LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] stichtingen vliegen elkaar in de haren, nu over SNSReal fooi

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

stichtingen vliegen elkaar in de haren, nu over SNSReal fooi

Ongelezen bericht door juwita »

Onderstaand bericht las ik zo even op de website van Assurantie Magazine (amweb.nl).

Woekerpolis Claim eist betere compensatie SNS Reaal 17-11-2010

De Stichting Woekerpolis Claim (WPC) staat niet achter het akkoord dat SNS Reaal heeft gesloten met de stichting Verliespolis. Volgens WPC is de overeenkomst nadelig voor polishouders die de premie willen verlagen en klanten met een hybride verzekering. De stichting dreigt met juridische stappen als er niet binnen twee weken een nieuwe regeling komt.
WPC-voorzitter Jasper van Schaaik noemt het akkoord "een flinke stap achteruit voor veel polishouders". Hij vindt dat de overeenkomst moet aansluiten op eerdere akkoorden met Aegon, Delta Lloyd en Achmea. "Het akkoord tussen Verliespolis en SNS Reaal wijkt hiervan op belangrijke punten af."

Zo wordt een andere methode gehanteerd om de compensatie te berekenen en krijgen polishouders die de premie verlagen geen garantie dat zij niet worden gekort op de compensatie. "Hierdoor is het mogelijk dat een klant die in de toekomst zijn premie verlaagt, uiteindelijk méér betaalt dan het afgesproken maximum."
Klanten met een polis waarin kan worden gewisseld tussen sparen en beleggen, zijn duurder uit als zij tussentijds meer willen sparen, stelt WPC. "Die worden op hun inleg gekort als de rente ondertussen is gedaald. De kosten van dit product liggen in het akkoord tussen SNS Reaal en Verliespolis hoger dan gebruikelijk is voor dit soort verzekeringen."

westreenen
Berichten: 8
Lid geworden op: 20 okt 2004 08:54

Re: stichtingen vliegen elkaar in de haren, nu over SNSReal fooi

Ongelezen bericht door westreenen »

Nu heb ik vandaag een brief gekregen van Reaal en kun je kiezen voor fondsen nou ik zou het niet weten heeft iemand hier een antwoord op

maria123
Berichten: 68
Lid geworden op: 12 jun 2008 10:04

Re: stichtingen vliegen elkaar in de haren, nu over SNSReal fooi

Ongelezen bericht door maria123 »

Afkopen die rommel!!!!

peewee
Berichten: 2195
Lid geworden op: 15 mar 2004 12:00

Re: stichtingen vliegen elkaar in de haren, nu over SNSReal fooi

Ongelezen bericht door peewee »

In 9 van de 10 gevallen is afkopen inderdaad de beste oplossing. Dat advies zouden dus circa 4 miljoen woekerpolisbezitters zich ter harte moeten nemen.

En verder de verzekeraar en/of diens tussenpersoon die je destijds dit product ''aansmeerde'' de komende 50 jaar links laten liggen. En ook al je familieleden (tot in de vierde graad), kennissen en vrienden adviseren die verzekeraar en tussenpersoon te negeren. Voor de belazerde klant die zelf niet in staat is, te lui is, of geen zin heeft zijn verzekeraar juridisch aan te pakken (via een klachtprocedure bij het Kifid of een rechtszaak) is ''wraakneming'' door middel van een boycot een zoet alternatief.

juwita
Berichten: 901
Lid geworden op: 01 aug 2008 13:46

Re: stichtingen vliegen elkaar in de haren, nu over SNSReal fooi

Ongelezen bericht door juwita »

@peewee,
Een combinatie van een boycot van de verzekeraar/tussenpersoon PLUS een klachtprocedure bij het KIFID is natuurlijk ook heel goed mogelijk. Die combinatie gaat echt heel goed samen ! :lol:

Gesloten