Budget energie

Nieuw op het Radar Forum: de categorie Tips. Vraag bezoekers om raad, of help anderen door jouw eigen, handigheidjes hier te delen.
Wilfried willemen
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 nov 2022 21:46

Budget energie

Ongelezen bericht door Wilfried willemen »

Zojuist uitzending Radar gezien.
Budget energie gaat maandelijks salderen terug terug draaien.
Jammer dat directrice er niet bij vermeld dat ze de tarieven die ze een maand vooraf per mail aan haar klanten doorgeeft bij de betrokken maand hebben verhoogt.
Maand augustus elektra ongeveer € 0,05 per kwh en gas € 0,19 per m3 meer dan in juli door gegeven.
Maand september ?
Maand oktober elektra ongeveer € 0,08 per kwh en gas € 0,29 per m3 dan in spetember door gegeven.
Salderen wordt jaarlijks maar ondertussen verhoogt budget energie haar tarieven t.o.v. een maand die ze zelf hebben doorgegeven.

Men is en blijft niet transparant!!!
Nodig mevrouw de directrice nogmaals uit om dit toe te lichten.

Rubiaco
Berichten: 1
Lid geworden op: 11 nov 2022 13:28

Re: Budget energie

Ongelezen bericht door Rubiaco »

Kreeg vandaag 11.11.22 bericht van Budget Energie. Gaan met terugwerkende kracht maandelijks salderingsbeleid wijzigen in jaarlijks salderingsbeleid voor alle contracten. (vast en variabel) Bij dit jaarlijkse salderen horen ze op iedere jaar- of eindnota het volledige jaarverbruik af te strepen tegen de opgewekte elektriciteit tegen 100% van het leveringstarief. Echter in tegenstelling tot in de Elektriciteitswet beoogd hanteren ze bij Budget Energie nu 2 verschillende salderingstarieven. Bij vaste contracten wordt 100% van het leveringstarief per kWh gesaldeerd en bij variabele contracten blijft dat bij Budget Energie 50% van het leveringstarief per kWh. (Zelfde percentage als bij hun v.m. maandelijks salderen) Dit met de vermelding dat het contract door wijziging van de terug leververgoeding/hun vergoeding conform de geldende salderingsregeling van 100% naar 50% voor klanten met een variabel contract kosteloos kan worden beëindigd. Dat kan namelijk sowieso maandelijks voor klanten met een variabel contract. Dus wat voegt dat toe ? Bij salderen is trouwens geen sprake van een terug leververgoeding maar van wegstrepen van door klant ingevoede en door leverancier geleverde stroom met als som het totale elektriciteitsgebruik van de klant. Bij terug lever-vergoeding is sprake van door klant ingevoede elektriciteit die niet door leverancier gesaldeerd kan worden. Voor deze elektriciteit zijn leveranciers volgens de wet verplicht een redelijke teruglevergoeding te betalen. We zijn klanten met een variabel contract dus niets opgeschoten met de beloftes van Mw. de Directrice van Budget Energie. Ik ben het met Wilfried Willemen eens, nodig haar uit om ook dit nog eens nader toe te lichten.

Lady1234
Berichten: 27131
Lid geworden op: 02 nov 2017 16:04

Re: Budget energie

Ongelezen bericht door Lady1234 »

Een beetje opgeschoten lijkt me toch wel. Het overschot van zelf opgewekte stroom wordt nu ook in de winter gesaldeerd.

BreejKC
Berichten: 1816
Lid geworden op: 16 jul 2012 18:36

Re: Budget energie

Ongelezen bericht door BreejKC »

Dat Budget Energie een energieleverancier is waar je, netjes gezegd, nogal voorzichtig mee moet zijn en dat je als klant bij deze firma nogal eens voor verassingen komt te staan die helemaal niet zo budgetvriendelijk zijn, mag toch inmiddels genoeg bekend zijn.

Zou ik klant zijn dan zou ik bij de eerste de beste contractverlenging vriendelijk doch beslist afscheid nemen bij die club. Las ik niet ergens dat ze daar ook met maandcontracten werken die iedere maand stilzwijgend worden verlengd? Wellicht is het dan ook mogelijk per die eerstkomende maandverlenging dat contract daar ook te beeindigen en over te stappen naar een werkelijk budgetvriendelijke maar ook meer betrouwbare energieleverancier.

Dat is de enige manier, als voldoende klanten daar afscheid nemen, Budget Energie op de knieën te dwingen om werkelijk een betrouwbare energieleverancier te worden.

Plaats reactie