Refund geannuleerde reis TravelNoord / Green Airlines

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
HendrikV92
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 apr 2022 12:17

Refund geannuleerde reis TravelNoord / Green Airlines

Ongelezen bericht door HendrikV92 »

Goedemiddag,

In de zomer van 2021 zouden wij vliegen vanaf Groningen naar Mallorca. Wij hebben geboekt (7 tickets voor totaal ruim € 2200) bij TravelNoord, welke is aangesloten bij SGR. Echter kregen wij ineens te horen dat onze vlucht werd geannuleerd omdat de uitvoerende maatschappij Green Airlines niet meer vloog vanaf Groningen. Hierbij kregen wij per mail een restitutieformulier welke wij konden invullen en dan zouden wij onze reissom terug krijgen. Deze hebben wij gelijk ingevuld en opgestuurd. Echter gaven ze toen aan dat wij ons geld maar moesten halen bij de uitvoerende maatschappij, namelijk Green Airlines.

Inmiddels wachten wij al sinds de zomer van 2021 op terugbetaling van de annuleerde vliegtickets. Op ons heeft zowel TravelNoord als GreenAirlines nooit inhoudelijk gereageerd (na veel telefonisch contact en e-mails). Mijn rechtsbijstandsverzekering dekt deze kwestie niet omdat ik geen hoofdboeker ben en onze hoofdboeker heeft geen rechtsbijstandsverzekering. Wel heeft mijn rechtsbijstand uit 'coulance' één brief geschreven naar Green Airlines. Toen kwam wel een reactie. 'Prima meneer, geef ons maar de E-ticketnummers, dan storten wij de reissom terug.' Natuurlijk hebben wij geen E-tickets, want deze hebben wij nooit gekregen (dat weet Green Airlines natuurlijk ook). Het enige referentienummer dat wij hebben is een boekingsnummer van TravelNoord. Wij houden ons daarom nu ook bij TravelNoord, ook al wijzen zij steeds naar Green Airlines. Nooit hebben wij een inhoudelijke reactie van TravelNoord mogen ontvangen, en daarom waren wij genoodzaakt de kwestie uit handen te geven. Een incassokantoor is nu met hen in contact en daar wordt wel op gereageerd. Echter worden ook zij inmiddels al maanden aan het lijntje gehouden door TravelNoord of hun advocaat.

Het incassokantoor geeft aan de incassoprocedure te voorzetten, maar kunnen verder weinig invloed uitoefenen. Nu hebben wij nog 2 opties:
- Nog langer afwachten
- Een gerechtelijke procedure starten. Tegelijkertijd gaan hier kosten de nodige kosten mee gepaard, waardoor wij dan al zeker de helft van onze reissom kwijt zullen zijn aan een jurist, terwijl wij gewoon in ons recht staan. Alleen de griffiekosten en incassokosten zijn te verhalen op de andere partij (juridische kosten volgens deze jurist dus niet).

Wij hadden juist geboekt bij TravelNoord omdat deze is aangesloten bij de SGR. Deze zal in geval van faillissement de reissom aan ons uitkeren. Echter in dit geval is het bedrijf niet failliet, maar weigeren ze gewoon te betalen. TravelNoord verkoopt dus vliegtickets, annuleert ze vervolgens, reageert nergens op, weigert terugbetaling, en zit nog steeds vakanties aan te bieden. En ondertussen spelen zij de slachtofferrol, want zij zijn slachtoffer van Green Airlines. Als zij de tickets niet kunnen betalen, ga dan lekker failliet en laat ons schadeloos stellen door SGR. (want deze doet niets tot er er faillissement plaatsvind)

Al met al een hoop geld kwijt, een hoop tijd kwijt en een hoop frustratie rijker. Bedankt TravelNoord!!

Ik ben al in contact met meerdere mensen die geboekt hebben en in hetzelfde schuitje zitten als wij. Wachten jullie ook nog op refund van TravelNoord of Green AIrlines? Zet dan hieronder jullie verhaal en wie weet kan Radar namens ons allemaal eens contact met hen opnemen.... Kijken hoe ze dan reageren..

Seinhuis
Berichten: 2376
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Refund geannuleerde reis TravelNoord / Green Airlines

Ongelezen bericht door Seinhuis »

Vervelend situatie. Jammer dat in dit geval de rechtsbijstandverzekering niks kan doen. In mijn ogen is de reisbureau verantwoordelijk voor het terugbetaling aan jullie.


Indien jullie een pakketreis geboekt hebben (Vlucht plus overnachting volgens hun aanbod) dan is mijn advies dat de hoofdboeker naar www.degeschillencommissie.nl/over-ons/c ... es/reizen/ gaat (dit kan dankzij aansluiting bij SGR). Dit kost tussen €25 en €152,50 euro, de uitspraak is bindend.
Indien jullie in het gelijk wordt gesteld dan krijg je dit geld terug.


Indien jullie alleen een vlucht hebben geboekt of een samengestelde reis hebben geboekt (reisbureau maakt een reis op jullie wensen) dan kunnen jullie niet terecht bij de geschillencommissie. In dat geval kan je het beste naar een deurwaarder, die kan dagvaarding maken en bezorgen zodat de rechter uitspraak kan doen.



Neem eventueel contact op met www.juridischloket.nl of www.consumentenbond.nl/juridisch-advies voor advies.
Op https://www.consuwijzer.nl/reizen-en-ac ... rd-mag-dat en www.consumentenbond.nl/juridisch-advies ... pakketreis staat wat informatie, misschien heb je behalve de reiskosten terug ook recht op compensatie (behalve bij overmacht).

In geval bij losse tickets kan je terecht bij bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Tik in een zoekmachine vlucht vertraagd No Cure, No Pay.

HendrikV92
Berichten: 3
Lid geworden op: 19 apr 2022 12:17

Re: Refund geannuleerde reis TravelNoord / Green Airlines

Ongelezen bericht door HendrikV92 »

Hoi Seinhuis, bedankt voor je bericht. Dit was een (retour) vlucht. Ik heb alle wegen volgens mij al geprobeerd en wij komen er gewoon niet verder mee. Het incassokantoor blijft contact houden, noteert alle smoesjes van TravelNoord en ik hoop dat er nog iets ontvangen zal worden door het incassokantoor want wij zijn niet van plan om er nog meer geld in te steken.

MKHoogerwerf
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 apr 2022 15:42

Re: Refund geannuleerde reis TravelNoord / Green Airlines

Ongelezen bericht door MKHoogerwerf »

Goedemiddag,

Ook wij (een gezin van 4) zouden met Green Airlines vliegen van Groningen naar Faro. We hebben 4 tickets geboekt bij TravelNoord voor de vlucht op 30-7-2021 en hebben hier €1500,- voor betaald. Op 16-7-2021 kregen we van TravelNoord een mailtje dat Green Airlines de vlucht had geannuleerd met daarbij een restitutieformulier. Nadat er een maand later nog geen geld was teruggestort meldden wij ons bij TravelNoord, deze verwees ons vervolgens door naar Green Airlines.

Vele mails verder en geen instantie die ons kan helpen reageren wij op dit bericht op dit forum. Tot de de dag van vandaag hebben wij ons geld niet terug. TravelNoord wijst naar Green Airlines en Green Airlines wijst naar TravelNoord. Het laatste bericht van Green Airlines (11-3-2022) was dat ze in onderhandeling zijn met TravelNoord.
Laatst gewijzigd door MKHoogerwerf op 19 apr 2022 16:51, 2 keer totaal gewijzigd.

Groningen234
Berichten: 3
Lid geworden op: 04 dec 2020 22:12

Re: Refund geannuleerde reis TravelNoord / Green Airlines

Ongelezen bericht door Groningen234 »

Ook wij wachten nog op een refund, van ongeveer 1500 euro van een door Green Airlines geannuleerde retourreis op 30 juli 2021 naar Portugal. Hebben al tig mailtjes en belletjes gepleegd richting TravelNoord/ Green Airlines maar helaas ondanks meerdere toezeggingen, nog geen geld terug. Hebben alle gevraagde papieren direct ingevuld en zou allemaal bekend moeten zijn. Travelnoord verwijst door naar Green Airlines dus daar heb je ook niks aan.

Medano
Berichten: 1
Lid geworden op: 19 apr 2022 22:49

Re: Refund geannuleerde reis TravelNoord / Green Airlines

Ongelezen bericht door Medano »

Neem contact op met ECC.nl
Europees Consumenten Centrum.
Zij hebben mij fantastisch geholpen geld terug te krijgen van een buitenlandse vliegmaatschappij.
Hele aardige mensen en gratis

Seinhuis
Berichten: 2376
Lid geworden op: 20 dec 2020 17:18

Re: Refund geannuleerde reis TravelNoord / Green Airlines

Ongelezen bericht door Seinhuis »

https://www.eccnederland.nl/nl kan soms ook een oplossing zijn.

Een incassobureau kan alleen maar boze (dreig) brieven sturen. Deurwaarder kan een rechtzaak starten en daarna het geld ophalen (ik zeg het nu wel heel eenvoudig).

Plaats reactie