LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Kompaan

Hier kan je discussiëren over het onderwerp reïntegratie.
Langhaar
Berichten: 595
Lid geworden op: 24 nov 2005 10:41

Kompaan

Ongelezen bericht door Langhaar »

ALMERE -
Het rapport van Price Waterhouse Coopers over stichting Kompaan concludeert dat er nogal wat schortte aan de bedrijfsvoering van de stichting die bemiddelt in gesubsidieerde arbeid.

In april meldde zich een klokkenluider bij het college van burgemeester en wethouders met een aantal beschuldigingen. Zo zouden re-integratietrajecten van deelnemers in afwijking van de wet- en regelgeving worden verlengd. Ook zouden medewerkers van Kompaan onjuiste declaraties hebben ingediend.

Uit onderzoek blijkt nu dat het inderdaad klopt dat re-integratietrajecten werden verlengd, maar dat dit gebeurde in overleg met Dienst Sociale Zaken van de gemeente. Over de onjuiste declaraties, waarbij het gaat om kilometervergoedingen en het niet invullen van urenbriefjes, moet alsnog verantwoording worden afgelegd door de bestuurders.


Het opstappen van Van Ling als direkteur van Kompaan is een vlucht voor haar verantwoordelijkheden. Uit het onderzoek en uit de zgn. raadsbrief blijkt dat _niet_ door de onderzoekers achterhaald kan worden of de rekeningen die bijv. het bedrijf Scharff stuurde aan Kompaan rechtmatig zijn. Het is verdacht dat het 'uitzendburo' Scharff weigert om de boekhouding te tonen aan de onderzoekers.
[zie de raadsbrief en het onderzoeksrappoort]
De raad van toezicht van Kompaan heeft aan Van Ling opgedragen om haar partners (M&M Securities en Scharff) te bewegen om alsnog hun boekhoudingen te overleggen.
Van Ling loopt nu weg. Het is nu aan de gemeente en aan de Raad van Toezicht om "met alle mogelijke rechtsmiddelen" [zie de raadsbrief ] te achterhalen waar ons gemeenschapsgeld gebleven is en of dat op een rechtmatige wijze is gebeurd.
Dat Scharff en M&M Securities weigerden hun boekhouding te overleggen aan de forensisch onderzoekers is een teken aan de wand.
Van Ling neemt nu ontslag. Het is maar de vraag of Van Ling dat zomaar kan doen. Ze zal ongetwijfeld een opzegtermijn hebben. Het lijjkt mij voor de hand liggen dan dat de Raad van Toezicht haar aan die termijn houdt en dat ze Van Ling aan de haar gegeven opdracht houden t.w.....zorg dat die partners van je hun boekhouding tonen zodat we kunnen controleren wat er met het geld gebeurd is.
Als de Raad van Toezicht instemt met het ontslag van Van Ling en zelf verder niks doet dan heeft de Raad van Toezicht blijkbaar ook wat te verbergen.
Al met al een onverkwikkelijke zaak te meer daar Van Ling een ex-wethouder voor Groen Links in Almere is geweest.
Het is zaak dat de onderste steen boven komt zodat de burger weet wat er met de subsidiegelden die in Kompaan gepompt zijn gebeurd is; het is tenslotte hun belastinggeld. Van Ling zomaar er mee laten wegkomen zou een verkeerd signaal zijn.
De openheid van de kant van de gemeente vereist ook dat naast de raadsbrief het gehele onderzoeksrapport online wordt gezet op het bis. Ik weet nu al dat daar meer zaken in staan die op z'n minst verbazingwekkend genoemd kunnen worden. De persvoorlichting gisteren mag gerust een lachertje worden genoemd omdat het journaille door Peter Spek eerst een a-4tje in de hand gedrukt kreeg waarop met grote letters stond dat er niet veel aan de hand geweest zou zijn en pas bij vertrek de raadsbrief in handen gedrukt kreeg waar heel andere taal in stond.
De raadsbrief kun je downloaden bij de volgende url
http://gemeenteraad.almere.nl/mmbase/at ... f_1333.pdf

Geplaatst door r.paula op 13:28 09-sep-2009

antonh
Berichten: 976
Lid geworden op: 05 apr 2006 16:33

Re: Kompaan

Ongelezen bericht door antonh »

Hee Langhaar is terug.
Waar ben je al die tijd geweest?
Het was zo stil.

Eddie2
Berichten: 605
Lid geworden op: 05 nov 2005 21:52

Re: Kompaan

Ongelezen bericht door Eddie2 »

AntonH,

Het bestrijden van het 'reintegratie' tuig kost veel tijd. Het gezwel blijft namelijk groeien. Zelfs in economisch mindere tijden moeten de zakken gevuld worden van dit asociale schorum.

Groet, Eddie2

antonh
Berichten: 976
Lid geworden op: 05 apr 2006 16:33

Re: Kompaan

Ongelezen bericht door antonh »

Eddie2,
je bent lang niet meer op het forum geweest.
Was je weer aan het werken?
Lijkt er wel op en nu zit je zeker zonder werk, je schrijft weer zo veel.

Eddie2
Berichten: 605
Lid geworden op: 05 nov 2005 21:52

Re: Kompaan

Ongelezen bericht door Eddie2 »

Inderdaad AntonH,

Ik ben eindelijk arbeidsongeschikt verklaard. Met mijn meervoudige ziektebeelden is het onmogelijk om regelmatig naar een werkgever te gaan. Dus ik heb inderdaad weer wat meer tijd.

Gesloten