LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Gas onder glas

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
marian 2
Berichten: 1
Lid geworden op: 02 aug 2006 13:37

Gas onder glas

Ongelezen bericht door marian 2 »

Wie heeft ervaring met koken gas onder glas? Het is nog vrij nieuw. Lijkt ideaal maar weet er nog niet veel van

Kulta
Berichten: 320
Lid geworden op: 14 apr 2006 09:24

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door Kulta »

In de volgende Thead

http://forum.trosradar.nl/viewtopic.php ... highlight=

is dit al eens besproken.

Hoop dat je er iets aan hebt.

Toolboy

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door Toolboy »

Dit is een prachtige uitvinding.
Kan wel tot 50% energie besparen.

Op www.oranier.com is info te vinden.

Sc6

loesjes
Berichten: 705
Lid geworden op: 22 sep 2005 10:26

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door loesjes »

Marian, laat je goed informeren van te voren,
gas onder glas is namelijk niet zo nieuw meer, het is er denk ik al zo'n jaar of 6 wij hebben het wel verkocht, maar zijn er mee gestopt, mede omdat de kookplaat naar ons idee niet goed te regelen valt

inderdaad is oranier volgens mij de enigste leverancier in nederland die het gas onder glas verkoopt.

Toolboy

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door Toolboy »

@ loesjes.

Het is al jaren bekent in het buitenland.U.S.A en Australie
Alhier is het probleem dat men er niet mee weet om te gaan.
Zelf denk ik dat het een ideale way van koken is.
Ik heb het hier niet maar heb er in het buitenland wel mee gewerkt.

Mr.P
Berichten: 195
Lid geworden op: 01 okt 2005 10:24

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door Mr.P »

Gas onder glas is er al wat langer. Ik verkocht deze platen al in 1998.
Er heeft een wisseling van importeur plaats gevonden.
Voor meer info : www.keukenfabrikant.nl rubriek apparatuur.

Het koken bij een gas onder glas vraagt in het begin enige gewenning.In princiepe gebruik je de voorste zones voor het aankoken (aan de kook brengen) en de achterste zondes (die gevoed worden met restwarmte van de voorste branders) voor het doorkoken / warm houden.

Mr.P.

the specialist
Berichten: 94
Lid geworden op: 11 okt 2006 00:22

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door the specialist »

Is dat net zoiets als pissen tegen de onderkant van de wc bril?
[/quote]

keukenartiest
Berichten: 18
Lid geworden op: 07 okt 2006 12:03

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door keukenartiest »

GAS ONDER GLAS IS IN DE JAREN DAT HET ER IS ONGEVEER 5 JR NOOIT DOORGEBROKEN, ALS HET ECHT IDEAAL WAS HAD DIT WEL GEBEURD, ZOALS INDUCTIE

sarto
Berichten: 38
Lid geworden op: 02 okt 2006 16:58

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door sarto »

De eerste info die ik kan terugvinden over gas-onder-glas dateert van september 2000. In dit persbericht wordt o.a. gemeld dat het al in 1998 in een project in Baarle-Nassau is toegepast.
Dit zou betekenen dat gas-onder-glas alweer minimaal 8 jaar in Nederland wordt toegepast.

De importeur claimde er toen (in 2000) al 100.000 verkocht te hebben, maar dat is ongetwijfeld wereldwijd.

Heb er eerlijk gezegd onvoldoende ervaring mee. Zelf gekozen voor inductie.

rayke
Berichten: 1018
Lid geworden op: 23 okt 2004 21:04

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door rayke »

artiesten blijven fantasten.....
Gas onderglas verkocht ik al in 1998...das wel ff langer dan 5 jaar terug.

kzin
Berichten: 216
Lid geworden op: 12 aug 2005 19:22

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door kzin »

@keukenartiest

Even een algemene opmerking, in meerdere topics zag ik bij uw reacties alles in HOOFDLETTERS. Dit wordt beschouwd als "schreeuwen"en dus niet netjes in de internet en forum wereld.


groeten :wink:

Ingsky
Berichten: 7
Lid geworden op: 23 okt 2006 17:31

Re: Gas onder glas

Ongelezen bericht door Ingsky »

Nadeel is dat je de fijne regelbaarheid van het op gaskoken kwijt bent. Eigenlijk lijkt het meer op het koken van keramische. Bij het koken bij gas onder glas zit er onder de glasplaat wel een gasbrander, maar het is niet meer de brander die je pan verwamt maar de glasplaat. Dus je bepsaart wel enegie, maar het koken heeft meer weg van keramisch. Is het voordeel je schoonmaken? waarom dan niet gas op glas koken? Dan blijft de gasbrander je pan verwarmen.

Gesloten