LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Spamfilter van Planet Internet

Heb je goede of slechte ervaring op het internet of met het internet? Hier kan je jouw mening geven over de zaken rondom het internet.
Imken
Berichten: 151
Lid geworden op: 19 jan 2004 19:59

Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Imken »

Sinds ik het spamflter van Planet Internet heb, krijg ik spam. Met name de echt ongewenste met hakenkruizen, aanbiedingen van Mein Kampf en meer van dat soort dingen waar ik absoluut niet op zit te wachten.

Voordat ik het filter had, geen problemen.

Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

wite

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door wite »

Net als Imken heb ik hetzelfde probleem. Voordat ik de email-spamfilter van Planet had aangezet kreeg ik wel ns een spammailtje (+/- 4 per week). Sinds de filter in werking is heb ik er in de webmail-spambox ongeveer 40 per dag(!), maar ook zo'n 10 per dag in mn gewone inbox.
Ik ben benieuwd aan welke ongure types KPN de emailadressen van klanten die geen prijs stellen op spam doorgeeft.
Ook vraag ik me af hoe er zoveel spammail wel door de filter heen kan, terwijl bij bijvoorbeeld hotmail wel alles goed gefilterd wordt.
N.B. Sinds ik bij hotmail mn junkmailfolder heb ingesteld krijg ik in plaats van de 70 ongewenste mailtjes per dag vroeger, nu nog maar zo'n 5 mailtjes in de junkmail. Het lijkt wel alsof er bij microsoft een helende werking uitgaat van het activeren van een spamfilter.
Wite.

Imken
Berichten: 151
Lid geworden op: 19 jan 2004 19:59

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Imken »

Het ligt dus niet alleen aan mij, gelukkig.
Want volgens Planet ben ik geloof ik een zeurpiet en ligt het aan mijzelf!
Wel vervelend voor je.
Als ik ergens een e-mailadres moet vermelden, gebruik ik al heel lang mijn hotmail. Heel soms maar mijn planet-adres.
Mijn hotmailfilter werkt inderdaad ook prima.
Maar het Planetfilter... :cry:

wite

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door wite »

inderdaad geef ik ook altijd mijn hotmailadres als om een emailadres gevraagd wordt (zelfs bij ogenschijnlijk betrouwbare sites zoals deze...). hoe spammers dus aan mijn planet-adres komen begrijp ik niet, behalve als dat op dezelfde manier zou gebeuren zoals ook telefonische enquetteurs aan mijn telefoonnummer kunnen komen: kpn verkoopt klantenbestanden (ook als je uitdrukkelijk aangegeven hebt dat niet te willen), en dat schijnt wettelijk te mogen.
hopelijk wordt er iets aan gedaan...
sterkte met je mailperikelen, groeten,
wite

paul_033
Berichten: 21
Lid geworden op: 13 okt 2003 20:48

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door paul_033 »

Ik gebruik wel vaak mijn eigen Planet Internet adres, en heb ook dat spamfilter aan staan.
De oude spams zijn wel weg, maar nu krijg ik de meest smerigste mailtjes binnen die ik ooit gehad heb.

Ik heb niets tegen homo's, maar ik krijg ineens wel erg veel homo "linkjes" in mijn mail.
Na het inschakelen van het filter krijg ik meer dan ooit binnen.

Ik ben een oude/vaste klant van Planet, maar deze "gratis" dienst die ze geven kunnen ze beter vervangen voor een gratis 'Firewall'.

Gast

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Gast »

installeer adaware maar eens en kijk eens hoeveel spyware op je systeem staat. Dát is waarschijnlijk de bron van de ellende, niet je provider. Die heeft namelijk helemaal geen belang bij spam, hooguit om het spamfilter te mogen leveren. In dat geval had je juist veel eerder spam moeten ontvangen.

Imken
Berichten: 151
Lid geworden op: 19 jan 2004 19:59

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Imken »

Sinds het spamfilter krijg ik juist spam. De afzenders zijn ook planet-adressen. Wij hebben een spy-wareprogramma.
Alle 'spy's' hebben we verwijderd. Maar ook ik krijg veel homo-links (ben vrouw) en met name dicriminerende mailtjes en links.
Dat vind ik persoonlijk niet kunnen.

spamisstom

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door spamisstom »

gelukkig is de provider niet ansprakelijk voor het mail gebruik, dat zou er ook nog bijkomen.....

Als je zoveel last hebt van spyware, dan maak je toch een nieuwe mailbox aan met een nieuw emailadres?????


Ik vind, dat er veel mensen zijn die denken, dat een mailadres van hen is, en dat de provider verantwoordelijk is voor het onderhoud daarvan....helaas...je hebt het emailadres in bruikleen(waarom anders @planet.nl, @wanadoo.nl e.d.)....

En als een gratis spamfilter niet werkt, dan zet je hem toch uit, of configureer je je mailaccount zelf toch????

Ik heb al 5 jaar een planet account en heb nog Nooit een spam c.q.virusmail ontvangen, je moet gewoon erg goed in de gaten hebben aan wie je het adres uitgeeft.

Dit is geen flame o.i.d., maar als je geen verstand hebt van computers....wordt dan i.i.g. niet boos op de "messenger"......

Imken
Berichten: 151
Lid geworden op: 19 jan 2004 19:59

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Imken »

Zoals ik al eerder zei: Ik ben heel voorzichtig met mijn mail.
Ik geef alleen mijn e-mail adres aan bekenden. Als ik mij ergens op internet aanmeld, gaat dit altijd op mijn hotmail.
De hotmail heb ik genomen, zodat daar eventueel alle spam op terecht komt.
Ik heb een mail-adres waar mijn eigen naam in voorkomt. Geen @planet dus.
Hier betaal ik voor, dus vind ik dat het mijn adres is.
De spam die ik krijg, is van mensen met een @planet adres.
Het zijn dus gebruikers van Planet Internet, die mij bestoken met hun hakenkruizen.

Als jij er zoveel van weet, heb je dan misschien de gouden tip hoe ik hun tegenhoudt?

Gast

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Gast »

Ik heb een spamfilter bij hetnet. Het is de zelfde ellende, krijg meer spam dan anders. Het wordt tijd dat de verschillende landen dit probleem gaan aanpakken. Vooral de spam uit amerika, het wordt tijd om die lui zware straffen. Het hele e-mail verkeer loopt vast, en de goedwillende gebruikers zijn hiervan de dupe. Ook moeten wij voor deze terreur betalen, zodat onnodig de kosten omhoog gaan van het internet gebruik. De providers brengen de technische aanpassingen in rekening bij de consumenten.

Gast

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Gast »

Ik heb nu ook een probleem met Planet Internet en zal eens ff uitleggen waarom je een gratis telefoon van hun krijgt. Die Telefoon hadden wij hard nodig omdat wij door de voorbereiding voor de aansluiting van ADSL 13 dagen Telefonisch niet bereikbaar waren want ze hebben een aanvraag gedaan voor ADSL voor Analoog en niet voor ISDN. Ja nu denk je dat je bij KPN moet zijn ben ik ook geweest maar die kunnen niet bij de ruimte komen waar je moet zijn voor de aanlsuitingen voor ADSL. De provider waar ik de aanvraag heb gedaan kan dit alleen. Ze hebben wel onderzoek gedaan en ja het bleek toch de fout van Planet te zijn. Door dit hebben wij de opnening van ons bedrijf moeten uitstellen met 2 weken. Dus wij via onze advocaat een claim gestuurd naar planet hebben ze hem afgewezen en doorgestuurd naar KPN. KPN heeft toen weer onderzoek gedaan en wat blijkt dat Planet aansprakelijk gesteld kan worden, maar omdat wij al van het kastje naar de muur worden gestuurd is KPN toch bereid om uit coulance de helft van de schade te vergoeden. En de klachten afdeling van Planet is telefonisch niet te bereiken dus heb ik vandaag een stuk of 10 mailtjes gestuurd met het verzoek om mij te bellen naar [email protected] en ja ik werd net gebeld (5 minuten na de mailtjes). Ze hebben me gebeld en gaan het nu uitzoeken nadat ik had gedreigd hen te dagvaarden. Mijn advocaat zij dat de kosten voor het geding hoger waren dan de claim en ik de kosten moet betalen als ik verlies. Ik wil dat risico nemen , omdat het hier om een Principe kwestie gaat en iemand moet die lui toch eens hardhandig aanpakken. Oh ja en wat nog handiger is voor mensen die klachten hebben is bellen naar die afdeling, je krijgt dan eerst de receptie aan de telefoon en je moet je klantnummer doorgeven en duidelijk vermelden dat je dossiar bij de alfdeling klachtenafhandeling ligt en als ze vragen om de persoon die je dossier behandeld zeg je gewoon dat je de naam niet weet anders verbinden ze je niet door naar die afdeling. Het nummer is 033-4540400. Ogh en wat ook helpt is een nette mail sturen naar een hoge manager bij Planet [email protected]
Jullie horen nog wel hoe het is gegaan.
OOK HEB IK PLANET NAAR DIT FORUM VERWEZEN KUNNEN ZE ZIEN HOE SLECHT ZE WEL NIET ZIJN

GAST00144
Berichten: 71
Lid geworden op: 20 jan 2004 12:19

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door GAST00144 »

Gelijk heb je tcoh goed van KPN dat ze je bijna schadeloos stellen. Ik heb ook planet en ik heb gevraag of ik kan overstappen omdat ik kokhals van die rot service die ze geven

Dutch_com_freak

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Dutch_com_freak »

Ik heb al sinds 2 jaar een ADSL abonement bij planet.nl en totaal geen klachten over de buitengewoon goede service van planet (altijd vaste download snelheden, eigenlijk nooit offline, vriendelijke service), ook bij het aanzetten van de spamfilter blijft ik gewoon normaal e-mail ontvangen... ik denk dat het probleem hem niet zit in alleen in je eigen computer, maar in de van iemand anders ;-)

Toch wel leuk is dat die adresboeken enzo van MSN messenger, outlook, outlook express. Die zijn nl makkelijk uit te lezen door spyware of virussen, en het mooie is... je hoeft hem niet eens zelf op je pc te hebben geinstalleerd als iemand anders (kennissen, famillie, etc) je adres heeft is dat in de praktijk al meer als voldoende, maar let ook vooral op die leuke envelopjes bovenaan sommige reacties van dit forum, das vooral leuk voor spam crawlers die op iemands pc staan geinstalleerd en het internet afstruinen naar geschikte e-mail adressen. zo zijn er nog wel een boel site's te noemen die zo omgaan met de e-mail adressen van hun klanten. Leuk voorbeeld is bv CU2.... waarin je e-mail adres gewoon vermeld wordt op de site. en ookal geef je NOOIT je e-mail adres weg aan iets wat je niet vertrouwd... er hoeft er maar 1 te zijn die je adres in handen krijgt........ en je kunt het adres wel weer cancellen voor je het weet zit je weer aan de viagra mails, geld leen mails, hypotheek mails enzo. en hotmail is zeker een leuk alternatief. en de spamservice is ook prima. MSN messenger kwa spyware dus minder.

Elders las ik over de uitzending over spyware, persoonlijk schrok ik daar niet van. Het is bij mij al een tijdje bekend dat spyware de kop op steekt, veel varianten op spyware leggen ook de E-MAIL adressen vast uit outlook ( die dus is ingesteld onder de accounts van verzenden en ontvangen )

erg leuk spybot... en al die andere "rommel"... maar een oud gezegde verteld ons... "voorkomen is beter dan genezen"

rojo
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 sep 2003 22:34

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door rojo »

Ik zelf heb ook tot volle tevreden een internet abbonement bij planet internet.
ik heb geen last van spam en dergelijke .
Het zal wel leggen aan de mensen hun pc zelf omdat ze niet goed scannen met anti spy ware progamma,s en er geen goede virusscanners op hebben staan.
Geef planet internet maar de schuld ,lekker makkelijk.

Gast

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Gast »

Tip tegen spam:

Gooi Outlook (express) weg.

Gebruik Mozilla Thunderbird.

Simpel.

mozilla is spam

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door mozilla is spam »

Mozilla Thunderbird, hey dude wakker worden of weet je wel dat je spam verspreid.

Gast

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Gast »

mozilla is spam?

:lol:

grappenmaker....

Dirk van Elteren

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Dirk van Elteren »

Beste mensen en klagers,

Planet Internet is niet voor niets uitgeroepen tot beste provider van Nederland, gewoon omdat ze zo goed zijn!

Ikzelf heb inmiddels ook al jaren een account bij Planet Internet, en net als een aantal andere personen nooit last van Spam of Virusmails.

Het is inderdaad erg makkelijk voor diverse site's, welke men toch echt zelf bezocht heeft, om spyware in een cookie te stoppen, hiervan is niemand op de hoogte, maar helaas, het overkomt ons allemaal wel een keertje dat we een site bezoeken die spyware in hun cookie verstoppen.

Een heel erg eenvoudige manier is regelmatig scannen met een anti-spyware software, deze zijn veelal gratis te downloaden, maar wees ook hier voorzichtig mee.
GRATIS is zeker niet altijd Gratis, vaak zitten er verborgen geintjes in zodat de Gratis verstrekker jou exact kan volgen naar welke site's je surft.

Microsoft heeft momenteel een betaversie, werkt dus nog niet helemaal zoals het hoort, maar werk verder erg goed.

Op onderstaande site kun je die downloaden;

http://www.microsoft.com/netherlands/th ... ebeta.aspx

Gewoon het linkje volgen, of anders even kopiëren

Groetjes,

Dirk

Dirk van Elteren

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Dirk van Elteren »

Nog een leuke site waar je veel kun lezen en dus ook leren hoe je spam kun voorkomen.

http://www.msn.nl/services/stopspam/default.asp

Groetjes,

Dirk

Gast

Re: Spamfilter van Planet Internet

Ongelezen bericht door Gast »

krijg je dat niet meteen met service pack 2?

Gesloten