LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Basiq Air

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Gast

Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

Dit jaar moesten we er ook aan geloven. We vlogen met Transavia naar Kreta en hoewel de service aan boord á la carte is en dus doet vermoeden dat je er lekker kunt eten was de teleurstelling erg groot.

Je krijgt niets meer te eten aan boord en wat er is kun je kopen. Schandalige prijzen ook nog eens.
Toegegeven we hebben op Schiphol eerst wat gesmikkeld, en dat is ook niet meer zo goedkoop.

De koffie aan boord vind ik wel een vooruitgang. Tenminste beter dan dat bruine water wat door moest gaan voor koffie. De hoeveelheid is een tamelijke grote kartonnen beker en de prijs € 1,80 vind ik dan ook redelijk.

Ik vind wel dat Transavia (en de andere maatschappijen die met hetzelfde principe werken) met wat betere voeding mag komen.
Van enkele mensen gehoord dat de broodjes taai en niet smaakvol zijn. Hoewel over smaak niet valt te twisten kan ik me er wel iets bij voorstellen.

Terug naar het "oude systeem" zou een goede keus zijn. Bereken dan maar € 10, extra voor een ticket. Heb je tenminste nog iets en is een leuke onderbreking van de reis.
Daarnaast krijgt iedereen op het zelfde moment een plateau en gaan dus alle stoelen recht.
Moet je nu eens proberen met een beker hete koffie.....

Maar goed mensen, we zijn weer heelhuids en bruin terug en we zijn niet van de honger bezweken.
Voor ons liever geen basiq-air.

gr.
Louis

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

Hai Louis.

Ook jij dan weer welkom thuis. Zo, dat was dus jou ervaring met Basic Air. Zoals je misschien nog wel weet waren wij met Martinair All Incl. maar dat stelde op de uren, dat wij vlogen (s,avonds naar 7 uur) ook echt niks voor.

Nel had bij Transavia poffertjes besteld en gegeten en zij was er tevreden over, maar dat kan ze je beter zelf even vertellen. Fijn dat julie ook weer bruin en goed zijn terug gekeerd. Op naar de volgende vakantie.

Gr. AK

gast500

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door gast500 »

Je kan volgens mij maar beter zelf broodjes en wat te drinken meenemen.
Wat je bij Basic Air vluchten kan kopen stelt niet veel voor.
Wat gaat is de koffie en soep.
Maar als de vakantie maar leuk is, daar gaat het tenslotte om.

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

Precies gast 500. Zo is dat! Als je maar schik hebt!

Maar ik neem niks mee. Dan zorg ik wel dat ik op het vliegveld goed gegeten heb!

AK

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

Hoi louis en A k.
Heerlijk om er allen weer te zijn.Wat verbaas ik me er weer over!!!Tsonge tsonge wat een vlucht en die poffertjes was overheerlijk En de Cappucino was Heerlijk.De broodje ham met eiersalade was even de salade zoeken maar niet gevonden.Enig om jullie weer te spreken enwe hadden het Heet.En als we naar het dorp wilden was het anderhalve kilometer lopen en het strand twintig minutenlopen.Kaartje posten anderhalve kilometer lopen om een brievenbus te vinden.Maar wat hebben wij een lol gehad.!!!!!Niet te kort!!Maar een feest met die grieken met voetballen?? Ik heb weer alle sterren gezien. Op naar 1 oktober met martin air zonder basiq air. Ben benieuwd.Fijn dat je er bent louis.Ik liep met mijn ziel onder de arm.Luitjes blijf in de lucht met of zonder basiq air.Heel veel groetjes van een bruin geworden griekofiel
Tot horens............Foppe en nel

Stella

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Stella »

Kaartje posten anderhalve kilometer lopen om een brievenbus te vinden.
De brievenbus was in de supermarkt om de hoek :lol: :lol: :lol:

Moos

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Moos »

Bij ons niet in lefkas daar moesten we echt voor anderhalve kilometer voor lopen voor de eerste brievenbus.ik kreeg geweldig de slappe lach ervan.Later hoorden we dat er een brievenbus was bij de supermarkt8oo meter verder op achter de stellage van een standaard waar petten hingen en een beetje verstopt was zodat je het niet kon zien.Dus stella wel bij de supermarkt maar niet om de hoek.Vandaar dat we vreselijke lol erom gehad hebben toen ons dat verteld werd door de andere gasten.Geweldig lol er om hebben gehad met ons allen.!!!Dat is toch vakantie met Ross holiday;s Overal ver vandaan en flink gaan wandelen om te eten of de zee in te gaan.Je loopt gewoon alsof je er vandaag niet komt maar morgen.Wij zouden het zo weer doen alleen om de gein al die je met elkaar hebt op het appartementen complex
.In een woord .......Heerlijk relext.Doei Stella.!!! :lol: :lol: :D :wink: :shock: :arrow: Nel en foppe

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

De brievenbus was in de supermarkt om de hoek
Hoi Stella, dat schijnt heel gewoon te zijn in het buitenland, maar.....
wanneer wordt zo'n brievenbus geleegd?
Vaak wordt die brievenbus pas geleegd als tie tot het nokkie toe vol zit, en dan ben jij misschien al lang en breed thuis.
Ze hebben daar geen schema van postbusleging zoals wij die kennen.
De supermarkt-eigenaar leegt die de bus zelf en gooit de post bij het postkantoor af. En dat doet ie heus niet elke dag.

Onze ervaring is dat de post via (evt. de brievenbus van) het postkantoor het snelste gaat.
Wij hebben 'n keer de helft van de daar gekochte en beschreven kaarten in meegenomen enveloppen gedaan. en de andere helft zo verstuurd. Wél via het postkantoor. Dat scheelde in onze situatie slechts 1 dag.

Betr. AK en Nel: zit een beetje krap in tijd. Na weekend een kort verslag van onze vakantie met Basiq Air (Beesik IJr ???)
Blij dat iedereen weer heelhuids terug is in ons zonnig Nederland......

gr.
Louis

Stella

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Stella »

Je hebt helemaal gelijk, Louis, maar ik vind de verhalen van Nel zo leuk om te lezen. Zie het al helemaal voor me; 1½ kilometer heen en 1½ kilometer terug lopen in bloedhitte om kaarten te posten en daarna horen dat er een brievenbus veel dichterbij is. Dit is van mij geen leedvermaak, maar gewoon komische situatie.
Overigens vraag: Is er een website van Ross Holiday's?
Groetjes,
Stella

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

Het was voor ons ook dol komisch??????Ik heb er nu nog lol om ????En als je met de bus weg wilde dan ook even anderhalve kilometer lopen en de bus terug uitstapen bij het buscentrum en dan nogmaals het zelfde doen ...Lopen met de handel.I ben die ross holiday er nog dankbaar voor dat je zoveel moet loenom te eten en daarna met een xaklantaarn terug lopen in het pikke donker en liedjes zingen die nergens op slaan zoals sinterklaas en kerstliedjes.Maar ja zoveel lol en loopwerk vind je niet bij andere reis organisaties.Twee kanten kon je op links de zee en rechts naar dorp ,pastbus en eet gelegenheden.Maar wij gingen links zee en taverne om te eten en voetbal te zien als de twee enige hollanders tussen de grieken.Om nooit meer te vergeten.
Volgende keerweer met ross en hopelijk weer een fijn gezelschap van mensen.Ik trek alvast mijn wandelschoenen aan.Stella lach maar hoor doe ik ook alleen het idee al!!!!!!!!!Ik doe het zo weer over!!!!!Ik verheug me er al op.Maar wij gaan terug zeker weten.Groetjes iedereen van een uitgeruste en uitgewandelde op gefriste....Nel en foppe met snor en weer basiq air Oei joei here we coming on.

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

Overigens vraag: Is er een website van Ross Holiday's?
Groetjes,
Stella
Aha, Stella houdt van de wat rustige plekjes en wil graag ook 1,5 kilometer lopen voor eten....

Hier het adres van Ross en BosmanReizen (ook gespecialiseerd in rustige onderkomens).
Veel succes en tot Beesik IJr (uh, ik bedoel Basiq Air).

http://www.rossholidays.nl (zet je geluid aan)
http://www.bosmanreizen.nl

gr.
Louis

Stella

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Stella »

Bedankt; goeie site en goeie muziek! Hoppa!


Ga eerst zelf in september met Dutchbird naar Spanje.
Vorig jaar kreeg je bij Dutchbird nog gratis maaltijd, maar vanaf 2004 is Dutchbird ook zeer basiq geworden.
Wel maaltijden aan boord, maar nu tegen betaling.
Op zich geen ramp, maar toch was het een leuke bijkomstigheid en tijdverdrijf tijdens de vlucht.
Ook het spook van de bezuinigingen slaat keihard toe in de reiswereld.
Helaas!

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

Hallo luitjes.
Ik zie dat er al weer behoorlijk bijgepraat is wat betreft de vakantie. Al of niet met de Besik Er! :lol:

Ja, ik moest nog ff werken vandaag maar nu is het weer weekend dus tijd voor onze kletspraatjes op dit forum. Al vinden sommigen dit niks, ze hoeven hier ook niet te komen en al helemaal niet te lezen toch?

Leuk Stella dat je nog naar Spanje gaat. Mag ik vragen waarheen? Wij zijn zoals je misschien wel weet, een maand geleden naar Salou geweest ,ook met de pleen.

Enneh Nel, ik kan helemaal niet mee op 1 oktober naar Samos. Ik had er niet aan gedacht, maar wij gaan dat weekend al naar Parijs. Dat had ik in het voojaar al besproken met mijn nicht en haar man en nog bekenden van ons. Ook zo,n hele meute! Ik heb nog wel in September 2 weken vakantie en ga dan wel voor een lastminute kijken. Misschien gaan we ook wel weer naar Spanje en anders denk ik, Turkijke.

Gaan we volgend jaar allemaal met Nel mee naar Griekenland toch? 8)
Nu, dit was weer mijn bijdrage voor nu. Goed weekend allen en tot lezens maar weer!
Gr. AK

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

En als het lopen van een paar km. een bezwaar is huur je toch lekker een autootje of een fiets of een scooter.

Maar je kan het ook basic houden.

Veel vakantieplezier.
:D :) :o

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

Natuurlijk kan dat zeker weten.Ik heb ze wel zien rijden vooral scooters en ook wel wat auto;s En fietsen ook,met mandjes voorop om je boodschappen in te doen.Maar er zit geen bel en verlichting op de fietsen.Ook geen ramp want iedereen rijd zonder licht en bel.Heel normaal daar. echt van die mountenbike;s.Je licht er wel half op maar dat mag de pret niet drukken.Gaan met die banaan.!!!!!!!Volgendjaar nemen we twee fietsen en dan maar sjezen.Hoppa.Bedankt nog louis ik heb dezelfde pagina van Ross maar nooit het geluid aan gedaan .Nu wel en waarempel griekse muziek !!!!Nooit geweten dat er muziek bij was,maardank zei louis heb ik ook muziek.D.tours heeft ook dezelfde appartement waar wij waren geweest nu en ze zeggen bushalte bij appartement .Mooi niet dus al die mensen die gaan zullen geen bus vinden en een halte.Dat wordt balen.Dus ga ik ze maar vertellen dat het fout is omdat op de pagina te zetten,want dan krijg je hommeles.ffen
morgen bellen naar ze.Hoezee hoezee wie gaat er mee ???????Groetjes en tot horens Yasas.En Stella nog een hele fijne en gezellige vakantie en een hele boel plezier en onverwachte dingen.Want die zijn het leukst.Ole en hasta la vista.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Nel

Luci..

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Luci.. »

Griekenland Kampioen voetbal EUROPA hahahahahahahahaha die nederlanders hahahahahahahaha

moos

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door moos »

Ja luci ze hebben het wel even gefikst en ze hadden een prima scheids rechter en wij niet.Maar ik gun het ze die blijdschap.Ben er zelf bij geweest toen ze wonnen.Schitterend vuurwerk en een heel groot feest.
Ik ben blij dat ik er was,omdat mee te mogen maken.Weten ze ook eens hoe dat voelt.In een woord fantastisch!!!!!!!!!!!!! moos-nel

Gast

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door Gast »

Nou, ik ben dus weer terug van een geslaagde vakantie en vind het prachtig dat griekenland EK-kampioen is geworden.
Wij hebben de meeste wedstrijden in Griekenland gezien en hebben ook voor Griekenland gejuicht!
Die sfeer na het winnen van de kwartfinale was helemaal te gek.
Inderdaad één feestende massa, vuurwerk, champagne, en wij mochten meevieren.

Maar goed, we gingen dus heen wel erg basiq. In het vliegtuig waren maar liefst 60 lege stoelen.
Zelfs op Kreta (Malia) was het heel erg rustig tegenover andere keren.
En dat lag NIET aan het EK-voetbal volgens mij.
4 Jaar geleden met het EK waren wij ook in Malia en toen was het poepie druk en heeel gezellig. Maar nu....
Een aantal restaurants waren gewoon dicht (voorgoed) en bij veel tentjes was de bezetting maar minimaal (paar tafeltjes).

Van enkele obers en eigenaren (die we zijdelings van andere keren kennen) hoorden we dat het in mei van dit jaar al heel slap was, juni nog niet veel meer bracht en hoopten op nog enkele goede maanden.

In het eens zo gezellige Oud-Malia zijn diverse eetgelegenheden voorgoed gesloten. Daardoor is de loop er uit en hebben anderen daar ook onder te lijden.

Dit jaar zaten we meer bij het plaatsje Stallis (Stalida) dan Malia, maar ook daar erg rustig (voor half/eind juni dan).
Ons app. complex zat weliswaar vol, maar ook daar hoorden wij dat het tot nu toe ten opzichte van voorgaande jaren minder geboekt was.

Omdat we een late terugvlucht hadden (18.30 uur) en heen vroeg (06.00 uur) hadden we dus de volle 15 dagen vakantieplezier.
Zelfs bij inchecken op Heraklion was te merken dat er weinig mensen waren. Binnen 5 minuten waren onze koffers al gelabeld en konden we door de "paspoort-controle". Dat is nog NOOIT zo snel gegaan.

En ja hoor: toen we konden instappen bleken er maar weinig mensen in de rij te staan. Erg vreemd vonden wij. We dachten eerst nog dat mensen de oproep niet gehoord hadden.
Eenmaal in het vliegtuig bleken er weer veel lege plaatsen te zijn.
De gezagsvoerder vertelde dat er 80 (!!!) lege plaatsen waren.
En dát heb ik ook nog nooit meegemaakt.

Zou het door Basiq Air komen of zijn andere feiten de oorzaak?
Ik vraag het me maar niet meer af, ik heb genoten van m'n vakantie en van de plezierige Basiq Air vlucht.
De koffie in het vliegtuig is inderdaad een vooruitgang, maar dat is ook alles (vind ik).

gr.
Louis

moos

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door moos »

Hoi Louis
Ben even weg geweest naar onze dochter monica en ben net terrug
Dat het zo stil was en zoveel lege plekken in het toestel.Wij hadden ook geen volle bak maar wel op de heen weg.Stalis kan ik wel op kreta-
En veel tenten dicht ?????Het is toch hoog seizoen ????En ik denk vanwege het weer dat er nu toch veel mensen onderweg zijn naar kreta toe.Je weet het ook nooit.Ja de cappucino was heerlijk zo;n grote beker nog wel.En de poffertjes waren ook zo lekker en behoorlijk veel.Viel me dus behoorlijk mee die basiq air.We moeten eraan geloven.We waren ook wel erg moe op de terrug weg.Foppe bij het raam ,gaan we zitten
is er geen raam.Die hadden ze vergeten in te zetten.Maar weet je Louis als je het maar leuk heb gehad en daar gaat het om.Je moet het zelf maken en ik wacht tot de kaarten komen en weetje louis we zijn tot de conclusie gekomen dat we het postkantoor niet gevonden hebben voor de eerste keer.Foppe heeft het nu op de kaart opgezocht en nu weten wij het dus dat wordt dan fietsen.Want dat ligt nog verder weg. Maar bedankt voor je verhaal.En ga lekker nagenieten doen wij ook.
Heel veel groetjes en neem een glas van ons aan met heerlijke lefkada wijn en lefkas .Zo;n anderhalve liter fles.Ik hoop dat je ervan houd.
Heel veel groetjes en bedankt luitjes,en leef gezond.Ook liefs van deze oude getrouwe........moos-nel :lol: :lol: :lol: :shock: :wink: :wink:

moos

Re: Basiq Air

Ongelezen bericht door moos »

Louis en Ak En andere o.a Stella onze kaart is aangekomen vandaag !!!!!Jippie.Hoef ze niet te gaan halen en dat op deze mooie dag !!!!!!!!!Toch aan gekomen met het basiq air toestel.Dat is fantastisch.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moos-nel Hoera ben ik even blij !!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

Gesloten