LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Slechte voorlichting

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
Corryjan

Slechte voorlichting

Ongelezen bericht door Corryjan »

Hallo wij zijn met 4 personen naar Alanya geweest in september , en daar hebben wij alleen maar ellende en tegenslag gehad .
Het begon al tijdens de boeking , tijdens het boeken hebben wij gezegd dat het hotel vlak gelegen moest zijn omdat mijn vrouw zwaar longpatient is , en zo doende niet kan klimmen .
Bij het reisbureau werd waar wij bij aanwezig waren gebeld met Corendon of alles wel vlak zou zijn , daar werd ons verzekerd dat dit het geval zou zijn , dus wij dit hotel Murathan in Alanya geboekt.
Thuis aangekomen keken wij op internet of wij dit hotel konden vinden , en inderdaad het stond erop maar wat schertst onze verbazing daar is bij vermeld hotel niet geschikt voor mindervalide .
Dus wij direct terug naar het reisbureau en dit daar kenbaar gemaakt
dus dat meisje weer bellen met Corendon in Eindhoven , maar die wisten van niks dus hebben wij daar bij het reisbureau een ander hotel Livadi Beach uitgezocht , en toen belde het meisje van het reisbureau weer met de Fa. Cornendon in Eindhoven en daar werd volmondig gezegd dat dit hotel wel alles vlak was en wij daar absoluut niet hoefde te klimmen .
Maar bij aankomst midden in de nacht , half dood van de reis hebben wij onder zeer luid protest van ons in een hok geslapen waar zelfs een varken nog niet in wil liggen , en toen het s'morgens licht geworden was zagen wij dat er toch geklommen moest worden om in het restaurant te kunne gaan eten , dat was een helling van tenminste 8 tot 10 % omhoog ( geen trap ) gewoon een betonnen weg die was +/- 80 mtr. schuin omhoog .
En als klap op de vuurpijl daar kwamen dan nog eens 2 trappen met elk 13 treden bij als het avondeten opgediend werd .
Dus U ziet dat wij ons erg besodemieterd voelden , dit hebben wij dezelfde morgen nog aangemeld bij onze reisleider van Corendon ,
maar die zei dat het allemaal wel mee viel an dat wij niet zo moesten zeuren , een klachten formulier hebben we helemaal niet gekregen en hij heeft ons eigenlijk gewoon overbluft.
Dit is nog maar een klein beetje wat ons allemaal is overkomen wij hebben 5 A4tjs naar het reisbureau gebracht met al onze klachten , en het reisbureau en Corendon aansprakelijk gesteld voor onze gemiste vakantie , omdat wij vinden dat wij valse voorlichting hebben gehad tijdens de boeking van dit hotel .
Wat betreft het klimmen als ook nog dat wij in een Gay hotel geplaatst waren zonder dat dit ons verteld is.
Als U nog meer wilt weten neemt U dan contact met ons op , dit is maar een beknopt reisverslagje van wat wij allemaal mee hebben gemaakt tijdens die 8 dagen in Alanya die voor ons heel mooi hadden moeten worden .


Groeten Jan & Corry

gay

Re: Slechte voorlichting

Ongelezen bericht door gay »

als ook nog dat wij in een Gay hotel geplaatst waren zonder dat dit ons verteld is.
Dit begrijp ik niet goed; wat is hier mis mee?

jvl
Berichten: 43
Lid geworden op: 04 nov 2004 21:19

Re: Slechte voorlichting

Ongelezen bericht door jvl »

Beste Corry & Jan,

zonder ook maar een moment negatief over Turkije te praten, wil ik jullie toch op het feit attenderen dat jullie een reis boekten naar AZIE.

Turkije is nu eenmaal geen standaard-strand-vakantie-land. Dat willen veel reisorganisaties jullie wel laten geloven, maar het tegendeel is waar.

Maar reizen naar Azië zijn NIET hetzelfde als reizen naar Europa. Eerstens zijn er gezondheidsrisico's, waarvoor aanbevolen wordt een DTP inenting en een Hepatitus-A inenting te halen.

Maar een veel grotere aanbeveling (door o.a. www.lcr.nl en het ministerie van buitenlandse zaken) is dat mensen met GEZONDHEIDSPROBLEMEN OF KLACHTEN (zoals bij u dus) EERST een gespecialiseerd advies vragen over de geplande Azië reis.

Dat kan helaas niet bij een reisbureau omdat die mensen niet medisch geschoold zijn.

Nogmaals, ik wil niet dat Turkije hierdoor negatief overkomt, maar het IS geen Spanje of Italië! Een zwaar longpatiënt hoeft geen negatief advies voor een Turkije vakantie te krijgen, maar krijgt waarschijnlijk wel een AANGEPAST reisadvies.

berendjan
Berichten: 469
Lid geworden op: 25 jul 2004 17:58

Re: Slechte voorlichting

Ongelezen bericht door berendjan »

waarom plaats je eigenlijk 5 maal hetzelfde verhaal in 5 topics? Probeer je op die manier krom te buigen wat recht is en ben je dus gewoon een z**k*r????

reisgraag persoon
Berichten: 11
Lid geworden op: 08 nov 2004 21:19

Re: Slechte voorlichting

Ongelezen bericht door reisgraag persoon »

goh, is voor het eerst dat ik hoor van het bestaan van een echt gay hotel in turkije! Voor zover ik ooit gelezen heb zijn alle ooit opgerichte gayhotels (3 in totaal) in turkije allang weer gesloten. Met name door laster van de lokale bevolking (ondat in Turkije homosexualiteit helaas nog een zeer omstreden levensvorm is)

gerrie1

Re: Slechte voorlichting

Ongelezen bericht door gerrie1 »

in aug. ook daar geweest,kan alles beamen en nog veel meer en erger,nooit meer Ada livadi beach hotel Alanya.kijk op het prikbord.pagina van Alanya en lees ons verhaal.

Gerrie

Radar
Site Admin
Berichten: 5510
Lid geworden op: 22 apr 2004 10:56

Re: Slechte voorlichting

Ongelezen bericht door Radar »

Dit onderwerp over Corendon bestaat al en is daarom gesloten.

TROS Radar internetredactie

Gesloten