LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Wat is de kracht van KiFiD?

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom spaarbeleg / sprintplan.
Locomotief
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 jul 2008 17:30

Wat is de kracht van KiFiD?

Ongelezen bericht door Locomotief »

Onlangs hoorde ik op de radio dat de KiFiD belangrijke uitspraken had gedaan in het nadeel van AEGON, aan de toonhoogte en de zender BNR leek dit erg interessant maar zie er niets van.

Vraag dus of de KiFiD een belangrijke club en wat de mate van arrogantie is die AEGON wederom hier blijkbaar niets van aantrekt!

Graag jullie reacties!

MAXIEM

Re: Wat is de kracht van KiFiD?

Ongelezen bericht door MAXIEM »

Locomotief

Bij de belangrijkheid van KIFID, kun je een groot vraagteken zetten. Voorzover mijn informatie reikt, zijn ze afhankelijk van het bedrijfsleven (lees in dit geval de financiële sector). Ook hebben ze nog niet zo lang geleden in de Yarden zaak een behoorlijk scheve schaats gereden. Maar goed, een alternatief is er eigenlijk niet, dit met uitzondering van de rechter.

Maxiem.

Locomotief
Berichten: 95
Lid geworden op: 02 jul 2008 17:30

Re: Wat is de kracht van KiFiD?

Ongelezen bericht door Locomotief »

Maxiem,

Het is inderdaad een club zonder kracht, heb het eens nagekeken, toch heeft het een duur kantoor in Den Haag!
En toch komen ze met negatieve uitspraken over AEGON, waar blijven de journalisten die hier eens induiken?

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: Wat is de kracht van KiFiD?

Ongelezen bericht door peewee »

Kifid is een afkorting van: Klachteninstituut Financiele Dienstverlening.
Dit klachteninstituut bestaat sinds junil 2007. Ongeveer net zo belangrijk als de uitspraken (vonnissen) van gewone rechters, zijn de uitspraken van de Geschillencommissie van het Kifid. Door beide instanties wordt jurisprudentie gecreeerd. Jurisprudentie: rechterlijke uitspraken (interpretaties) die van belang zijn in soortgelijke rechtszaken. Onlangs heeft het Kifid in een viertal uitspraken duidelijkheid gegeven over de invulling, reikwijdte, strekking van de zorgplicht die er op aandelenleasebanken (w.o. Aegon) rustte toen deze aandelenleasebanken deze producten destijds verkochten.
Deze Kifid uitspraken zijn dus ook van belang in de Sprintplan-affaire. Eerder waren gewone rechters niet in staat helderheid te verschaffen over de exacte invulling, reikwijdte en strekking van de zorgplicht van aandelenleasebanken. De ene rechter vond dit, de andere rechter was een geheel andere mening toegedaan. Sommige rechters hanteerden een zorgplicht die zelfs haaks op wettelijke bepalingen staan (waarschijnlijk in een poging claimende aandelenleasegedupeerden de moed in de schoenen te doen zinken).

Gesloten