LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] VoiP op je mobiel

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
Gesloten
Radar
Site Admin
Berichten: 5510
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door Radar »

Zo goed als gratis bellen met je mobiele telefoon. Het is binnen handbereik. Met de introductie van VOIP-diensten als Skype, kan je nu via je mobiele internetverbinding gratis bellen naar eenieder die ook datzelfde programmaatje op zijn mobiel installeert.

Een droom die werkelijkheid kan worden, ware het niet dat de mobiele telefoonmaatschappijen alles behalve meewerken. In Radar alles over mobiel VOIP'en.

Uitzending: Maandag 11 mei 2009, Nederland 1, 20.30 uur
Herhaling: Dnsdag 12 mei 2009, Nederland 2, 14.15 uur

goorix
Berichten: 19
Lid geworden op: 06 okt 2006 16:28

Re: VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door goorix »

En niet alleen VoIP op je mobiel wordt gefrustreerd, ook VoIP op je laptop met UMTS/HSDPA wordt om zeep geholpen door poort 5060, die je nodig hebt om gebeld te worden af te knijpen. Dus niet enkel programmatjes zoals Skype , maar ook z.g. softphones die werken met het SIPprotocol, waaraan je dus een gewoon Nederlands nummer kunt hangen hebben nu een probleem. Vorig jaar werkte het nog wel bij Telfort, nu dus ook niet meer.
Heb je dus een account bij VoIPbuster, VoIPplanet, Optibel etc met een gewoon Nederlands nummer, kun je nog niet gebeld worden. Zelf bellen gaat wel, maar daar heb je geen nummer voor nodig. Dat gaat zo ook wel. Die Telco's weten van gekkigheid niet wat ze moeten doen om ons klanten het leven zuur te maken. :evil: Alsof we nog niet genoeg betalen!

duiveman
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mei 2009 20:50

Re: VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door duiveman »

ik wil even eageren op skype het is wel mogenlijk om skype op je mobiel te zetten in de uitzending werd van niet gezegd.
zoek via goole skypy staat op sype site skype mobiel dit op je pc zetten en dan naar tel kopieren heb ik ook gedaan heb een mda werk echt gr

16again
Berichten: 16109
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door 16again »

Hoezo meten meten 2 maten??

(precieze getallen weet ik niet meer uit de uitzending)

2.5GB kost maandelijks 49 euro
elke 2MB extra kost 1 euro.
1 GB is 1000MB.

Als je dus 2 keer je datalimiet van 2.5GB verbruikt, betaal je dus niet 2 x 49 euro (=het dubbele maandbedrag), maar 1300 euro!!

Bij welke bakker kost het 2e brood 20 keer duurder dan het 1e brood?
Volgens mij is "het 2e brood" hier misleidend geprijsd.

ehj
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mei 2009 21:07

Re: VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door ehj »

In de uitzending vindt men het vreemd dat skype over je mobiel in een eigen wifi-netwerk gratis is en buiten over het umts g3+ netwerk niet en wordt een heel complex probleem wel heel simpel voorgesteld. Er worden verschillende dingen door elkaar gemixt daarom hier wat toegevoegde waarde misschien voor mensen die met vergelijkbare experimenten bezig zijn.
Ten eerste is skype iets anders dan voip. Het voip (signal instantiation protocol) netwerk is een intelligent en goed alternatief voor de vaste telefonie over internet wat geheel gratis toegankelijk is met een internetverbinding. Je kan zelfs je eigen telefooncentrales aan het sip-netwerk toevoegen
Skype is een commercieel aftreksel dat helaas sneller in gebruiik is genomen en absoluut niet gratis is. Bel maar eens met een t-mobile over gsm naar een t-mobile met een skype-nummer. of omgekeerd... daar gaan je euro's. Ok .. van skype naar skype s het gratis.
Met voip en een goede voip-provider kan je met hele lage kosten naar alle bestaande nummers bellen en als je op je voip een lokaal telefoonnummer neemt gaat ook het bellen vanaf vast- of gsm- net naar je voip telefoon tegen normale kosten. Skype staat je niet toe naar voip nummers te bellen!
Maar voor zowel skype als voip moet je een geschikte telefoon of software-telefoon hebben en een internetverbinding en ... bij die internetverbinding kunnen beschikken over voldoende bandbreedte en dataverkeer (ook wel traffic). Want zowel voip als skype verbruiken veel dataverkeer.
Door de wildgroei in abbonnementen en telkens meer vrij beschikbare dataverkeer denkt men dat het gratis is. Maar dat is niet zo.
Dataverkeer kost geld en wordt gemeten en betaald door de providers. Dataverkeer over UMTS hsdpa/hsupa G3 G3+ en gprs is helemaal onbetaalbaar.. want de telco's beschikken over de access-points aan de masten en hebben moeten bloeden voor UMTS-"frequenties" (dankzij onze overheid!!).
Zelf gebruik ik al jaren een Vodafone G3 kaart, hsdpa in mn telefoon (T-Mobile) en sinds kort ook KPN onbeperkt mobiel internet dongel.
Waarschuwing voor de mensen die denken met het duurste KPN onbeperkt mobiel internet toch te kunen skypen ed. Volgens de policy mag het niet en om het te bekrachtigen blokkeert KPN gewoon al de inbound diensten op je telefoon/pc.

ehj
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mei 2009 21:07

Re: VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door ehj »

Ja ...maar gelukkig worden consumenten wel nog een beetje beschermd. Er is een maximum bedrag dat onaangekondigd in rekening mag worden gebracht bij een overschrijding van een bundel-limiet. (iets tussen de 350 en 500 euro geloof ik volgens vodafone).
Naarmate je een duurder "flat-fee" abbo afneemt dan heeft dat ook effect op de prijs van megabytes over de limiet.
Tegenwoordig zou dat overal 10,00 eurocent moeten zijn ongeveer per mb. over G3 in combinatie met een "flat-fee" (2,5GB) abbo.
Maar je kan ook een abbo nemen waarbij na 2,5 gb je fijne 7,2/1,4mbps verbinding tot de nieuwe maand wordt gedegradeerd tot een 256/64kbps (dubbel isdn snelheid) verbinding.

duiveman
Berichten: 2
Lid geworden op: 11 mei 2009 20:50

Re: VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door duiveman »

dit is een herplaatsing

ik wil even reageren op skype het is wel mogenlijk om skype op je mobiel te zetten in de uitzending werd van niet gezegd.
zoek via goole skype mobile phone .nl
zie in het nederland 4.0 skype aanklikken en rechts staat een rijtje ook met mobile

zet dit op je pc en dan naar tel kopieren heb ik ook gedaan heb een mda werk echt gr
Geschreven door duiveman op 11 Mei 2009 20:56


--------------------------------------------------------------------------------

adcc86
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 mei 2009 23:03

Re: VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door adcc86 »

Nou ik heb zelf een ONBEPERKT abonnement van Vodafone en betaal hiervoor 75 euro per maand en heb écht ONBEPERKT internet (zonder FUP) het is wel een beetje duur maar heb hiervoor wel de maximale snelheid die er beschikbaar is namelijk 3,6mbps.

Groeten uit Alkmaar

SizzLorr
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 jul 2009 02:40

Re: VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door SizzLorr »

Een paar punten die niet kloppen.

In het stuk wordt een iPhone getoont. De iPhone wordt in Nederland exclusief verkocht door T-Mobile. Het is zo dat op de iPhone geen VoIP diensten worden toegestaan maar dat heeft Apple Inc. in Amerika bepaald en niet T-Mobile Nederland. Het was dus de wens van Amerikaanse providers om dit te blokkeren vanwege de redenen die worden genoemd, de rest van de wereld moest er maar mee meegaan want een aparte applicatie voor de rest van de wereld is er niet.

De rest van de providers laten het wel toe en als je een telefoon van een ander merk hebt kun je het zo installeren en gebruiken.

In het stuk hier op internet wordt gezegd dat VoIP 1MB per minuut gebruikt als je dan een databundel van 400MB hebt dan zijn dat wel 400 minuten.

Maar ik denk dat dit stuk ook zeer en zeer oud is want tegenwoordig hanteren providers geen databundels meer. Ze zijn allemaal overstapt naar onbeperkt internet. Ze hebben wel een fair-use policy. Dit houd in dat zo lang andere gebruikers er geen last van hebben je mag downloaden zovee je wilt. Meeste providers hanteren de norm 10x het gemiddelde en met een simpele VoIP applicatie zal je dat echt nooit lukken zeker als je bedenkt dat andere gebruikers ook VoIP applicaties gebruiken.

Het stuk met de callcenters is onzin. Het gaat hier waarschijnlijk om medewerkers die niet precies weten waar het over gaat en wat skype is dus ze lezen gewoon een standaard zin uit een boekje voor. Het ergste is dat T-Mobile als beste uit de bus komt terwijl T-Mobile de exclusieve verkoper van de iPhone in Nederland is, dus zij zijn eigenlijk het slechts.

Het skype verkeer is versleuteld dus de provider kan niet zien dat het skype verkeer is, het is voor hun hetzelfde als data die (bijv.) van de bank komt.

Als die mevrouw die het zo goed weet er even bij had gezegd dat het alleen ging om de iPhone dan was het stuk al veel completer geweest, jammer.

jillmason7
Berichten: 0
Lid geworden op: 06 jan 2010 01:41

Re: VoiP op je mobiel

Ongelezen bericht door jillmason7 »

Duiveman schreef: this is a reinstatement

I would like to respond to however it is skype to skype on your mobile into the broadcast was not said.
goole search using skype mobile phone. com sip provider
see in the Netherlands skype 4.0 and right click a row even with mobile
 voip
put it on your PC and then copy to count, I also did a real job mda gr
Written by Duiveman on May 11 2009 20:56
 
voip
-------------------------------------------------- ------------------------------
Thank you for all the helpful information you care

-jill

Gesloten