LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Lekkage schade van buren

Alle andere onderwerpen rondom jouw huis en tuin.
wrdirks
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 okt 2007 20:19

Lekkage schade van buren

Ongelezen bericht door wrdirks »

Ik heb sinds mei 2007 lekkage plekken op mijn muur naar de buren. Hier is een expert van mijn verzekering bij geweest, die stelt dat het komt door een leiding in de muur van de buren. De buurman (die niet in dit pand woont maar ergens anders) stelde eerst dat hij bezig was met de reparatie. Ondertussen neemt hij de telefoon niet meer op en reageert niet op voicemails en smsjes. Mijn verzekering zegt dat ze niets kunnen beginnen, zeker niet met repararen, totdat de lekkage verholpen is. De buurman woont dus ergens anders, maar waar weet ik niet. Het adres wat vermeld staat op het uittreksel van de Kadaster klopt niet meer. Hoe kan ik mijn buurman zover krijgen, desnoods dwingen, om de lekkage te verhelpen. De plekken op de muur zijn inmiddels een paar vierkante meter en maandelijks moeten we de schimmel weghalen. Wie kan mij helpen?

D1RK
Berichten: 2863
Lid geworden op: 10 mar 2007 07:51

Re: Lekkage schade van buren

Ongelezen bericht door D1RK »

Uw rechtsbijstands verzekering kan hem als hij niet berijkbaar is voor gevolg schade, door zijn lekkage wel beslag laten leggen op zijn woning en dan komt er meestal een hypotheekbank naar voren....
Als hij niet berijkbaar blijft kan hij bij verstek veroordeeld worden tot het betalen van deze schade en met zijn huis als onderpand mits de hypo niet te hoog is blijft er nog iets over voor U.
Via juridische stappen mag U zijn huis wel in om de lekkage te verhelpen, de leiding hoeft niet dicht, hoofdkraan waterleiding afsluiten tot deze lekkage gerepareerd is mag dan ook!
Als hij ooit terug komt moet dus eerst dit gerepareerd worden voordat ze weer water kunnen krijgen.
Ik hoop dat U een goede rechtsbijstands heeft die advies en raad kan geven in de te nemen stappen, en dat hij de post niet ontvangt is zijn probleem, maar sturen is wel verplicht!

Gesloten