LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Verificatie-sms'jes en nepklantenservice

Andere onderwerpen rondom telefoon, internet of kabel.
Victor Vaessen
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 mar 2019 22:56

Verificatie-sms'jes en nepklantenservice

Ongelezen bericht door Victor Vaessen »

Hallo,

Ik kreeg deze week 2 SMS-berichtjes op mijn telefoon met de teksten:

Je Tindercode is 124528

en

Verifieer je Instagram-account met 582 967

Bij beide platforms heb ik nooit een profiel aan proberen te maken.

Voor instagram is duidelijke hulp niet makkelijk te krijgen via hun website als je geen account aanmaakt (wat ik niet wil). Dus googelde ik Instagram helpcenter bellen en vond zo een "klantenservice" site met telefoonnummer. Dat nummer heb ik gebeld en het viel me meteen op dat het erg amateuristisch overkwam voor zo'n miljoenenbedrijf, slechte kwaliteit wachtmuziekje rommelige aanname call (slecht te verstaan, geluid viel weg) na probleemstelling meteen weer eerst in de wacht gezet, rare lange pauzes in het gesprek en vervolgens meteen op mijn PC willen kunnen inloggen op afstand wat er voor mij niets mee te maken had daarom heb ik de call afgebroken. Toen ben ik het telefoonnummer van de klantenservice (208932282) gaan googlen en bleek dat een enorme lijst gerenomeerde bedrijven allemaal een "klantenservice" hadden met dit nummer. Ik vermoed hier een val voor mensen bij een hacker, iemand zelfde ervaringen? En zouden dit soort SMSjes ervoor kunnen dienen dat je ze gaat bellen?

Overigens had ik daarna voor het andere SMSje via een vrij duidelijk help menu heb ik een berichtje aan Tinder kunnen sturen hierover en kreeg ik prompt een antwoord dat zolang degene die dan wel die aanvraag deed met mijn telefoonnummer niets kon zonder die code dus dat er niet veel kon gebeuren.

Theotrucker
Berichten: 5005
Lid geworden op: 21 jan 2018 19:42
Locatie: Landgraaf

Re: Verificatie-sms'jes en nepklantenservice

Ongelezen bericht door Theotrucker »

Ik zou maar eens beginnen met alle, werkelijk alle wachtwoorden te vernieuwen. Bellen zou ik alleen naar een organisatie waar ik ook werkelijk een account heb.

ZeerPrivé
Berichten: 5457
Lid geworden op: 27 feb 2017 14:50

Re: Verificatie-sms'jes en nepklantenservice

Ongelezen bericht door ZeerPrivé »

Victor Vaessen schreef:
16 mar 2019 00:38

Toen ben ik het telefoonnummer van de klantenservice (208932282) gaan googlen en bleek dat een enorme lijst gerenomeerde bedrijven allemaal een "klantenservice" hadden met dit nummer.

Welnee, man. Dat telefoonnummer is maar van 1 bedrijf die wil dat jij via hun nr. de klantenservice van andere bedrijven gaat bellen. Je mag daarvoor dan de hoofdprijs betalen.
https://duckduckgo.com/?q=208932282&t=opera&ia=web

renewouters
Berichten: 3493
Lid geworden op: 27 jul 2015 12:20

Re: Verificatie-sms'jes en nepklantenservice

Ongelezen bericht door renewouters »

Gewoon iemand die bij het activeren van Tinder en Instagram op z'n nieuwe telefoon per ongeluk een verkeerd nummer heeft ingetikt. Gewoon negeren.

BL2
Berichten: 4839
Lid geworden op: 08 sep 2016 22:02

Re: Verificatie-sms'jes en nepklantenservice

Ongelezen bericht door BL2 »

Waarom wil en ga je bedrijven bellen waarmee je helemaal niets van doen hebt ?
Als je altijd zo makkelijk toevalt op vage berichtjes ben je wel een makkelijke prooi, en krijg je hoe langer hoe meer spam toegezonden.

Gesloten