LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Discussieer hier over onderwerpen die in onze uitzendingen zijn geweest.
picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

ik snap je heel goed harold maar snap jij ook de mensen die tony persoonlijk kennen en weten wat voor iemand het is
denk daar dan ook aan
tis niet dat we hem steek willen geven
maar andere mensen worden vast gezet om het geen wat hij doet
hij heeft dit alles als dekmantel om het legaal te doen
mooi weer spelen bij de mensen maar lachen in zen vuistje dat um dit zomaar al jaren lukt
denk nu eens redelijk na bij je zelf harold,

als jij een park hebt en je loopt te zeuren dat je geen geld genoeg hebt
ga jij dan in suriname toekans kweken
als jij hart hebt voor wat je doet stop je je geld toch in dat waar je voor staat
toch niet om nog meer vogels te kweken notabene toekans
en dan zeggen ze hier koop geen vogel als je der niet voor kan zorgen

nee voor toekans kunnen mensen wel zorgen dan >??
die worden massaal uit de natuur gepliukt om meneer tony zen zakken te vullen
denk jij dan ook even redelijk na
als ik geen geld heb voor nieuwe fiets ga ik zeker geen nieuw auto kopen of wel

controverse
Berichten: 37
Lid geworden op: 12 jan 2009 22:33

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door controverse »

Ik vind de reportage van Radar absoluut niet voldoen aan de vereisten voor zo'n programma. Waar was de hoor en wederhoor? De verantwoordelijke voor de NOP kwam slechts 1 minuut in beeld en als hij ergens een antwoord op wilde geven werd hij in de rede gevallen door de journalist. Hij heeft eigenlijk helemaal niets kunnen vertellen. Verder werd er een muts uit Engeland bijgehaald die zegge en schrijven precies 2 keer het park heel kort heeft bezocht en dan meent zich allerlei uitspraken te kunnen veroorloven.

Ikzelf kom al enkele jaren zeker 15 keer per jaar in het park en ik heb daar nog nooit een dode vogel gezien. Toch knap als ze daar blijkbaar met bosjes tegelijkertijd van hun stok vallen.

Al die ongelooflijke zeikerds die daar hun papegaai heenbrengen en vervolgens gaan bellen met de vraag hoe het gaat met Lorrie, Honnepon, Scheetje, Poepie of hoe ze allemaal mogen heten. Jullie zijn zelf de schuldigen van alle ellende. Elk normaal denkend mens weet dat je zo'n beest niet thuis kunt houden. Dan dumpen ze ze maar in de opvang (als de beesten al helemaal verpest zijn, zowel lichamelijk als geestelijk) en dan verwachten ze ook nog dat ze serieus te woord worden gestaan als ze gaan bellen. Ga toch weg zeg, wat een hypocrieten!!!

80% van de beesten is al ten dode opgeschreven voordat ze het park binnenkomen. Door verkeerde voeding, huisvesting en gebrek aan sociale contacten zijn de papegaaien al helemaal verpest door die mensen die zonodig een papegaai moesten hebben. En dan krijgt het opvangpark vervolgens de schuld als ze ziek worden en doodgaan. Het moet niet gekker worden.

Ik denk overigens wel dat het park een chronisch geldgebrek heeft waardoor niet alles zo verloopt zoals zou kunnen. Ik vind dat de overheid hier ook een verantwoordelijkheid heeft, maar ik heb niet het idee dat die veel bijdraagt. Net zoals gewoonlijk trouwens.

Ook zou het wel eens kunnen zijn dat het management niet helemaal is meegegroeid met het park. Verdere professionalisering zou ik toejuichen, maar zonder extra geld lijkt me dat onmogelijk.

Mc.Claud
Berichten: 12
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Mc.Claud »

Ik zou mijn vogels nooit weg willen doen. Er komen zelfs afgedankte vogels bij. Maar ze gaan nooit en te nimmer naar een asiel, dieren winkel of wat dan ook......zolang ik gezond ben!

Parrotlover
Berichten: 73
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:30

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Parrotlover »

Radar, radar, radar. Waar zijn we mee bezig! Deze uitzending is echt een aanfluiting.
Ik was tijdens de uitzending geschokt. Dat kan toch niet waar zijn? Ik heb daarom meteen de video opnieuw bekeken en moest concluderen dat het echt een belabberd verhaal is. Wat een slechte journalistiek. Laat dat verborgen camera gebeuren voortaan maar aan Alberto Stegeman over.
Wat hebben we gezien?
1) Eerst een ontevreden mevrouw. Heeft haar papegaai gebracht en is verbolgen dat de ara volgens haar in een te kleine kooi geplaatst wordt. Die kooien staan als 1e opvang klaar voor de binnengekomen dieren. Zodra ze naar de quarantaine gaan worden ze al in grotere kooien geplaatst!
De opnames daarna laten zien dat de ara in een binnenverblijf van de reuzenvolière geplaatst is. Wow, wederom een straf. Wat ze niet laten zien bij radar is dat die binnenverblijven ruim 6x3 meter zijn. Ja, wel erg klein hé?
En was dat niet tijdens de verbouwing van diezelfde reuzenvolière, zoals zelf aangegeven? Jammer dat die papegaaitjes even binnen moesten blijven totdat hun nieuwe verblijf klaar was. En wat zag die papegaai er slecht verzorgd uit hé?
Nee radar, had dan echt met een schokkend voorbeeld gekomen.

2) Ene Hooimeijer, zelf enorm discutabel, zegt dat een papegaai niet bij de NOP thuis hoort. Dat het sterftecijfer heel erg hoog is. Hij kan dit niet weten want heeft geen inzage in de materie.
Daarnaast is dit dezelfde man die jarenlang verklaard heeft dat onze huiskamer papegaaien maar gemiddeld 25 jaar worden. Ze worden immers verkeerd gevoerd en centrale verwarming, slechte voeding en het niet omkunnen gaan met papegaaien waren daar debet aan. Nu beweert hij ineens weer dat ze de mens kunnen overleven.
En dat heeft zichzelf uitgeroepen tot erkend specialist. Nee, van hem hoeven we niets meer aan te nemen. Zoek maar eens op internet naar hem, je zal verbaasd zijn.

3) Die Amerikaanse, leuk en aardig. Die kan alleen reageren op de cijfers die door radar en hooimeijer aangeleverd zijn. Kijk hoe ze reageert als ze hoort dat 80% overleden is. Ben benieuwd hoe de reporter dat overgebracht heeft.
Toch ook weer vreemd als je weet dat diezelfde Hooimeijer met haar samen lezingen gegeven heeft, nietwaar? Goh, waar zouden die cijfertjes toch vandaan komen.

4) Schokkende beelden hebben jullie niet laten zien. Konden jullie niets filmen van de slechte verzorging, zoals jullie aangekondigd hadden? Nee natuurlijk niet. Het ziet er altijd verzorgd uit.

5) De dode dieren: radar zegt maar liefst 12 dode papegaaien te hebben aangetroffen in één week. Raar toch? Het hadden er veel meer kunnen zijn gezien het feit dat ze zelf gezegd hebben dat het in december was en erg koud.
Een papegaai laten zien die bloed aan zijn hoofd heeft. Waar komt deze vandaan? De ziekenboeg? Of is hij gestorven en hebben de andere papegaaien eraan geknaagd? Dat doen ze nu eenmaal.

6) Op basis van een paar gekopieerde documenten worden mooie cijfertjes berekend die kant noch wal raken. De aantallen kloppen geheel niet, zoals ook door de heer van Meegen toegegeven worden. Wat is nu het werkelijke aantal? En waarom is er niet dieper op de sterfte oorzaken ingegaan door radar? Nu is nog niet te achterhalen wat de oorzaken zijn. Schuld van een slechte verzorging of voeding? Dacht het niet. Eerder omdat ze oud en versleten waren of jarenlang bonbons gekregen hebben bij de vorige eigenaar.

7) En wat was nou die rol van de overheid? Is dat alles wat jullie konden uitzenden? Waarom, was er niets anders te vinden? Nee natuurlijk niet. Omdat er niets gevonden kan worden.

8) En dan die heimelijke opnames met andere vrijwilligers of stagiares. Makkelijk opmerkingen uitlokken bij mensen die zelf niets weten en maar wat gokken.
En een onherkenbare oud medewerker? Wat heeft hij bij het NOP gedaan? Groenvoorziening, verzorging, bouwwerkzaamheden? Nee, ook hiermee hebben jullie de zaak verloren.

Ik vind het een uitzending die zeer slecht is. Op allerlei fronten schieten jullie tekort. Er wordt gegoocheld met cijfertjes en het onderzoek kan mijn dochtertje van 5 nog beter uitvoeren.
Radar, erg laag wat jullie gedaan hebben. Ik hoop dat jullie goed beseffen dat jullie een oplichter (Hooimeijer) geholpen hebben bij een wraakactie en het NOP hierdoor kapot gemaakt hebben.

Kijk maar eens snel op de website van die heer Hooimeijer op http://www.kliniekvoorvogels.nl/nieuwsi ... temID=1292. Doe man lacht zich momentel kapot dat het weer gelukt is...

vivien
Berichten: 5
Lid geworden op: 11 jan 2009 13:50

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door vivien »

ook ik ben geschokt over de getoonde beelden , enorm zelf maar ik miste wel een ding
Waar was de hoor en wederhoor?
men hoort slechts één kant , men laat mensen niet uitspreken behalve H da, die mocht zijn zegje doen
ik weet niet meer wat ik er moet van denken :?

Mc.Claud
Berichten: 12
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:20

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Mc.Claud »

--------------------------------------------------------------------------------

"Het feit dat u denkt dat Suriname in Afrika ligt zegt mij veel over uw denknivo. Topografie is toch wel erg moeilijk. U weet zeker dat u de hele lagere school heeft doorlopen? "

Beste Jasper 76, er zijn mensen die zich vergissen, heeft niks met het denknivo te maken.

Het denknivo is eerder "Waarom Suriname?"
En, "met welk geld?"

Zo stom is menig Nederlander nog niet!

peer92
Berichten: 12
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:57

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door peer92 »

Ik weet niet of de directie helemaal pluis is, maar ik weet wel dat de keren dat ik bij het NOP vrijwilligerswerk heb gedaan, ik samenwerkte met mensen die hun hart en ziel in die dieren staken. Ik vind dan ook niet dat deze vrijwillers de wind van voren moeten krijgen, deze hebben namelijk wel het beste met de dieren voor (waarom zou je anders gratis daar gaan werken?).

Ik snap daarom ook waarom veel werknemers af en toe fel reageren, het gene waar ze jaren met liefde voor hebben gewerkt, wordt in 40 minuten tot de grond afgekraakt, dat is een enorme klap in je gezicht kan ik je vertellen. Misschien is het het beste dat er vooral gekeken wordt naar de directie, en niet naar de vrijwilligers want die hebben het beste voor met de dieren.

peer92
Berichten: 12
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:57

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door peer92 »

ojah, en voor de mensen die hun papegaai niet kunnen terug vinden.

Al die papegaaien zien er van buiten ongeveer het zelfde uit, hoe wil je dan je papegaai terug herkennen?
Ik snap dat het lullig is, maar hoe wil je dat de vrijwilligers weten welke papegaai van u is. De grijze roodstaarten worden bij elkaar gedaan, netzoals de amazones enz.

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

vrij willigers doen goed werk word niks van gezegt
het feit dat ze blind en ik zeg steke blind achter tony staan is het feit waar ze reactie op krijgen
want die man is echt niet pluis hij gebruikt niet alleen de dieren maar ook de mensen die er werken das het verschil

en ik heb zelf ook vogels en als het mij ooit slecht zou gaan dan nog zal ik ze daar niet heen brengen

griphuz
Berichten: 14
Lid geworden op: 12 jan 2009 22:05

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door griphuz »

Wederom beste Picolien,
Zie mijn vorige reactie op je.
Waarom kom je alleen maar met beschuldigingen zonder argumenten, kom eens met feiten. Of wil je liever niet op mijn berichten reageren?
Vriendelijke groeten.

sjannieoo7
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:44

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door sjannieoo7 »

dat is geen moeite elke papegaai die binnen gebracht word krijgt een chip dus even een chip apperaat en hij moet terug te halen zijn ...op je overdracht s papier staat het chip nummer

a.lubbers
Berichten: 95
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:29

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door a.lubbers »

@ peer 92 ik ben er van overtuigd dat als enkele vrijwilligers daar de boel zouden runnen dat dit nooit was gebeurt :D enkel lof voor de vrijwilligers maar ik denk dat veel mensen dit ook weten

paul280
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jul 2008 22:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door paul280 »

picolientje kom op
Ik kan hier het reptielen huis waar ik stage gelopen heb of de honden asiel waar ik stage gelopen heb ook in negatief daglicht brengen.
Nee niet alles wat op zulke locaties gebeuren valt goed te praten.
Maar de mensen die zulken dingen doen doen wat ze kunnen doen.
Er gaat bij elke opvang stichting veel dingen fout maar ze doen heel veel dingen goed
En ik verwacht dat dat ook bij nop is.

peer92
Berichten: 12
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:57

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door peer92 »

Laten we nu alles maar afwachten totdat er een goed onderzoek komt...
En niet zo'n slecht, onbegeargumenteerde aflevering radar, daar wil ik mijn meningen niet op baseren...

jasper76
Berichten: 45
Lid geworden op: 12 jan 2009 18:57

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door jasper76 »

Beste Mc.Claud, Ik probeer aan te geven dat u niet geloofwaardig overkomt op deze manier. Tevens vroeg ik u om bewijs en argumentatie. Wederom hoor ik dit niet. Het is onfatsoenlijk om een persoon of een organisatie te beschuldigen zonder bewijs. Dit hoort niet in een democratische rechtstaat zoals Nederland. Gelukkig niet! Nogmaals ik hoor graag van u een argumentatie dan kunnen we misschien op nivo debateren. Een forum is daar namelijk voor bedoeld, u debateert niet u plaatst stellingen en meningen zonder enige bewijslast aan te dragen. Dit doen kinderen tot een jaar of 10, daarna leren zij dat er bewijslast en goede argumenten nodig zijn wanneer er een stelling wordt ingenomen. Helaas kan ik u daar niet op betrappen. Dat spijt mij dan ook zeer!
Laatst gewijzigd door jasper76 op 12 jan 2009 23:25, 1 keer totaal gewijzigd.

Frans en Nanke Verbunt
Berichten: 150
Lid geworden op: 12 jan 2009 16:18

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Frans en Nanke Verbunt »

Inderdaad, waar is hoor en weder hoor. Tijdens de opname van Radar heeft ook de patholoog van het park gereageerd op de tentoongespreide dode vogels. Maar daar is niets van te zien in de uitzending!!!! Ja, ze liggen in de vriezer omdat onze patholoog onderzoek doet (bij iedere dode vogel) naar de doodoorzaak. Soms zit die patholoog in het buitenland voor lezingen en zijn het dus veel vogels die op hem liggen te wachten. Tevens is helemaal niets te zien van onze ziekenboeg waar alle zieke vogels naar toe worden gebracht. En onderzocht en behandelt door onze eigen dierenarts, een papegaaien specialist. Het is allemaal een heel eenzijdig benadering van onze opvang. Bah, ik vind het een grote schande dat dit zo naar buiten is gebracht.

controverse
Berichten: 37
Lid geworden op: 12 jan 2009 22:33

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door controverse »

Dit is wat die "gerespecteerde" dierenarts zegt op z'n eigen site:

Voedingsfouten zijn in 80-90% van de gevallen de oorzaak van ziekteverschijnselen en bepalen de belangrijkste doodsoorzaak van papegaaien en parkieten.
Dat betekent dat de grasparkiet blij mag zijn als deze 6 jaar wordt in plaats van 15-20 jaar. De valkparkiet wordt als oud beschouwd als deze 12 jaar is terwijl valkparkieten 25-30 jaar kunnen worden. Agaporniden kunnen 35 jaar worden maar gaan veelal binnen 10 jaar dood. Papegaaien krijgen, door voedingsfouten bijna allemaal al binnen 10 jaar ernstige gezondheidsproblemen.


En dan bij Radar roepen dat papegaaien makkelijk 60 jaar kunnen worden. Dit stinkt naar de misdaad. Deze persoon denkt volgens mij alleen aan z'n eigen portemonnee en z'n dierenkliniek.

Karinvandervelden
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 jan 2009 22:44

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door Karinvandervelden »

Ook al heb ik geen banden met de organisatie en heb ik weinig verstand van papegaaien, toch heb ik het gevoel dat het park hier sterk onrecht aangedaan wordt!


Naar mijn mening worden in de uitzending de feiten volledig verdraaid. Dit kan ik, met een beetje gezond verstand en door een keer rond kijken op internet of wat gezegd wordt wel klopt, concluderen

De suggestie aan het begin van het programma dat een papegaai die daar beland in een kleine kooi terecht komt klopt absoluut niet.
Dit heb ik met eigen ogen gezien.

Daarnaast is het een feit dat de dieren die in het park opgevangen worden vaak niet uit de ideale omstandigheden komen. Zo'n papegaai maakt een grote verandering door als hij naar het park gebracht wordt. Een andere omgeving, andere verzorger, ander voer enz. Dit kan voor een papegaai erg sterssvol zijn.

Ook wordt in de uitzending gezegd dat de vogels die binnen gebracht worden, door eigen administratie van het park gezond bevonden worden. De lijst die echter in beeld komt is een lijst van dingen die aan de buitenkant opgemerkt kunnen worden. Hoe gezond zo'n papegaai werkelijk is kun je daar niet uit opmaken.

Dan wordt er ook nog gesuggereerd dat de papegaaien eigenlijk een gemiddelde leefijd moeten halen van een jaar of 60. (Er wordt herhaaldijk gesuggereed dat een papegaai die ons kan overleven kan niet zo snel dood kan gaan)
Deze gevens kloppen echter helemaal niet. De ara papegaai kan inderdaad een jaar of 80 worden maar daarvan zitten er maar een paar in het park.

Het overgrote deel van de vogels in het park zijn van soorten die gemiddeld maar een jaar of 15/20 worden. De dieren die in het park opgevangen worden zijn meestal van een leeftijd rond de 17 jaar. Dit wordt in de uitzending vermeld en dit voeren ze aan als bewijs dat het om jonge vogels gaat die dood gaan. Deze vogels zijn echter voor hun soort helemaal niet jong en dus is het ook logisch dat ze binnen een paar jaar dood gaan.

Zo zijn er nog veel meer dingen opgevallen die absoluut niet klopen.


De gehele uitzending berust dus niet op de juiste feiten!
Ik vind het heel naar voor de familie Vermeegen en de medewerkers van het park dat hun levenswerk in zo'n kwaad daglicht wordt gesteld.

Hopelijk ondervinden ze hier niet al te veel schade van.

picolientje
Berichten: 84
Lid geworden op: 12 jan 2009 21:26

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door picolientje »

beste griphuz ik ga de namen van de mensen die een papegaai uit veldhoven hebben hier niet op de forum gooien
ze zijn dol gelukkig met hun beest
maar als je graag feiten wil stuur maar email ik zal ze je wel geven hoor
en ik sta in belgie op een camping net over de grens
en daar staat er 1 die heet janus en die bezorgt mensen op de camping papagaaien hoofdzakelijk grijze roodstaarten
en die janus is een oud werknemer van tony

controverse
Berichten: 37
Lid geworden op: 12 jan 2009 22:33

Re: Nederlands Opvangcentrum voor Papegaaien

Ongelezen bericht door controverse »

Mensen die in Belgie op een camping staan neem ik niet serieus. Of bedoel je eigenlijk woonwagenkamp?

Gesloten