LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Pyrolyse

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
joost28
Berichten: 236
Lid geworden op: 18 jun 2006 15:51

Pyrolyse

Ongelezen bericht door joost28 »

Wie heeft ervaring met een pyrolyse reiniging?

Werkt het echt zo goed en handig als wordt beweerd?

Smelten je kastjes niet als de oven zo heet wordt??

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door maxx »

Pyrolyse reiniging is een hele mooi hulpmiddel. Na een reiniging is de oven weer verlost van geurtjes en aanslag en is eigenlijk weer ge-reset in de nieuwstand.

Een reinigingsprogramma werkt op zeer hoge temperatuur en verbrandt alle aanslag waarna een laagje as overblijft op de bodem van de oven. Neff heeft ook een manier van ovenreiniging welke al werkt op 100 graden.

De angst dat de kastjes het niet aankunnen is niet nodig. Ovens hebben mantelkoeling dus de warmte zal de kastjes niet bereiken.

Als het budget het toelaat is het een mooie aanvulling in de keuken.

MVG

joost28
Berichten: 236
Lid geworden op: 18 jun 2006 15:51

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door joost28 »

Hoi Maxx

Wij wilden eerst aparte oven en aparte magnetron, maar we werden door de keuken-adviseur gewezen op die van Neff en Siemens die dus de combi heeft met toch een wand van emaille en pyrolyse, je kent ze wel.

Is een goed apparaat??

Oh ja: wat vind jij van de Smeg inductieplaten, wij willen namelijk een inductieplaat zonder omlijsting liefst met facetglas, Smeg heeft een hele mooie met 3 pitten (beetje futuristisch uiterlijk).

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Joost,

De Siemens is een heel mooi apparaat, maar voor de prijs heb je een hele goede (innowave) magnetron EN een oven met pyrolisereiniging.
Als er ruimte genoeg is in de keuken, zou ik voor de aparte apparaten kiezen.

Neff heeft de nieuwe ovenlijn met "easyclean" en "Hide-en-Slide"deursysteem. Het reinigingsprogramma van de Neff ovens werkt al op 100 graden en is dus stukken goedkoper dan de andere reinigingsmethode. Echt mooie apparaten met heel goede gebruiksvriendelijkheid. De meedraaiende greep is een heel mooie vinding.

Wat de kookplaten van Smeg betreft kan ik je weinig advies geven. Wij verkopen ze niet omdat ik in verleden slechte ervaring heb gehad met Smeg. Met name de afwerking van Smeg was slecht.

De Inductieplaten van Atag worden ook geleverd zonder rvs-lijst. Mooie productlijn met goede opties zoals een inductie en gaswokbrander-combinatie.

MVG

joost28
Berichten: 236
Lid geworden op: 18 jun 2006 15:51

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door joost28 »

Bedankt!

We vinden Atag ook erg mooi, maar in de catalogus hebben die allemaal een rvs lijst. Is het wel mooi als je die eraf laat en dan (zonder facetrand!) op het aanrecht plaatst (hij wordt immers niet ingebouwd, je houdt altijd een paar mm. rand op het aanrecht).

Misschien kan ik beter uitleggen wat ons probleem was: wij wilden in eerste instantie een aparte magnetron en aparte oven. De oven gebruiken we niet veel, eigenlijk alleen voor een pizza af en toe en soms afbakbroodjes, verder ooit wel eens een cake (eens per jaar?) en soms een schotel met gehakt of een lasagne (maar echt heel weinig). Mijn moeder heeft een combimagnetron (rvs binnenkant!) die heel snel heel erg vies werd en die ook niet schoon meer werd. Vandaar dat ik aparte apparaten wilde. Daarnaast: wij willen een magnetron die hetzelfde uiterlijk heeft als de oven, dus niet met zo'n gek scharnier-deurtje maar gewoon met rvs greep en klapdeur.

Welke magnetron en oven kun je dan adviseren, de pyrolyse combi-oven/magnetron kost 'maar' 2099,- (adviesprijs), daar heb je toch nooit geen oven en magnetron samen voor???

Het idee is om in een halfhoge kast een stoomoven en oven/magnetron onder elkaar te plaatsen.

Wat kun je van de stoomovens adviseren??? Die van Smeg is zo vreemd met zo'n gek pijpje waar het water uit komt. Hoe is het stoom-systeem bij Siemens en Neff?? We hebben alleen Miele gezien maar die vinden we veel te duur (alles trouwens van Miele erg duur).

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Joost,

Welk type Siemens is jullie aangedragen als optie? De enige Oven met magntron en Pyrolitische reiniging die ik weet kost 3899 (HB880570).

Hmmm, de Atag kookplaten zijn volgens mij zonder rvs-omlijsting, maar ik zit nog uit te seuteren van een drukke zaterdag dus misschien ben ik beetje in de bonen.. :oops: Dinsdag meteen even checken!

Neff heeft voor de stoomfunctie een aparte inzet die in hun oven gebruikt kan worden. Siemens en Bosch leveren een stoomoven die weer stukken goedkoper is dan de Miele...... maar ja, die Miele is wel erg mooi met fantastische functies. Er is dus nu ook een bakoven/stoomoven combi van Miele...mooi spul.

Als ik een innowave en de combioven met pyro-functie van Bosch bij een keuken verkoop komt dat samen op circa 2200,=

MVG

joost28
Berichten: 236
Lid geworden op: 18 jun 2006 15:51

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door joost28 »

De oven met pyrolyse en magnetron van Neff is de B6784NO (2.099,-) en van Siemens de HB86P770N (2.099,-). De stoomovens zijn echt aparte stoomovens dus niet met zo'n stoominzet: Neff B8722N1 (1.369,-) en Siemens HB24D561 (1.299,-).

Atag heeft inderdaad een mooie inductieplaat met facetrand (4 pits voor 1.889,-) en die we van Smeg hebben gezien heeft 3 pitten waarvan één heel groot voor 1.349,-). Nu is wel weer zo dat Atag een mooiere bijpassende afzuigkap heeft die goedkoper is (ik heb liever inductie en afzuigkap van een merk, anders wordt het echt zo'n bijeen geraapte boel). Hoeveel m3 heb je eigenlijk nodig als afzuigkap? Wij hebben de optie om de kap op de centrale afzuiging te plaatsen, maar ik vrees dat dit niet zo geweldig werkt, je hebt verder kappen van rond de 400 m3 en sommige zuigen 700 a 800 m3 per uur af. De vraag is: wat is nodig??

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Joost,

Je hebt gelijk, ik ging uit van een 60cm hoge oven ipv een 45cm hoge.
Tja, vergelijkbare apparaten, kwestie van smaak. Neff heeft een display met rode en groene lampjes en dit wordt niet door iedereen mooi gevonden.

Itho heeft de HR-kappen die speciaal zijn ontwikkeld voor de centrale/mechanische afzuiging. Als er geen mogelijkheid is voor een afvoer naar buiten is dit het alternatief. Je kunt ook gebruik maken van een afzuigkap met koolstoffilters in combinatie met de mechanische ventilatie.

Kappen met een hoge capaciteit zijn meestal stiller op een lagere stand. Het ligt ook aan de manier van testen. Zo zul je zien dat Itho afzuigkappen veelal rond de 500m3 zitten terwijl deze de strijd met de 800/900m3 kappen makkelijk aankunnen.

Afzuigkapspecialisten: ITHO, Wave Design, Best. Check deze merken eens op internet.

MVG

joost28
Berichten: 236
Lid geworden op: 18 jun 2006 15:51

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door joost28 »

Ik snap niet dat ze die apparaten niet allemaal standaard uitrusten met tiptoetsen zoals de stoomovens. Nu hebben ze van die chroomgespoten plastic knopjes die volgens mij snel stuk gaan (hebben we nu ook bij onze Zanussi oven).

We kunnen wel een afzuigkap met motor maken, alleen kost het aanleggen van een leiding + koof nogal wat (500 euro). We vragen ons af of een afzuigkap op de centrale unit niet ook goed werkt...

maxx
Berichten: 1701
Lid geworden op: 03 sep 2005 12:50

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door maxx »

Beste Joost,

Als je de kans hebt om een afvoer direct naar buiten te maken, adviseer ik je om dit vooral te doen. Niets werkt beter en dat stukje rendementverlies op de stookkosten neem ik dan maar voor lief.

Een gat door beton (bij een doorsnee wand) kost circa 150,- incl BTW en voorrijkosten. Die koof kost echt geen 350 euro en anders moet je echt een andere aannemer in de arm nemen. Bij een recent project een koof van MDF gemaakt die nadien werd afgewerkt in de kleur van de wanden. Was strak om te zien en zeker geen 350,=

Reken maar uit wat de uitgaven aan koolstoffilters zal zijn als je ervan uitgaat dat een afzuigkap minimaal 10 jaar meegaat en minimaal 2 maal per jaar die filters vervangen moeten worden. Duurder dan dan dat gat naar buiten, denk ik.

Tja, die Miele stoomoven is dus toch niet zo gek. Zelfde uitstraling en knoppen en icm de combi een buitengewoon mooie combinatie.

Van de knoppen van Siemens, Bosch, Neff etc heb ik eigenlijk weinig klachten gehoord. Kun je ook niet echt in 1 adem noemen met Zanussi. Smeg daarentegen.....

MVG

djenie
Berichten: 68
Lid geworden op: 03 mei 2006 23:19

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door djenie »

Hai,
Ik heb al 6 jaar een pyrolyse oven van Scholtes en ben meer dan tevreden, de oven ziet er ondanks regelmatig gebruik nog als nieuw uit, bijkomend voordeel is dat mijn exemplaar een zeer ruime temperatuurrange heeft, van 50 graden tot 270 graden. Hierdoor zijn de mogelijkheden zeer uitgebreid. In mijn nieuwe keuken komt dan ook weer een pyrolyse oven maar dan van Atag daar de service van scholtes heel erg slecht zou zijn (sinds het onderdeel is van dezelfde firma als boretti), wel heb ik nog nooit een probleem gehad met deze oven. Wel vraag ik me af of een oven en magnetron echt een goede keuze is, ik kreeg telkens te horen dat het vaak ten koste gaat van de kwaliteit van je gerechten. Een magnetron of oven moet na ieder gebruik gereinigd worden en dat doen de meeste mensen niet, tjaa. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een magnetron en een oven van Atag, de steamer ging mijn budget te boven.
succes ermee

Herrie2
Berichten: 59
Lid geworden op: 13 dec 2005 18:05

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door Herrie2 »

Maxx, AEG heeft wasbare koolstoffilters :) Kan je gewoon 1x in de zoveel tijd in de vaatwasser doen, gaan een paar jaar mee, dus dat valt mee :)

hera
Berichten: 296
Lid geworden op: 14 okt 2005 14:53

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door hera »

Joost, ik heb van Siemens een stoomoven en een combi. Stoomoven werkt goed maar toch vind ik het niet echt iets hjebben om je groenten in die rvs bak op tafel te zetten. Dan kijk ik liever naar een pan. Daar moet ik dus nog wat op verzinnen. Oven heeft nu al paar spatjes "ingebrand" vuil. Stomme lasagne. Eerste vlekken zijn altijd het ergst.

joost28
Berichten: 236
Lid geworden op: 18 jun 2006 15:51

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door joost28 »

hera:

hoe is de smaak en consistentie (samenstelling) van het eten uit de stoomoven? toch veel lekkerder dan uit de pan??

de rvs bakjes zijn inderdaad niet echt geweldig. zelf heb ik er geen moeite mee, maar als er bezoek komt, dan presenteer je toch alles netjes in een mooie schaal of bord?

omdat ik die ingebrande vlekken in een (rvs!) oven lelijk vind gaan we toch voor de pyrolyse...

hera
Berichten: 296
Lid geworden op: 14 okt 2005 14:53

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door hera »

Smaak is goed het één lekkerder en het ander misschien wel minder.

Wat mij opvalt bij stomen is dat het eten redelijk "droog" eruit komt. Voor worteltjes vind ik dat wat minder maar bij een droogkokende aardappel vond ik het toch echt wel erg lekker. En dat de kleur mooier blijft heb ik ook nog niet gezien.

Maar het is super makkelijk. Ik ben op werkdagen een erge gemakskok dus ik stort geschilde aardappels aardappels en geschrapte wortels in de schaal, 25 min instellen en in de oven zet ik een visschotel. Kan ik me uit mn pak hijzen, kindertjes installeren en piep eten is klaar.

hera
Berichten: 296
Lid geworden op: 14 okt 2005 14:53

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door hera »

Maar ik heb mn keuken nu pas 3 weken en ik zal de stoomoven dus echt alleen voor aardappels groenten gebruiken en misschien ooit een visje. Ik heb daarnaast nl nog een 5-pits kookplaat en een combimagnetron. Ik heb wel een ecoclean (geloof ik) achterwand. In mn oude oven had ik die ook aan de zijkanten het was een pokkeding maar de oven was wel beter schoon.

Maxx nog tips of iemand anders. Ik heb nog een vraag voor Maxx maar daar open ik wel een apart topic voor.

joost28
Berichten: 236
Lid geworden op: 18 jun 2006 15:51

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door joost28 »

Zoiets hebben wij ook, wij werken ook beiden en hebben een verschrikkelijke hekel aan koken na het werk... nu hebben we een soort stoompan, maar het schoonmaken van dat ding is zoveel werk dat je beter gewoon kunt koken.

De bakjes van de stoomoven zijn heel makkelijk in de vaatwasser schoon te maken.

Kun je aangeven hoe dat ding van Siemens precies werkt: is het (zoals bij Smeg) een pijpje dat water in de ovenruimte laat druppen of is het een gat in de ovenruimte waaruit de stoom komt??

hera
Berichten: 296
Lid geworden op: 14 okt 2005 14:53

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door hera »

Het is een pijpje. Schoonmaken is ook heel makkelijk. Ik droog m na het eten uit en dat is voldoende. Eens in de zoveel tijd eens met schoonmaakazijn doen dan glimt ie helemaal weer, maar dat is nog niet nodig geweest tot nu toe.

Tja, allemaal van die dingen die het makkelijker moeten maken bezorgen je toch ook weer werk. Ik heb ook een volautomaat koffieapparaat Gaggia Titanium (superding) maar liefst wel elke avond even schoonmaken zegt de gebruiksaanwijzing dan. Koffieresidu legen, lekbakje legen, alles afnemen. Nu doe ik dat niet elke avond maar toch wel om de avond. Het is eigenlijk wel leuk.

En nu doe ik me drukker voorkomen dan ik ben want ik ben nog niet echt aan de rust gewend. Ik werkte 4 dgn als makelaarsassistent maar na kind 2 en met nieuw huis ben ik teruggegaan naar 2 dagen om ook eens van al die mooie dingen te kunnen genieten en het is heerlijk!!

joost28
Berichten: 236
Lid geworden op: 18 jun 2006 15:51

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door joost28 »

Ik vond het systeem met dat pijpje er niet zo geweldig uit zien, maar als ik jou goed begrijp werkt het toch prima. Goed om te weten dat de stoomoven gemakkelijk in onderhoud is...

Het is zeker heerlijk om part-time te werken, helaas is dat in mijn werk nauwelijks mogelijk. Soms zie je wel eens 4 dagen van 9 uur maar liever niet dan wel. Ik ben controller en naast deze baan doe ik wat bestuurswerk en ben ik part-time docent aan een universiteit. Verder schrijf ik een proefschrift (zeg maar een boekje waarin ik onderzoek beschrijf dat ik doe).

Zo'n koffie-automaat wil ik niet. Ik zag direkt dat het een ding was met veel frutsels en dus schoonmaakwerk eraan en ik vond het te duur. We kopen een Nespresso apparaat dat je los kunt neerzetten (zo'n klein ding met van die felle kleuren).

hera
Berichten: 296
Lid geworden op: 14 okt 2005 14:53

Re: Pyrolyse

Ongelezen bericht door hera »

Ik heb geen ingebouwde volautomaat maar een vrijstaande maar dat is ook veel werk. Ik vind persoonlijk nespresso niet zo lekker maar smaken verschillen.

Misschien dat ik ooit nog weer eens een studie oppak maar dan pas weer als de kinderen groot zijn. Ik verkeer in een kring van intellectuelen :lol: dus proefschrift is gesneden koek voor mij. Maar de vrouwen die ik ken ondervinden er vooral nadelen van. Willen ze dichterbij huis en dus op lager niveau werken worden ze nergens aangenomen omdat ze te hoog zijn opgeleid. Voor een aantal zit er niets anders op dan stoppen of nog steeds elke dag om 7 uur in de trein te zitten en dat manlief kids wegbrengt en dan pas om 19 uur thuis komt want ook die is hoogopgeleid en heeft een belangrijke functie buiten ons provincieplaatsje :o Maar ook dat is weer een andere discussie.

Gesloten