Wie heeft nog meer last van onduidelijkheid over Transavia-vluchten naar Marokko?

Goede of slechte ervaringen met reisbureaus / touroperators en vliegmaatschappijen? Geef hier jouw mening.
cvdl
Berichten: 1
Lid geworden op: 12 nov 2021 14:39

Wie heeft nog meer last van onduidelijkheid over Transavia-vluchten naar Marokko?

Ongelezen bericht door cvdl »

Een dag voordat Marokko zijn luchtruim voor Nederlandse vluchten sloot, kocht ik twee tickets voor een vlucht op 31 december-6 januari met Transavia van Amsterdam naar Marokko. €724,- betaald.
Nu, een paar weken later, ziet het er niet naar uit , met al die besmettingen,dat de regel door Marokko opgeheven wordt.
Wij willen nu graag andere plannen gaan maken voor deze feestdagen maar Transavia geeft geen geld terug zo lang de vlucht niet officieel door hun wordt gecanceld.
Ook geven ze geen duidelijkheid wanneer die beslissing wordt genomen. We kunnen wel de boeking wijzigen wat inhoud dat we een alternatief moeten zoeken met een vlucht van Transavia. Dat willen we dus helemaal niet en daarbij, stel, dat we een goedkopere vlucht uitzoeken dan krijgen we het te veel betaalde niet terug!
Al met al moeten we dus maar afwachten en wordt het straks steeds moeilijker en duurder om nog een alternatief voor oud en nieuw te vinden. We nemen niet het risico om alvast maar iets te boeken. Stel dat de vlucht dan toch doorgaat en wij dus niet meegaan dan moeten we alsnog de boeking wijzigen en zijn we verplicht om een vlucht af te nemen zonder dat dat onze keuze is.
We zullen beslist niet de enigen zijn met dit probleem nu.
Laatst gewijzigd door Radar op 12 nov 2021 16:01, 1 keer totaal gewijzigd.

NeoDutchio
Berichten: 12325
Lid geworden op: 17 jan 2014 22:39

Re: Wie heeft nog meer last van onduidelijkheid over Transavia-vluchten naar Marokko?

Ongelezen bericht door NeoDutchio »

Dat u niet de enige bent dat klopt. Dit gebeurde eerder ook al, vanaf het begin van gesloten luchtruimen. Transavia, en ook andere bedrijven, kunnen niet weten hoe de stand van zaken is over een maand. Als er nu de zekerheid is dat het luchtruim voor Nederland, Duitsland en Engeland nog steeds dicht zit, dan kunnen ze rustig annuleren. Maar zo lang die zekerheid er niet is annuleren ze natuurlijk niet. Mochten ze toch weer kunnen vliegen hebben ze geen gevulde vliegtuigen.
Helaas voor u het is echt afwachten of u wel of niet kan vliegen. En in het laatste geval zal u pas opnieuw kunnen boeken als er officieel geannuleerd is. Tenzij u zelf op safe wilt spelen, dan zal u moeten omboeken naar een andere bestemming. In de hoop dat daar geen voorwaarden aan gehangen worden.

Dit is het risico om tijdens een pandemie een dergelijke reis te boeken zonder naar de voorwaarden te kijken van een aanbieder. Er zijn bedrijven die gratis omboeken aanbieden of gratis annuleren tot een bepaald aantal dagen voor de reis. Alles valt en staat dus met de voorwaarden die u bij het boeken heeft ontvangen.

Gesloten