LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] martinair vliegt niet meer op Sri Lanka

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
adje-52

martinair vliegt niet meer op Sri Lanka

Ongelezen bericht door adje-52 »

Reis geboekt bij Special Traffic incl. vliegtickets bij Martinair.
Een week na boeking zegt touroperator dat Martinair niet vliegt op Sri Lanka.
Special Traffic geeft wel andere mogelijkheid aan: vliegen met Air Lanka, maar dat zou maar liefst € 1250 duurder worden. Aanbod natuurlijk niet geaccepteerd.
Vraag: kan Martinair zich zo maar zich terugtrekken, en wat zijn de rechten van ons die per slot van rekening met vertrouwen de reis geboekt hebben en nu van een zeer koude kermis terugkomen.
Is er juridisch iets tegen te doen?

gasthxl

Re: martinair vliegt niet meer op Sri Lanka

Ongelezen bericht door gasthxl »

raar op de site kan je nog gewoon boeken met martinair naar colombo maar je kan ook met hollandexel ik denk dat je vleigtuig overboekt is en dat ze jouw er af gehaald hebben zoek dat maar een uit

sezofala

Re: martinair vliegt niet meer op Sri Lanka

Ongelezen bericht door sezofala »

Zie ANVR reisvoorwaarden op www.anvr.nl (check tevens lidmaatschap):

De schade die voortvloeit uit deze wijziging komt voor rekening van traffic.nl. (art. 11 lid 1 onder d.) Waarschijnlijk heeft dit te maken met teruglopende passagiersaantallen naar Sri Lanka vanwege de tsunami. Als dit al een rechtvaardiging vormt op basis van de ANVR-voorwaarden, dan is dit toch iets dat ze hadden moeten weten op het moment van boeking. Bovendien gelden er geen reisbeperkingen voor Sri Lanka, het land is gewoon bereisbaar.

Dat houdt in: zij moeten u de schade (meerkosten) betalen van een vervangende reis naar Sri Lanka, al dan niet bij specialtraffic.nl geboekt.

In de schaderegeling is een optie opgenomen om een gelijkwaardig alternatief te bieden, het geheel schrappen van een land valt daar echter niet onder denk ik. Denk hierbij aan een andre hotel oid.

sezofala

Re: martinair vliegt niet meer op Sri Lanka

Ongelezen bericht door sezofala »

Voor de duidelijkheid:

De handelswijze van de touroperator is dus niet toegestaan door de ANVR-reisvoorwaarden. Dit zou het geval kunnen zijn bij reizen die reeds lang voor de tsunami waren geboekt waarna Martinair zich terugtrekt van die bestemming (wat dus al niet duidelijk is). Hier is dat niet het geval.

erikje

Re: martinair vliegt niet meer op Sri Lanka

Ongelezen bericht door erikje »

Dit winterseizoen (t/m eind maart) vliegt MP nog op Colombo. Na de tsunami weliswaar maar nog maar één keer per week, vertrek op vrijdag. Oorspronkelijk waren er voor de zomer 2 nonstop vluchten per week gepland, maar die gaan nu niet meer door.

Gesloten