LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] ervaring www.123keukenapparatuur.nl

Goede of slechte ervaringen met keukens? Geef hier jouw mening.
Robbie79
Berichten: 20
Lid geworden op: 17 jun 2011 10:25

ervaring www.123keukenapparatuur.nl

Ongelezen bericht door Robbie79 »

Hallo specialisten,

Ik heb de offerteprijzen (van de keukenleverancier) van mijn apparaten vergeleken met de prijzen voor dezelfde apparaten bij www.123keukenapparatuur.nl en deze websop is in totaal meer dan € 1000,- voordeliger.
Op hun website staat dat je gebruik kan maken van de volledige garantie van de fabrikant (5 jr. indien je minimaal 4 apparaten koopt).

Op kieskeurig komt deze webshop heel positief uit de recensies, maar ik twijfel aan de objectiviteit van deze recensies.
Wat is jullie ervaring met deze webshop?

Alvast bedankt!

gysman11
Berichten: 8
Lid geworden op: 17 mei 2011 19:59

Re: ervaring www.123keukenapparatuur.nl

Ongelezen bericht door gysman11 »

Verschillen tussen webshops en keukenleverancier zullen er (bijna) altijd zijn:

- service
- advies
- showroom
- bemiddeling bij problemen

Een dozenschuiver heeft alleen een magazijn, en soms zelf dat niet eens: bestelt op aanvraag bij importeur. Dan kun je kosten echt laag houden. Bedenk wel: één aanspreekpunt is ook wel handig. Wat als gekozen oven net niet blijkt te passen?

Van mij mag het dan ook best wat schelen. Voorkomt gedoe achteraf en dat is ook wat waard. Het moet wel binnen de perken blijven natuurlijk.

Marktkenner
Berichten: 230
Lid geworden op: 25 jul 2007 12:34

Re: ervaring www.123keukenapparatuur.nl

Ongelezen bericht door Marktkenner »

volgens mij is 123 keuken apparatuur hetzelfde als Keukencentrum Tiel, nietwaar keukenkenners?? op die site wordt ook enorm met apparaten(prijzen) gestunt. Kopen veel overjarige modellen op, maar doen ook nieuw. let goed op aangegeven type nummers!

**please let me know if I'm wrong!**

kweenie
Berichten: 15948
Lid geworden op: 24 okt 2007 15:04

Re: ervaring www.123keukenapparatuur.nl

Ongelezen bericht door kweenie »

De sites lijken inderdaad wel erg op elkaar...

Of online bestellen voordeliger is hangt trouwens ook erg af van het merk apparaten dat je kiest. Een merk zoals Miele heeft online vaak niet echt lagere prijzen dan in de winkel, terwijl er bij een merk zoals Siemens vaak een groot verschil zit tussen de 'adviesprijzen' en de (online) verkoopprijzen. En ze moeten ook maar net de apparaten van jou keuze hebben...

Ik heb voor de lol de apparaten die ik 2 jaar geleden voor mijn keuken heb besteld (bij elkaar zo'n 10.000 euro aan apparaten) eens opgezocht. Het merk van mijn afzuigkap hebben ze niet, bij de overige apparatuur zijn de apparaten van Miele en Liebherr duurder dan bij de keukenwinkel, van Siemens is het wat goedkoper. Per saldo zou ik ongeveer op de zelfde prijs uitkomen. Maar dan vergelijk je dus de prijzen van de apparaten die toen net nieuw waren met de prijzen van apparaten die nu al een paar jaar in de verkoop zijn, en waarschijnlijk alweer zijn opgevolgd door nieuwere apparaten. Eigenlijk zouden de apparaten die nu toch een wat ouder type zijn, een prijs moeten hebben die een stuk lager ligt dan 2 jaar geleden.

Ik zou dus niet goedkoper uit zijn geweest bij deze winkel dan bij de keukenwinkel waar ik de keuken heb gekocht. Dan heb ik toch meer vertrouwen in de keukenwinkel dan in een webwinkel, met name vanwege het gemak van garantie en het voorkomen van gezeur en afschuiven van verantwoordelijkheid als er iets mis zou gaan.

werkbladenspecialist
Berichten: 445
Lid geworden op: 12 apr 2011 11:53

Re: ervaring www.123keukenapparatuur.nl

Ongelezen bericht door werkbladenspecialist »

Er zijn meer webshops die apparatuur verkopen, naast 123 heb je veiligkopen en de schouw, al deze webshops hebben meerdere shops, 123 hoort bij een bedrijf die 6 identieke webshops heeft (om een beetje verwarring te maken). Als je bij al die webshops dezelfde mensen met recensies vindt weet je dat ze door hun zelf geschreven zijn. Omdat de prijsvergelijkers het je als webshop niet te gemakkelijk maakt om meerdere recensies aan te maken is het bewerkelijk om meer dan 15 recensies zelf te maken, heeft een webshop dus minimaal 20 recensies dan ga ik er van uit dat er echte klanten bijzitten (dit zullen dan wel de slechtste zijn dus moet er eigenlijk geen ene slechte score bij zitten).

Gesloten