LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pas op met Toysplanet.nl

Goede of slechte ervaringen met speelgoed? Geef hier jouw mening.
Nitro
Berichten: 12
Lid geworden op: 05 mar 2004 13:51

Pas op met Toysplanet.nl

Ongelezen bericht door Nitro »

Pas op als u van plan bent te kopen op www.toysplanet.nl. Het lijkt er namelijk op dat dit bedrijf is gelieerd aan www.outletplanet.nl. En over dat bedrijf is een hoop ellende te vinden. Policy is namelijk dat u na vooruitbetaling nooit geleverd krijgt. Inmiddels is Outletplanet failliet.

Enkele tekenen aan de wand: op de site van Toysplanet staat nergens een adres, geen vestigingslocatie. Bij werkelijk alle artikelen gaat het om de laatste exemplaren (kortom: niet te lang nadenken en snel kopen, en daarna ligt de eerste smoes al voor de hand). Over het algemeen betreft het artikelen en typenummers die elders al lang zijn uitverkocht en niet meer te koop (bijvoorbeeld dozen LEGO). En enig webwinkel-keurmerk ontbreekt volledig.

Delen van beide sites komen letterlijk overeen, zoals de leveringsinformatie: wollig en op punten overgedetailleerd. Er staat op dit moment nog ergens letterlijk Outletplanet i.p.v. Toysplanet in de tekst (kennelijk vergeten aan te passen). Tegelijkertijd ontbreken concrete gegevens die je nodig hebt om langs te kunnen gaan en te reclameren. Kortom: alles lijkt er op gericht een ogenschijnlijke betrouwbaarheid te creëren.

Besef dat, indien er niet geleverd wordt, je met vooruitbetaling via iDeal je geld sowieso kwijt bent, en met creditcardbetaling mogelijk ook indien je lang genoeg aan het lijntje wordt gehouden en de termijn van reclamering is verstreken.

Jan van Elst
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 jun 2013 11:29

Re: Pas op met Toysplanet.nl

Ongelezen bericht door Jan van Elst »

Toysplanet wás gelieerd aan outletplanet. Inmiddels is de domeinnaam verkocht en komt er een nieuwe site op te staan.

Gesloten