LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ahold schade claim

Hier kan je jouw opmerkingen en klachten kwijt over LegioLease.
willem S
Berichten: 307
Lid geworden op: 30 jul 2003 19:55

ahold schade claim

Ongelezen bericht door willem S »

Hi,
ik had in het begin van de wvd ook aandelen gekocht van ahold, overigens met winst verkocht. De postbank verstrekte mij een overzicht van aankopen en verkopen, dit om mee te kunnen doen aan de claim in de US. Ik had echter winst, dus kan niet mee dingen. Maar dit is niet het punt. Het volgende wel:
Dexia heeft aandelen ahold gekocht op naam (staat in contract). Deze zijn met vet verlies verkocht, in de periode die voor de claim van belang is. Dus zou dit moeten kunnen worden gebruikt om deel te nemen aan de claim. Of doet Dexia dit achter onze rug om?

Wie heeft zich dit ook al eens afgevraagd?
gr
Willem S

Van Dalen

Re: ahold schade claim

Ongelezen bericht door Van Dalen »

..
Laatst gewijzigd door Van Dalen op 22 okt 2006 13:03, 1 keer totaal gewijzigd.

willem S
Berichten: 307
Lid geworden op: 30 jul 2003 19:55

Re: ahold schade claim

Ongelezen bericht door willem S »

thanks, duidelijk.....

Willem R
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 jun 2006 12:34

Re: ahold schade claim

Ongelezen bericht door Willem R »

Middels een boekhoudkundige ‘truc’ is Dexia zelfs op het laatste moment nog in staat om klanten van bepaalde Legio-Lease producten voor enige 10-tallen tot wellicht honderden euro’s te benadelen; e.e.a. afhankelijk van de samenstelling en totale grootte van de portefeuille.

Genoemd voorbeeld betreft de portfeuille met de fondsen ABN AMRO / AHOLD / ING; intitieel 99 aandelen per fonds (ING door splitsing nu 198).

Voor dit specifike product winstverdriedubbelaar, afgesloten in 2000 en voor 3 jaar (72 maanden) verlengd in 2003 wordt maximaal gebruik gemaakt van ‘de AHOLD-claim’ uit 2003 om het bedrag aan korting overeengekomen in de Duisenbergregeling te minimaliseren.
Volgens de Duisenbergregeling wordt de korting (33,3%) verleend op de RESTSCHULD. Voor Dexia is het dus (?) zaak deze zo laag mogelijk te ‘krijgen’ voor de berekening.

Hiertoe wordt van de initiële hoofdsom, na in mindering brengen van aflossing betaald als deel van het maadbedrag van de 72-maands verlenging, de bruto (verkoop)waarde van het pakket genomen op de dag van verkoop (= verkoopwaarde op dag van verkoop + bedrag (in december 2003 uitbetaalde) Ahold-claim à 60,88 ).
Op het zo verkregen lagere restschuldbedrag wordt vervolgens 33,3% ‘vergoeding’ in rekening gebracht.

Echter, voor het bereken van het bedrag dat nog moet worden voldaan door de client gaat de berekening anders.
In dit geval wordt van de initiële hoofdsom, minus de in de maandbedragen van de verlenging verwerkte aflossing, het netto verkoopbedrag van de portefeuille (sec de verkoopwaarde op de dag van verkoop) gehanteerd, de AHOLD-claim is immers in december 2003 al uitgekeerd, is nu hier de redenering.
Resultaat van deze oneigenlijke redenering is danwel of een hoger nog te voldoen restbedrag, of een lager kortingsbedrag dat in mindering wordt gebracht.

Deze twee verschillende ‘verkoopwaarden’ van de portefeuille worden handig NIET in één en dezelfde brief genoemd en de ‘truc’ met de AHOLD-claim staat ook niet zichtbaar in de berekeningen. Voor een aantal medwerkers zelf blijkt deze ingenieuze constructie ook niet duidelijk en al helemaal niet uit te leggen, maar er zijn personen die zodanig goed geïnstrueerd zijn, of die wellicht deze constructie (mede) hebben bedacht, dat ze geen enkele moeite (b)lijken te hebben dit verhaal als integer te verkopen en recht te breien en eventuele, gesignaleerde onjuistheden op het ‘kennis-gebrek’ bij de client af te schuivenen. Onvolledige, onduidelijk of onjuiste informatie en berekening ? “Geen sprake van, ik kan het u echt niet duidelijker maken en trouwens hebt u internet ?, alles staat duidelijk op de website”.
Dat ook dit laatste onjuist is (slechts deze zin “Wij wijzen u erop dat de Duisenberg-Regeling de eventuele vergoeding kan beïnvloeden”), behoeft eigenlijk niet vermeld te worden en kan ook niet, want deze constructie zou dan direct door vele anderen en officiële instanties, zijn ‘gekraakt’.

De filosofie achter deze actie, waarbij tot op het laatste moment enige 10-tallen euro’s extra uit de klant ‘wordt gehaald’ is volstrekt onduidelijk, maar toont eens te meer de houding , lees: minachting van Dexia naar deze groep aan.
Niet dat veel van de ex-Legio klanten waaschijnlijk het idee hadden om Dexia tot hun huisbank te maken, maar om twijfelaars toch vooral maar duidelijk te maken dat Dexia vooral NIETS heeft geleerd van het verleden nog even deze actie tot : CHAPEAU Dexia !

Mocht deze handelswijze voor 'echte kenners' volstrekt helder en aanvaardbaar zijn, dan hoor ik dat natuurlijk graag :lol:

Van Dalen

Re: ahold schade claim

Ongelezen bericht door Van Dalen »

..
Laatst gewijzigd door Van Dalen op 22 okt 2006 13:04, 1 keer totaal gewijzigd.

painter
Berichten: 383
Lid geworden op: 31 dec 2003 11:58

Re: ahold schade claim

Ongelezen bericht door painter »

Dit is niet van toepassing, want dexia heeft de aandelen niet gekocht, dus krijg je ook niets.

VR GR

Piet
Berichten: 4389
Lid geworden op: 02 jul 2003 21:20

Re: ahold schade claim

Ongelezen bericht door Piet »

Ahold-claim spekt kas van Dexia

De Volkskrant 18 juli 2006

Van onze verslaggever Frank van Alphen

AMSTERDAM - Dexia Bank ontvangt miljoenen euro’s uit de afwikkeling van de Ahold-claim. Tweederde van het geld dat Ahold uitkeert aan leaseklanten gaat naar Dexia Bank. Dit is een consequentie van de Duisenberg-schikking.

Dit heeft Dexia Bank desgevraagd gemeld. Circa 160 duizend klanten van Dexia hebben via deze financiële instelling aandelen Ahold gekocht met geleend geld. Ahold betaalt beleggers een vergoeding om hen te compenseren voor de verliezen de ze hebben geleden als boekhoudfraude die in 2003 boven water kwam.
Volgens Dexia betreft het miljoenen aandelen. De vergoeding bedraagt circa een euro per aandeel. ‘De aandelen Ahold zijn juridisch gezien het eigendom van Dexia’, aldus Gelder. ‘Wij dienen de claims in voor onze klanten. Van het bedrag dat volgend jaar wordt uitgekeerd, gaat tweederde naar Dexia. De rest gaat naar de klant.’ Volgens Dexia is het indienen van de claim kostbaar en arbeidsintensief.
De verdeling is het gevolg van de Duisenberg-schikking, die vorig jaar is overeengekomen tussen vertegenwoordigers van Dexia-klanten en Dexia. Kern van de schikking is dat de restschuld van de meeste leasebeleggers voor tweederde wordt kwijtgescholden. Bij klanten van wie de hele restschuld wordt weggestreept, gaat de hele Ahold-claim naar Dexia. Veel leasebeleggers zaten met een restschuld van duizenden euro’s omdat de waarde van hun aandelenpakket was gedaald onder de aankoopkoers. Zij vinden dat Dexia onvoldoende had gewezen op de risico’s van hun producten.
De hoogte van de vergoeding per aandeel kan nog hoger uitvallen. Als het aantal ingediende claims lager is dan verwacht. De aanvragers hoeven het beschikbare bedrag dan met minder andere aandeelhouders te delen.
Volgens een laatste tussenstand van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), die de claims afhandelt, had medio juni ongeveer eenderde van de Nederlandse Ahold-beleggers een claimformulier aangevraagd. Van een op de tien beleggers is de ingevulde claim inmiddels doorgestuurd naar de claim-administratie in de VS.
Leasebeleggers bij Dexia met aandelen Ahold hebben te maken met de twee grootste financiële schikkingen uit de geschiedenis van Nederlandse financiële instellingen. De Duisenberg-schikking kost Dexia naar schatting 1 miljard euro. Voor de afwikkeling van de de Ahold-claim heeft Ahold een vergelijkbaar bedrag opzij gezet.

(c) de Volkskrant

Janny
Berichten: 2094
Lid geworden op: 27 aug 2003 21:15

Re: ahold schade claim

Ongelezen bericht door Janny »

De rest gaat naar de klant.’ Volgens Dexia is het indienen van de claim kostbaar en arbeidsintensief.
De verdeling is het gevolg van de Duisenberg-schikking, die vorig jaar is overeengekomen tussen vertegenwoordigers van Dexia-klanten en Dexia. Kern van de schikking is dat de restschuld van de meeste leasebeleggers voor tweederde wordt kwijtgescholden. Bij klanten van wie de hele restschuld wordt weggestreept, gaat de hele Ahold-claim naar Dexia.
En voor diegenen die geen duisenberg regeling aangaan en niets terugkrijgen. krijgen zij de volle hap van de Ahold aandelen.(nou ja € 1,-- is ook maar een druppeltje)

Dat lees ik tenminste uit de verklaring. van Dexia.
3/3 kwijtgescholden= 3/3 voor Dexia
2/3 kwijtgescholden= 2/3 voor Dexia
1/3 kwijtgescholden= 1/3 voor Dexia en
0/3 kwijtgescholden = 0 voor Dexia en dus alles voor de gedupeerde?
maar dan zie ik niet meer dat de claim kostbaar en arbeidsintensief is.

Janny

oudshoorn
Berichten: 78
Lid geworden op: 05 jul 2006 09:47

Re: ahold schade claim

Ongelezen bericht door oudshoorn »

Het is treurig. Dexiabank heeft weer haar slag geslagen en kan de bank weer haar zakken vullen. Ja, ik had ook ahold aandelen in mijn pakket, maar alleen dan te bedenken dat wij met zijn velen met restschuld, rechtstzaken etc nog lang bezig zullen zijn en misschien wel of niet winnen, terwijl dexia weer zijn zakken zal vullen over de ruggen van de mensen.
gr.

Okerene
Berichten: 529
Lid geworden op: 08 apr 2004 16:40

Re: ahold schade claim

Ongelezen bericht door Okerene »

Dexia Overzicht transacties AHOLD en “Class Action” AHOLD schikking

AHOLD schikking
Om in aanmerking te komen moeten beleggers, via een reguliere beurs, aandelen of ADR’s Ahold hebben gekocht of als stockdividend hebben verkregen in de periode 30 juli 1999 tot en met 23 februari 2003. Indien u voor de Aholdvergoeding in aanmerking wilt komen, dient uw claimformulier voor de Class Action uiterlijk 18 augustus 2006 te zijn ontvangen bij de Ahold Claims Administrator.

Voor alle vragen die te maken hebben met het aanvragen van een claimvergoeding als u zelf aandelen AHOLD heeft gekocht of middels een leasecontract door Dexia of andere aandelenleaseaanbieders zijn aangeschaft kunt u onderstaande link gebruiken. Als in de periode 30 juli 1999 tot en met 23 februari 2003 met betrekking tot uw effectenlease-overeenkomst aandelen Ahold zijn verworven, komt u in principe in aanmerking voor een vergoeding.
http://www.dexialease.nl/ (Bij Nieuw, rechtsonder op de webpagina, staat de link naar vragen over de AHOLD schikking )

Ook wordt verwezen naar http://www.aholdvergoeding.nl/ahold/ , de site die door de Vereniging van Effectenbezitters wordt beheerd.

Dexia Overzicht transacties AHOLD
Belangrijk is de vraag wat te doen als u na beëindiging van uw leasecontract de aandelen AHOLD heeft overgenomen (uit heeft laten leveren) en moet aantonen wanneer de aandelen zijn aangekocht. U bent dan immers op gegevens van Dexia aangewezen. Hiertoe hebben de meesten (in juni) al een “Overzicht transacties” in gewone aandelen van AHOLD ontvangen.
Hier staat in de meeste gevallen het totale aantal aandelen AHOLD dat door (de voorgangers van) Dexia zou zijn ingekocht.

Natuurlijk was te verwachten dat hier foutieve aantallen staan aangegeven bij BEGINVOORRAAD die u in vraag 8 van het claimformulier moet invullen. Dit is het aantal dat vóór de claimperiode ligt en waarover geen vergoeding wordt verstrekt.
Maar volgens het contract worden de aandelen van bv de WV3D verdeeld over 3 jaar aangekocht en ligt 2/3 van deze aankopen binnen de claimperiode! Van de aankopen heeft niemand echter direct een transactieoverzicht (ook niet van de dividenduitkeringen) gekregen. Iets dat volgens de Wet Giraal effectenverkeer (Wge art 25 lid 1 en 2 Wge) wel had gemoeten. Dexia heeft door geen kennisgeving te zenden tevens art 34 j 28 leden 3 en 4,alsmede art. 35 en 36 Nadere Regeling toezicht effectenverkeer (NR) geschonden. Controleer derhalve uw ontvangen Overzicht transacties AHOLD goed.
Dexia stelt in een van de antwoorden over de AHOLD schikking:
“ … Alleen als u in de periode 30 juli 1999 tot en met 25 mei 2003 aandelen Ahold na beëindiging van uw overeenkomst heeft overgenomen (uitgeleverd heeft gekregen), kunt u zelf een claim indienen. In het geval uw aandelen zijn gekocht voor een koers die gerelateerd is aan een moment vóór de periode 30 juli 1999 tot en met 23 februari 2003, komt u niet in aanmerking voor een vergoeding. ..”
Let op! Het nu verkregen transactieoverzicht is nu wel op uw naam gesteld. Voor elk contract apart, als er tenminste AHOLD aandelen aan u zijn uitgeleverd. Waarom nu wel op naam denkt u? En waarom wordt het totale aantal aandelen als beginvoorraad vermeld? Terwijl 2/3 hiervan wel degelijk geclaimd kan worden omdat zij in de claimperiode aangekocht (behoorden te) zijn? Naar mijn opvatting is dit schade die u oploopt als gevolg van de wijze waarop (nog steeds in duisternis gehuld) de aankopen van de aandelen van de contracten zouden zijn uitgevoerd. Indien de aandelen in “bulk” zijn verkregen zoals men beweerd, kunnen zij niet op naam staan en ontbreken vanzelfsprekend transactieformulieren hiervan op uw naam.

Een copie van de transactie aankoopnota (dan wel verkoopnota) van Dexia is vanwege uw te ondernemen AHOLD claim en verkeerde opgave nu vereist. Anders kunt u dus geen claim indienen voor de aandelen die wel in de claimperiode (horen te) vallen. Confronteer Dexia hiermee schriftelijk.

Als doekje voor het bloeden schrijft Dexia in de begeleidende brief bij het transactieoverzicht”
“… Mocht u tevens (een) effectenlease-overeenkomst(en) hebben gesloten waarbij géén uitlevering van de aandelen heeft plaatsgevonden of heeft uitlevering buiten de bovengenoemde periode plaatsgevonden, zal Dexia tijdig een claim voor die aandelen Ahold bij de Claims Administrator indienen. Zie voor meer informatie www.dexialease.nl. …”
Dit houden ze dan mooi in eigen beheer. Op deze wijze zullen zij ook hier geen transactienota’s verstrekken die u normaal wel bij elke goede bank toegezonden krijgt.

Zijn hiervan al ervaringen mee opgedaan? Vermeld ze op deze site.


Met vriendelijke groet,

Okerene

Dexia heeft wel eens beweerd dat het contract als aankoopnota moet worden gezien (kan natuurlijk niet ivm ondertekening e.d.). Dit kunt u wellicht als copie bijsluiten met vermelding van het feit dat het overzicht van Dexia niet correct is. Anders is het contract niet op de juiste wijze uitgevoerd. Of het zinvol is weet ik niet. Beter is een juiste opgave van Dexia te verkrijgen. Of dit binnen de korte tijd die nog rest lukt betwijfel ik. Sluit ook de copieën van de overdracht transactie bij de eventuele AHOLDclaim in die u van uw bank heeft gekregen toen u uw aandelen AHOLD ontving (hiervan zijn geen aparte transactieformulieren op de overdrachtsdatum gesteld, zoals die u bij reguliere aan- of verkoop van aandelen ontvangt).

Gesloten