LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] bericht van internet

Hier kan je discussiëren over de onderwerpen rondom Legio Lease.
HHans
Berichten: 46
Lid geworden op: 10 jan 2004 17:22

bericht van internet

Ongelezen bericht door HHans »

Onderstaand bericht gelezen nu pas gelezen op www.nemass.nl/kwesties/9ismog.html
fl. 565.012,34 over 15 jaar is mogelijk (maar niet reëel)

"NIEUW! Laat uw spaargeld GIGANTISCH groeien met SpaarExtra". Zo luidt de openingszin van de pagina grote advertentie van het nieuwste aandelen-lease product van Legio Lease, SpaarExtra. Hetzelde product wordt overigens tegelijkertijd door een andere aanbieder onder de naam AEX Plus Effect aangeboden. SpaarExtra is volgens Legio Lease het antwoord op de belastingplannen van staatssecretaris Vermeend en volgens Legio lease kunt u "eigenlijk nergens een hoger eindkapitaal halen".

Onze vaste lezers weten inmiddels dat wij (en wij niet alleen!) zeer kritisch staan tegenover aandelen-lease produkten. Wij waren dan ook zeer benieuwd of men er nu echt in was geslaagd een goed produkt te ontwikkelen of dat men weer oude wijn in nieuwe zakken heeft gedaan.Ten einde misverstanden te voorkomen hebben wij Legio Lease maar eens gebeld en enige vragen voorgelegd. Aan de hand hiervan willen wij u in twee achtereenvolgende Kwesties de voors en (jammer genoeg vooral) tegens van dit nieuwste lease-product bespreken.

Aandelen-lease wordt doorzichtiger
In de voorstellen voor een nieuw belastingstelsel heeft Vermeend opgenomen dat rente die betaald wordt voor de aankoop van effecten, niet meer aftrekbaar zal zijn. Hier staat tegenover dat dividend straks niet meer zal worden belast. Deze plannen hebben tot gevolg dat de fiscale grappen uit voorgaande lease-constructies om zeep zijn geholpen, waarmee het aandelen-lease produkt veel simpeler is geworden. U leent een bedrag van Legio Lease waarmee Legio Lease belegt in de AEX-index en betaalt hiervoor maandelijks een bedrag terug, bestaande uit rente en aflossing. Legio Lease belegt dit bedrag in de 25 grootste bedrijven van ons land via de AEX-index (het Legio AEX-plus Certificaat). Uw winst moet ontstaan uit stijging van de AEX-index en het dividend dat door de bedrijven wordt uitgekeerd.

Rente bepaalt eindresultaat
Eigenlijk is het leaseproduct dus teruggebracht tot een persoonlijke lening waarmee wordt belegd in de AEX-index. Via beleggingsfondsen kan iedereen op een simpele manier in de bedrijven van de AEX beleggen. Daar heb je Legio Lease niet voor nodig. De eventuele koersstijging en het dividend van de AEX-fondsen is door Legio Lease niet te beinvloeden. Iedereen die volgens de index belegt behaalt dus dezelfde koerswinst en krijgt hetzelfde dividend. Bepalend voor het eindresultaat is dan ook alleen de te betalen rente voor de lening. Des te hoger de rente des te lager wordt het eindresultaat (of: des te lager de rente des te hoger het eindresultaat).

Aandelen-lease blijft duur
Alsof de rente in de afgelopen jaren niet is gedaald wordt ook voor het nieuwe lease-product weer een rente berekend van 11,5% per jaar (12,1% effectief). U krijgt van Legio Lease dus een persoonlijke lening tegen een rente van 11,5 %. Uitgaande van de gangbare tarieven voor persoonlijke leningen van banken en andere kredietaanbieders is de rente bij Legio Lease duidelijk aan de hoge kant.

Winstverwachtingen te hoog gespannen
Zoals al is aangegeven zal betaalde rente voor effecten volgens de nieuwe belastingplannen in de toekomst niet meer aftrekbaar zijn. Om winst op het nieuwe lease-product te kunnen realiseren moet de koerswinst (de stijging van de AEX-index) en het dividend tezamen dus meer opleveren dan de rente van 11,5%. Anders gezegd: bij een lager rendement dan 11,5% maakt u verlies! Uitgaande van een het thans geldende dividendrendement van circa 2,5% moet de stijging van de AEX dus minimaal gemiddeld 11,5% - 2,5% = 9% per jaar bedragen.

Bij Legio Lease vindt men dit geen probleem. Men vergelijkt gemakshalve alleen met het rendement in de afgelopen 15 jaar. De index steeg in deze periode met gemiddeld 14,2% per jaar en tezamen met het dividend zou u dus goede winsten kunnen maken.

Iedereen die zich bezig houdt met beleggen weet echter dat het gemiddelde rendement over de laatste 15 jaar heel sterk is beïnvloed door de extreme rendementen van de afgelopen 3 jaar. Alle beleggingsdeskundigen zijn het er dan ook over eens dat deze extreem hoge rendementen in de huidige economische situatie met een lage rente voor de komende jaren onhaalbaar zullen zijn.

De banken, verzekeraars (waaronder AEGON, de moedermaatschappij van Legio Lease) en andere vermogensbeheerders hebben hun verwachtingen voor lange termijn beleggingen in de afgelopen maanden dan ook naar beneden bijgesteld tot een totaalrendement van 10% a 11% voor koerswinst en dividend tezamen.

Als deze verwachtingen uitkomen kunt u met SpaarExtra dus fluiten naar eventuele winsten! Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Over twee weken het vervolg. Dan onder meer de onjuiste vergelijking met spaarverzekeringen, alternatieve producten en antwoorden op door ons gestelde vragen.
HAD IK BOVENSTAANDE ENKELE JAREN GELEDEN MAAR GELEZEN/GEWETEN!!! :evil: :evil: :evil:

16again
Berichten: 16106
Lid geworden op: 02 jul 2003 22:18

Re: bericht van internet

Ongelezen bericht door 16again »

volgens Legio lease kunt u "eigenlijk nergens een hoger eindkapitaal halen."
Hoezo misleidend?
Bij een slechte beurs haal je een hoger eindkapitaal door je geld simpelweg op een gewone spaarrekening te zetten!

Gesloten