LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Delta Lloyd gaat mij bellen.

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
geedoubleyou
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 okt 2014 13:23

Delta Lloyd gaat mij bellen.

Ongelezen bericht door geedoubleyou » 16 okt 2014 13:39

Ik heb vandaag een brief gekregen van Delta Lloyd waarin ze aankondigen dat ze mij gaan bellen.

Er staat in de brief (ingekort) "U hebt bij ons een beleggingsverzekering, maar dat het de afgelopen jaren niet goed ging op de beurzen. Dit kan betekenen dat u aan het eind van de looptijd niet het bedrag ontvangt, waarmee u bij het afsluiten rekening had gehouden. Dat is vervelend omdat u daardoor mogelijk met een restschuld komt te zitten. Wij bellen u om duidelijk te maken dat een gesprek met uw verzekeringsadviseur belangrijk is.

Daar heb ik een paar vragen over:
Het betreft hier een woekerpolis. Dus ik heb niet alleen de pech dat ze me hoge adviseurskosten in rekening hebben gebracht, maar dat ze ook een slecht resultaat hebben geboekt met het geld wat nog overbleef. En dan krijg je een brief waarvan je bijna emotioneel wordt: ze willen mij helpen en ze vinden het vervelend als ik met een restschuld kom te zitten. Dus deze keer geen eigenbelang bij Delta Lloyd? Ik kan het me nauwelijks voorstellen. Ik heb het vertrouwen in deze maatschappij verloren.
Maar goed, mijn vragen:
- moet ik daar nu op in gaan of zal ik als ze bellen zeggen dat ik geen interesse heb?
- is dat trouwens niet vreemd dat ze mensen gaan bellen?
- ik heb geen verzekeringsadviseur; wie bedoelen ze daarmee?

MichielFRL
Berichten: 2414
Lid geworden op: 02 nov 2008 10:11

Re: Delta Lloyd gaat mij bellen.

Ongelezen bericht door MichielFRL » 16 okt 2014 13:44

Waarschijnlijk is de tussenpersoon waar u de woekerpolis afgesloten heeft failliet gegaan of zo en valt uw woekerpolis nu direct onder Delta Lloyd.

Verzekeringsmaatschappijen zijn verplicht vanuit de overheid om iedereen met een woekerpolis te benaderen voor een oplossing.

Woekerpolis omzetten naar banksparen is meestal de beste oplossing.

ClaimConcept
Berichten: 1620
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45
Contacteer:

Re: Delta Lloyd gaat mij bellen.

Ongelezen bericht door ClaimConcept » 16 okt 2014 18:36

geedoubleyou schreef:"Dit kan betekenen dat u aan het eind van de looptijd niet het bedrag ontvangt, waarmee u bij het afsluiten rekening had gehouden. Dat is vervelend omdat u daardoor mogelijk met een restschuld komt te zitten."
Een restschuld binnen een beleggingsverzekering is onmogelijk. Dit kan alleen bij Aandelenlease, bij een Renteswap of bij een lening of hypotheek gekoppeld aan de polis.

geedoubleyou
Berichten: 2
Lid geworden op: 16 okt 2014 13:23

Re: Delta Lloyd gaat mij bellen.

Ongelezen bericht door geedoubleyou » 16 okt 2014 20:47

Ok, MichielFRL: ze zijn verplicht mij te benaderen. Dat werpt een iets ander licht op de zaak.

Claim Concept: ja, het is een beleggingsverzekering gekoppeld aan een hypotheek.

De eerste reactie op dit topic was van Delta Lloyd, maar die was alweer snel weggehaald. Daar stond in dat ik mijn gegevens via een PB door moest geven en dan zouden ze de zaak bekijken. Raar om dit antwoord te krijgen terwijl ik juist achtergrondinformatie van derden vraag wat met de wens van DL te doen om mij te gaan bellen. Misschien dat die rare reactie ook daarom is weggehaald.

MichielFRL en Claim Concept: bedankt voor jullie reacties.

Klaas Jan
Berichten: 1697
Lid geworden op: 29 apr 2014 15:28

Re: Delta Lloyd gaat mij bellen.

Ongelezen bericht door Klaas Jan » 18 okt 2014 10:01

Delta Lloyd benadert u in het kader van flankerend beleid rond beleggingsproducten. Om u te wijzen op tegenvallende resultaten. Desgewenst kunt u een eenmalig gratis adviesgesprek aanvragen. Van die service kunt u wel of geen gebruik maken.
Banksparen hoeft lang niet altijd een goede oplossing te zijn. Dat hangt onder meer af van uw fiscale mogelijkheden om stortingen in een bankspaarproducten van de inkomstenbelasting af te trekken. Uw polis gewoon door laten lopen kan ook een optie zijn. Kijk eens hoe het fonds waarin Delta Lloyd belegt zich ontwikkelt.
Met 'restschuld' wordt uiteraard bedoelt dat het eindresultaat van de beleggingspolis niet voldoende is om de hypotheek op de woning in een keer af te lossen.

Gesloten