aanrichten dan werkzaam zijn) te verkopen. Waarom is de mediaan tijd van overleven van borstkankerpatien met uitzaaiingen de laatste 35 jaar, ondanks alle nieuwe veelbelovende duurdere chemo’s (evidence based aangetoond op betere werking) niet of nauwelijks verbeterd? En deze worden wel enthousiast voorgeschreven door de reguliere artsen en vergoedt door de verzekeraars.

Kort samengevat: bekijk zowel het reguliere als alternatieve circuit kritisch (hier kan o.a. Radar een rol spelen) en geef onafhankelijke wetenschappers de kans om de werking ervan vast te stellen. Zolang het tegendeel niet is bewezen: laat mensen gebruik maken van het alternatieve circuit, want over het algemeen wordt het lichaam hier niet door afgebroken.En zo lang zij zich daar goed bij voelen is het toch in orde. Om wie draait het nu? Om de patient of de arts en farmacie.

Kees Braam

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door Kees Braam »

Dat TROS RADAR een prijs krijgt van de Vereniging tegen Kwakzalverij heeft ze ook mede te danken aan ons (http;//www.kanker-actueel.nl ). Wij tipten TROS RADAR en de inspectie voor de Volksgezondheid over de praktijken van Eye4Care in Harlingen. Omdat wij bj bezoeken aan de kliniek met eigen ogen zagen en van verschillende patiënten hoorden dat daar op grove wijze misbruik werd gemaakt van de kwetsbaarheid van ongeneeslijk verklaarde kankerpatiënten. En RADAR ging daar publiekelijk mee aan de haal. Mooie reportage toen trouwens, zeggen we niets over maar het had RADAR gesierd om er melding van te maken dat dit niet uit eigen onderzoek kwam maar via ons en de inspectie. Maar goed zo gaat dat in de media.

Dat Ey4care echter in de fout gaat door een directeur die alleen maar dollartekens in zijn ogen had betekent toch niet dat andere organisaties en gekwalificeerde artsen zo maar over 1 kam kunnen worden geschoren met Eye4care? Als een reguliere arts in een bepaald ziekenhuis een fout maakt en dat gebeurt vaker dan binnen de alternatieve wereld , recent onderzoek wees uit dat er 3000 doden per jaar vallen door alleen al foutief voorgeschreven medicijnen, betekent toch niet dat alle ziekenhuizen dan maar gesloten moeten worden?

Het is toch zo dat waar mensen werken en vooral ook in een grote organisatie werken er altijd fouten worden gemaakt en er altijd mensen zullen zijn die misbruik maken of in de fout gaan? Geld is nog altijd een sterke drijfveer en principes worden daarvoor vaak opzij gezet. Integer of niet integer zijn is niet voorbehouden aan een bepaald beroep of werkplek. Er is overal kaf onder het koren.

Wij proberen net als de alternatieve infolijn dat kaf van het koren te scheiden en dat lukt binnen de oncologische wereld heel erg goed kan ik u zeggen. En duizenden kankerpatiënten, per jaar meer dan een miljoen unieke bezoekers, die samen per jaar 2,5 miljoen artikelen aanklikken) hebben al gebruik gemaakt van onze informatie op onze website en/of via onze lotgenotengroepen. Over de behoefte aan informatie over alternatief en aanvullend gesproken binnen de oncologie waar reguliere organisaties als vooral met name KWF volledig in falen of heel bewust niet of misleidend over informeren.

Dat echter nu ook RADAR meegaat in de brallerige en vaak super negatieve en kwetsende uitspraken en publicaties van de Vereniging tegen Kwakzalverij en trots is op de toegekende kwakprijs vind ik onvoorstelbaar voor een onafhankelijke journalistieke organisatie die de TROS toch zou moeten zijn. Dat wegens publiciteitsgeilheid u uw kritische en onafhankelijke principes laat vallen is wel heel schokkend vind ik.

Natuurlijk zijn er altijd mensen en organisaties die misbruik maken van de kwetsbaarheid van mensen, maar het zou RADAR hebben gesierd als ze eens een onderzoekje vooraf hadden gedaan naar de manier waarop Cees Renckens is gepromoveerd, met alleen maar antikwakvriendjes in de promotiecommissie (De secretaris van de VdTK van Dam o.a.) en daardoor goedkeuring kreeg voor een promotieonderzoek dat ver en ver onder de maat was betreffende onafhankelijkheid, feiten en getrokken conclusies. Bovendien zou RADAR eens uit kunnen zoeken hoe de Vereniging toch aan al dat geld komt voor rechtzaken die ze bijna allemaal verliezen. De VdTK wordt voor bijna 100 % gefinancierd door geld uit de farmaindustrie kan ik u zeggen.

Waarom heeft RADAR ook niet gevraagt waarom Cees Renckens een opvolger zoekt? Ik kan u zeggen dat hij ook door het overgrote deel van de artsen en apothekers en zijn achterban uitgekotst wordt. Hij is intern te verstaan gegeven dat hij weg moet zijn voor 1 juli 2006 omdat hij met zijn negatieve uitstraling de Vereniging meer kwaad doet dan goed. Dat zou RADAR als kritisch journalistiek programma met al zijn bronnen toch ook moeten weten?

Nee RADAR dit alles verdient niet de schoonheidsprijs en u bent voor mij in ieder geval een stuk van uw geloofwaardigheid verloren door kritiekloos de prijs van de antikwakpolitie te aanvaarden.

Kees Braam
webmaster www.kanker-actueel.nl

wakker worden!!!

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door wakker worden!!! »

wakker worden!!!
Gast

Geplaatst op 16 Nov 2005 19:15 door wakker worden!!!


--------------------------------------------------------------------------------

Hallo ?????

Kwakprijs ???? door Cees renckens ???.....................???

Om te kotsen ......................
de meest walglijke persoon van Nederland !


Cees renckens is de allergrootste ***** die er bestaat.......

kijk alleen al naar zijn gezicht !!!!!!

Deze vrouwen arts, die echt een stapje verder gaat dan Dr. Mengele
is de meest afgrijselijke verschijning die er bestaat .....

Hij hekelt alles en iedereen , vooral artsen en wetenschappers die meer inzicht dan hem hebben, die het 'durven' om zich bezig te houden met accupunctuur etc en 'collega' s die het 'onmogelijke' in zijn ogen doen : plantaardige en homeopatische middelen geven in plaats van commercieele pharmaceutische symptomen onderdrukking met bijwerkingen die hun weerga niet kennen .....

mensen lees eens dat artikel van 'research of steekpennigen' hier onderaan :: de spijker op zn kop !!!!!!!


willen jullie allemaal terug naar de concentratiekampen of hoe zit dat ??

Kijk eens op hun website .......walgelijk :: echt SS propaganda !!!

En tros radar jullie hebben je mooi voor het karretje laten spannen door deze ***** !!!!
Hebben jullie een flinke bonus gekregen van de pharmaceutische industrie ??

Jullie zijn zeer trots met jullie steekpenning ???

Het radar is op hol geslagen !!!

wakker worden!!!

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door wakker worden!!! »

Geplaatst op 15 Nov 2005 01:07 door waarheid


--------------------------------------------------------------------------------

Nu ben ik zeer getergd over iets wat ik net op TV zag ...bij Tros Radar......Nu kom ik in mijn element ! Maar helaas niet 'positief' ......


Ik had net Tros Radar een brief gestuurd * ( een hele boze ) nav van hun uitzending vandaag , alwaar Cees Renckens aan t woord kwam ......


Walgelijke journalistiek om zo iemand op een platvorm te zetten...en tros radar voelt zich ook nog geeerd...."ik krijgt het er warm van' ...liet de presentatrice zich ontvallen...........toen ze de erepenning kreeg van VtK.

Dit vind ik de meest walgelijk beschamende journalistiek en meest achterlijke ongenuanceerdheid die mogelijk is........

Dit rangschik ik niet alleen onder het 'wetenschappelijk arrogant ' atheiisme in Nederland........

Doch ik gebruik de term ' wetenschappelijk aanvaard extremisme' in Nedeland...........!!! ABSOLUUT !!!!!!!




Ik Laat u even zien enige kreten die ik.... tros radar stuurde...( van een klein stukje wat ik vorig jaar schreef) .....
Vergeeft u mijn felheid , maar ik wil hier iets aan gaan doen in Nederland !!



""Cees Renckens, kwal bij uitstek, liet weer van zich horen deze week.
Deze ‘dwaalweg in de geneeskunde’ is de ideale voorzitter voor de Vereniging tegen Kwakzalverij. (VtK )
Renckens en consorten ( o.a ‘belangen-verstrengelaar’ Inspecteur Generaal Gezondheids’zorg’ Dhr. Kingma ) hekelen vooral artsen en de bovenlaag van wetenschappers die het “onfeilbare, strict wetenschappelijke medische compendium…” verwerpen . ( Paracelsus liet het zelfs symbolisch verbranden ! )
Arts Paul van Dijk werd ooit door het slijk gehaald op de gebruikelijke , minachtende wijze .

Er is een (wetenschappelijk en.... 'menselijk') boek verschenen genaamd “Al te naïeve Geneeskunde ? “ , ik citeer de auteurs : “Ons is niet één publikatie van de Vtk bekend waarin een alternatieve behandelmethode zó is ‘geëvalueerd’ , dat de ‘andere partij ‘ zichzelf herkende in de ‘evaluatie’.
Hoe zit dat , collega Renckens ? “

Wat n achterlijk aanpak om een stelletje hoerige masseurs op een hoop
te gooien met een integer streven naar de oorzaak van problemen .

Er zijn triloenen sites van briljante ( wetenschappelijke inzichten , zoals u wilt ) van Energetische geneeskunde, bedreven door echte wetenschappers en artsen en niet door kwakzalvers of hufters zoals Renckens .......

Of kijk deze week naar het blad ODE als U geinteresseerd bent in het wetenschappelijk bestaan ............met spiritueel inzicht.

De Inquisitie leeft nog steeds volop bij Cees R………. ( Getuige de toorn “sympathiserende onderzoekers “ ).
Doch in één zin heeft hij gelijk , die Cees ! Ik citeer : “ Dooorsnee journalisten iets leren, daar ben ik nogal pessimistisch over”.
Ik zou bijna zeggen : “ Cees, yes, You are my man !”
Voorbeelden ?? OK ! Journalisten en ‘rondomtien’ presentatoren en vooral .....Tros Radar... !!!! die genoemd persoon überhaupt aan het woord laten en/of uitnodigen en bijvoorbeeld gewoonweg klakkeloos !!!!!!! ( en echt niet beter weten ! ) de ‘legendarische domme ’ woorden van Minister Hoogervorst citeren : “Homeopathie is hetzelfde als water……… “.


TROS RADAR U HEBT EEN PARODIE OP UW EIGEN PROGRAMMA GEMAAKT ; PROFICIAT !!!!

Journalisten , die niet gehinderd door enige kennis van zaken, de “deskundige” vraag bij uitstek stellen : Ja, maar is dat wel wetenschappelijk ??

Geachte journalisten, maak dan gewag van bijvoorbeeld ‘onvermoede verten en holistische samenhangen’ …………..


Ok sorrie voor mijn felheid,


Hoogachtend,

Marc Goertz

Naar boven


snapdrniksvan
Gast

Geplaatst op 15 Nov 2005 01:14 door snapdrniksvan


--------------------------------------------------------------------------------

Grinnik, die zit;)

joostw
Berichten: 228
Lid geworden op: 21 dec 2004 20:21

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door joostw »

Goed geschoten, jammer genoeg in je eigen voet.

wakkker worden mensen zoa

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door wakkker worden mensen zoa »

:roll:

naief

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door naief »

(Infolijn Alternatieve Geneeswijzen)

Wat een naiviteit !!!!!!

Inter
Berichten: 791
Lid geworden op: 31 jul 2004 18:28

Re: kwakprijs

Ongelezen bericht door Inter »

Die man generaliseert .
Natuurlijk zijn er misstanden (het verbieden dat iedereen zomaar wat kan beginnen is een oplossing) in het alternatieve circuit maar kijk ook eens hoeveel fouten worden gemaakt in de reguliere geneeskunde.
Daarvoor over klagen heeft geen zin want over het algemeen gaat men toch niet over tot schadevergoeding.
Het zal Tros-Radar eens sieren als daar eens meer aandacht aan wordt besteed

Maar gelukkig heb je nog wel in de reguliere geneeskunde die wel anders denken. Er zijn ook artsen die er in hebben gezeten maar het nu ook doen .
Maar alleen de negatieve kant van het alternatieve laten zien is wel heel erg éénzijdig.

Gesloten