LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ben je het niet eens met de regelgeving of de overheid? Ventileer hier jouw mening.
alfatrion
Berichten: 21916
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door alfatrion »

Emmy75 schreef:Aan de ene kant is het misschien niet nodig dat elk ziekenhuis dezelfde zorg biedt, maar een brede basis aan specialiteiten is toch wel noodzakelijk.
Een dergelijke noodzaak bestaat niet. Deze gedachte kost niet alleen geld maar ook levens.

Wanneer ieder ziekenhuis een brede basis aan specialisten in huis moet hebben, dan gaat daarmee het risico van operaties omhoog. Deze ziekenhuizen moeten veel specialisten hebben en die specialiseren voeren maar enkele keren een bepaald type operatie uit. Mensen die iets vaak doen zijn daar beter in dan mensen die iets minder vaak doen.
Emmy75 schreef:Ik noem eens een voorbeeld als een nierpatiënt met een herseninfarct wordt opgenomen, moet ook de nierspecialist geconsulteerd worden in de behandeling (hoewel de aandoeningen totaal ongerelateerd lijken) omdat heel veel medicijnen taboe zijn voor deze nierpatiënt.
Op dit moment heeft bijna ieder ziekenhuis een eerste hulp die aan de landelijk norm voldoen. Daarom heeft deze patiënt een grote kans dat de ambulance hem naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis wordt gebracht. Hier komen de artsen er achter dat zij hem niet kunnen helpen, en sturen hem door naar een ziekenhuis met een eerste hulp die wel adequaat kunnen optreden. Deze vertraging kan net het verschil zijn tussen leven en dood. Als ze hem meteen naar het ziekenhuis hadden gebracht dat tien minuten verder op lag, dan was er veel minder tijd verloren gegaan.

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Isabel1 »

Hier komen de artsen er achter dat zij hem niet kunnen helpen, en sturen hem door naar een ziekenhuis met een eerste hulp die wel adequaat kunnen optreden. Deze vertraging kan net het verschil zijn tussen leven en dood. Als ze hem meteen naar het ziekenhuis hadden gebracht dat tien minuten verder op lag, dan was er veel minder tijd verloren gegaan.
Kijk zo werkt het dus niet altijd. Om 2 redenen:

1) de mensen op de ambulance hebben vaak niet alle informatie, zij weten dus dus niet dat deze persoon naar een ander ziekenhuis zou moeten. Als de persoon of de mensen bij de patient aangeven dat er een andere aandoening is dan zouden ze het natuurlijk weten. Echter, dat wordt in de paniek niet altijd aangegeven. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een ambulance medewerker triage doet maar een fout maakt, de ambulance medewerker kan niet alles meteen zo snel zien. Punt is dus dat het in sommige gevallen voor een ambulance medewerker onmogelijk is te bepalen naar welk ziekenhuis iemand moet als er veel gedifferentieerd zou worden (bijvoorbeeld: vrouw ligt bewusteloos naast haar auto waar ongeluk mee gebeurd is, vrouw is 4 maanden zwanger, de ambulance medewerker kan dat niet zien en maakt zich meer druk over het bloed dat uit haar hoofd komt en brengt haar naar een ziekenhuis zonder neo-natologie)

2) het is niet zo dat op een EHBO de arts meteen ziet dat de patient ergens anders beter af is. Vaak moeten er meteen handelingen gedaan worden, dus de arts begint meteen aan de patient te werken. De arts komt er dan pas achter dat hij eigenlijk geen specialist in huis heeft om te doen wat nodig is als de patient al opengesneden is. Dan kun je de patient dus niet meer vervoeren en zul je dus met minder kennis door moeten gaan met waar je mee bezig was. Natuurlijk is dat alleen zo als de arts niet alle info heeft maar dat gebeurt best vaak, je kunt niet een heel dossier gaan doorspitten als iemand dood aan het bloeden is, je komt er 'along de way' achter wat iemand nog meer zou kunnen hebben. (bijvoorbeeld: je bent iemand aan het opereren omdat zijn mild gescheurd is, er gaat iets mis en je komt erachterdat dat komt omdat deze persoon ook nog lupus heeft, dan heb je accuut een immunoloog nodig, maar die heb je niet)

In simpele gevallen is het natuurlijk helemaal waar wat je zegt (maar simpele dingen kan elke ehbo) maar in het geval van gecompliceerde situaties waar weinig informatie is en veel haast gaat dit heel moeilijk worden.

Isabel

thesaint
Berichten: 226
Lid geworden op: 05 sep 2011 16:08

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door thesaint »

Emmy75 schreef:
Toon 59 schreef:In Nederland kun je beter schulden hebben, dan wordt je overal bij geholpen,
maar oh weh, als je wat gespaard hebt.
Is ook niet verstandig. Als iedereen maar vooral niet spaart en schulden maakt, zullen al deze vangnetten vanzelf onbetaalbaar worden en helemaal verdwijnen.

Als mensen die dit kunnen een deel naar vermogen bijdragen, dan kunnen deze vangnetten enigszins betaalbaar blijven voor de mensen die het echt nodig hebben.
Emmy,

Het is prima om te sparen maar die vermogensrendementsheffing gooit echt wel roet in het eten.

Jullie slaan de inflatie voor het gemak over.
Lees even een stukje over Eijffinger.

Waarom sparen niet zo interessant is in Nederland.

http://www.powned.tv/nieuws/tech/2011/0 ... nloos.html

Emmy75
Berichten: 6713
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Emmy75 »

alfatrion schreef:Wanneer ieder ziekenhuis een brede basis aan specialisten in huis moet hebben, dan gaat daarmee het risico van operaties omhoog. Deze ziekenhuizen moeten veel specialisten hebben en die specialiseren voeren maar enkele keren een bepaald type operatie uit. Mensen die iets vaak doen zijn daar beter in dan mensen die iets minder vaak doen.
U heeft het nu enkel over operaties, voor wat betreft operaties kan ik de mening delen. Veruit de meeste operaties (uiteraard buiten de spoedeisende operaties) zijn vooraf gepland en daarvoor is het niet nodig dat elk ziekenhuis elk "soort" chirurg in huis heeft. Daar kunnen zich prima beperken tot iets grotere regio's die zich specialiseren in dat vakgebied en een soort van behandelfabrieken creëren.

Een ziekenhuis is meer dan operaties alleen en ik had het in mijn voorbeeld ook over medische specialisten die toch in elk ziekenhuis moet zijn omdat veel mensen complexe medische gevallen zijn. Hoewel de afzonderlijke kwalen niet gerelateerd zijn of lijken maakt het veel uit in het behandelplan.
alfatrion schreef:
Emmy75 schreef:Ik noem eens een voorbeeld als een nierpatiënt met een herseninfarct wordt opgenomen, moet ook de nierspecialist geconsulteerd worden in de behandeling (hoewel de aandoeningen totaal ongerelateerd lijken) omdat heel veel medicijnen taboe zijn voor deze nierpatiënt.
Op dit moment heeft bijna ieder ziekenhuis een eerste hulp die aan de landelijk norm voldoen.
Nee ik heb het in mijn voorbeeld nu niet over de eerste oftewel spoedeisende hulp. Ik heb het over de ziekenhuisopname, onderzoeken en behandelingen die volgen. De persoon in mijn voorbeeld kan tijdens die ziekenhuisopname die volgt niet goed (of juist verkeerd) behandeld worden als er in datzelfde ziekenhuis geen nefroloog zit waarmee men kan consulteren.

Ter verduidelijking, dit was geen hypothetisch voorbeeld die ik even verzonnen had voor de discussie maar een voorbeeld uit mijn omgeving. We zullen maar zeggen dat het een geluk bij een ongeluk was dat de patiënt in kwestie na een behoorlijke CVA bij de ziekenhuisopname toch nog de tegenwoordigheid van geest had om op te merken dat ze haar nefroloog moesten raadplegen bij de behandeling. Best knap na zo'n CVA en maar goed dat het spraakcentrum niet was aangetast. Persoon had anders wel tig medicijnen gekregen die persoon absoluut niet mocht hebben.

Emmy75
Berichten: 6713
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Emmy75 »

thesaint schreef:Jullie slaan de inflatie voor het gemak over.
Lees even een stukje over Eijffinger.

Waarom sparen niet zo interessant is in Nederland.

http://www.powned.tv/nieuws/tech/2011/0 ... nloos.html
Om te beginnen staat in het artikel dat sparen nu niet zo interessant is. Dus zijn er ook andere economische tijden waarin het wel gunstig is om te sparen, bovendien kan spaargeld ook aangewend worden voor andere vormen van beleggingen die meer rendement kunnen opleveren. Iemand die geen enkele middelen heeft, kan dit bijvoorbeeld niet.

Sparen om te sparen is misschien op dit moment wel zinloos, maar er is ook nog zoiets als sparen voor bepaalde doelen. Als men daar niet voor spaart, kan men sommige doelen nooit bereiken. Nog afgezien van het feit dat het handig is om een gezonde buffer achter de hand te hebben voor onvoorziene gevallen. Ik moet zeggen dat zoiets toch wel een heel gerust gevoel geeft en een stuk comfortabeler leeft. Als hier morgen iets stuk gaat, ren ik naar de winkel en koop ik een nieuwe iets.

Daarbij heb ik ook nergens gezegd dat mensen elk dubbeltje moeten omdraaien om alleen te kunnen sparen. Ik dacht even zo gauw dat het rozemarijntje was die zei dat je ook van het leven moet genieten, want voor je het weet is het voorbij. Daar ben ik het roerend mee eens, want dat doen we zelf ook. We genieten van het leven en geven ook geld uit aan allerlei, maar we sparen daarbij ook nog wat.

Een koppel mag ruim 40K spaargeld hebben voordat de vermogensrendementsheffing om de hoek komt kijken. Mensen die bijvoorbeeld meer spaargeld hebben en een hypotheek zouden eens kunnen kijken naar een extra aflossing op de hypotheek, iedereen mag wel een bepaald percentage boetevrij aflossen. Lijkt me in sommige gevallen niet echt handig om spaargeld te hebben en daar VRH over te betalen, terwijl er aan de andere kant ook hypotheek rente betaald wordt. Of mensen kunnen juist voor 1 januari eens wel die grote aankoop kunnen doen of een dure reis maken waar ze al hun hele leven van dromen.

Sparen is soms ook wel handig, want nu kunnen die dingen nog wel allemaal opgebracht worden, zij het met moeite. Desalniettemin kan er best een tijd komen dat mensen voor veel meer dingen zelf moeten gaan zorgen en zelf moeten gaan betalen. Als er dan geen middelen zijn, zullen sommigen er aardig bekaaid vanaf komen.

thesaint
Berichten: 226
Lid geworden op: 05 sep 2011 16:08

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door thesaint »

Emmy75 schreef:
thesaint schreef:Jullie slaan de inflatie voor het gemak over.
Lees even een stukje over Eijffinger.

Waarom sparen niet zo interessant is in Nederland.

http://www.powned.tv/nieuws/tech/2011/0 ... nloos.html
Om te beginnen staat in het artikel dat sparen nu niet zo interessant is. Dus zijn er ook andere economische tijden waarin het wel gunstig is om te sparen, bovendien kan spaargeld ook aangewend worden voor andere vormen van beleggingen die meer rendement kunnen opleveren. Iemand die geen enkele middelen heeft, kan dit bijvoorbeeld niet.

Sparen om te sparen is misschien op dit moment wel zinloos, maar er is ook nog zoiets als sparen voor bepaalde doelen. Als men daar niet voor spaart, kan men sommige doelen nooit bereiken. Nog afgezien van het feit dat het handig is om een gezonde buffer achter de hand te hebben voor onvoorziene gevallen. Ik moet zeggen dat zoiets toch wel een heel gerust gevoel geeft en een stuk comfortabeler leeft. Als hier morgen iets stuk gaat, ren ik naar de winkel en koop ik een nieuwe iets.

Daarbij heb ik ook nergens gezegd dat mensen elk dubbeltje moeten omdraaien om alleen te kunnen sparen. Ik dacht even zo gauw dat het rozemarijntje was die zei dat je ook van het leven moet genieten, want voor je het weet is het voorbij. Daar ben ik het roerend mee eens, want dat doen we zelf ook. We genieten van het leven en geven ook geld uit aan allerlei, maar we sparen daarbij ook nog wat.

Een koppel mag ruim 40K spaargeld hebben voordat de vermogensrendementsheffing om de hoek komt kijken. Mensen die bijvoorbeeld meer spaargeld hebben en een hypotheek zouden eens kunnen kijken naar een extra aflossing op de hypotheek, iedereen mag wel een bepaald percentage boetevrij aflossen. Lijkt me in sommige gevallen niet echt handig om spaargeld te hebben en daar VRH over te betalen, terwijl er aan de andere kant ook hypotheek rente betaald wordt. Of mensen kunnen juist voor 1 januari eens wel die grote aankoop kunnen doen of een dure reis maken waar ze al hun hele leven van dromen.

Sparen is soms ook wel handig, want nu kunnen die dingen nog wel allemaal opgebracht worden, zij het met moeite. Desalniettemin kan er best een tijd komen dat mensen voor veel meer dingen zelf moeten gaan zorgen en zelf moeten gaan betalen. Als er dan geen middelen zijn, zullen sommigen er aardig bekaaid vanaf komen.
Emmy,

Het klopt helemaal . Het is handig om wat achter de hand te hebben en te genieten van het leven.

Het is ook handig om te sparen bijv voor de studie van je kinderen en te sparen voor later. En dan is 40.000 ineens niet zo heel veel meer.

Bovendien is er over deze inkomsten al belasting betaald!(niet onbelangrijk) Nu krijgen we er nog een nieuwe regel overheen de hogere eigen bijdrage.

Het wordt op deze manier nou niet echt gestimuleerd lijkt mij zo.

Hypotheekrenteaftrek (hypotheekrenteaftrek was ingevoerd om het eigenwoningbezit te stimuleren). Hoe hoger het loon hoe voordeliger de regeling.
Maw meer lenen wordt gestimuleerd.

Sparen wordt niet gestimuleerd.
Spaarloonregeling bijv.

alfatrion
Berichten: 21916
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door alfatrion »

Emmy75 schreef:De persoon in mijn voorbeeld kan tijdens die ziekenhuisopname die volgt niet goed (of juist verkeerd) behandeld worden als er in datzelfde ziekenhuis geen nefroloog zit waarmee men kan consulteren.
Ik zie niet goed in waarom een behandelaar niet op afstand of op afspraak zou kunnen consulteren met een specialist. Zeker in een stad als Amsterdam met dertien ziekenhuizen of Rotterdam met twaalf ziekenhuizen moet dat toch wel te organiseren zijn.

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Isabel1 »

@alfatrion,

dat kan ook en dat gebeurt ook. maar dan moet de behandelend arts dat wel doen, de drempel is vaak hoger om even naar een ander ziekenhuis te bellen want dat wordt gefactureerd (en dat is dure grap als er geen convenant tussen de ziekenhuizen is). Dus als de arts het zelf denkt te kunnen dan doet hij dat ook. Ook al is hij geen specialist en is zijn kennis misschien wat verouderd op dat gebied.

Isabel

boef530
Berichten: 455
Lid geworden op: 25 feb 2012 13:50

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door boef530 »

Om weer terug te gaan naar de essentie van de vraag. 60 duizend euro is niet echt een vermogen meer een dikke appel voor de dorst. Om op het awbz en wmo verhaal terug te komen, dit fictieve echtpaar moet 4% van het gespaarde bedrag bij het jaar inkomen optellen. Stel het jaar inkomen is 30 duizend euro dan komt daar 2400 euro boven op. 30 duizend of 32 duizend 400 euro jaarinkomen zal dit echtpaar echt niet in de afgrond storten.

alfatrion
Berichten: 21916
Lid geworden op: 25 jul 2006 21:05

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door alfatrion »

@Isabel1: Dat lijkt mij nu bij uitstek een probleem dat de politiek kan oplossen.

@boef530: Stel dat je het minimumloon verdient en dit bedrag bij elkaar hebt gespaard door de jaren heen. Het lig geld van 7 euro 50 in ziekenhuizen per dag is voor hen ook een ramp.

boef530
Berichten: 455
Lid geworden op: 25 feb 2012 13:50

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door boef530 »

Bij een geplande operatie is 2 dagen 1 nacht gangbaar. Een voorbeeld uit de praktijk voor een handoperatie moest ik een nacht blijven, s'morgens om 8 uur inchecken om 10 uur geholpen en om 8 uur de volgende ochtend ontslagen. De zorgfabriek rekent wel 2 volle dagen. Ik zou dus in het nieuwe stelsel 15 euro moeten gaan betalen. In de vroege avond werd er een patiënt binnen gebracht met een acute blinde darm ontsteking, diep in de nacht nog geopereerd en gelijk met mij ontslagen. Als je drinkt en kunt eten en niet te vergeten kunt plassen dan sta je zo weer buiten. Nog zo één patient met een complexe beenbreuk, de boel in het gips maar toch naar huis gestuurd want de operatie was 6 dagen later gepland.

Isabel1
Berichten: 1416
Lid geworden op: 19 dec 2011 15:19

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Isabel1 »

@Isabel1: Dat lijkt mij nu bij uitstek een probleem dat de politiek kan oplossen.
precies, dat zou dus heel handig zijn en dat zou het probleem met specialisatie per ziekenhuis (uitgezonderd gecompliceerde ehbo gevallen) oplossen. Ik werk zelf in een academisch ziekenhuis en je hebt geen idee hoeveel tijd er besteed wordt aan het heen en weer sturen van facturen aan andere ziekenhuizen. Wel hebben veel ziekenhuizen al convenanten, dus voor een deel is het probleem opgelost.
De zorgfabriek rekent wel 2 volle dagen
klopt, dat is een administratief probleem om twee redenen: 1) als jij naar huis mag duurt het een tijdje voor het administratie systeem dat feitelijk in de gaten heeft, je bed staat dus op papier als bezet dus er kan dan niemand anders in. (gaat niet alleen om het bed zelf maar ook de zorg uren die toebedeeld zijn per bed) 2) het zou (volgens sommigen) te duur zijn om per uur of per dagdeel te administreren.

Volgens mij zou het helemaal niet zo moeilijk zijn om dat op te lossen maar goed. Zeker wat betreft probleem 1. De redenering is namelijk dat het zorg personeel (ik dus) aan het begin van de dag een lijst krijgt met wat ik die dag moet doen, dus zoveel uur bij bed 45, zoveel uur bij bed 58 etc. Als zij dus iemand anders in het bed leggen waarin jij lag (want jij bent immers naar huis) dan zou ik dat dus niet op mijn lijst hebben staan en de patient gewoon in zijn sop gaar laten koken.
Echter dit is helemaal niet het geval, de redenering is gewoon verkeerd. Ik krijg helemaal geen lijst aan het begin van mijn dienst, ik kijk gewoon elke keer in het systeem wat ik nu moet doen, dus om dus iets midden op de dag in te plannen is helemaal niet moeilijk.

Isabel

Jolijn
Berichten: 6307
Lid geworden op: 02 apr 2011 23:45

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Jolijn »

Ga niet 40 werkzame jaren beknibbelen op van alles en nog wat om pas op je 65 leuke dingen te kunnen doen.

thesaint
Berichten: 226
Lid geworden op: 05 sep 2011 16:08

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door thesaint »

Jolijn schreef:Ga niet 40 werkzame jaren beknibbelen op van alles en nog wat om pas op je 65 leuke dingen te kunnen doen.
Maar dat is persoonlijk heeft niets met de heffing te maken.

angel1978
Berichten: 10961
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door angel1978 »

@boef530: Stel dat je het minimumloon verdient en dit bedrag bij elkaar hebt gespaard door de jaren heen. Het lig geld van 7 euro 50 in ziekenhuizen per dag is voor hen ook een ramp.
Nog afgezien van de rente die je voor zo'n spaarbedrag krijgt ( zeker als je dit slim weg zet in spaardeposito's ), kan de persoon hiervoor 21 jaar in het ziekenhuis liggen..

Toon 59
Berichten: 12
Lid geworden op: 26 feb 2008 11:24

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Toon 59 »

Sommige schrijvers hebben het probleem begrepen, maar de WMO wordt ook aangepakt met ingang van 01-01-2013 op dezelfde manier.
Bij de AWBZ wordt je al dubbel gepakt als echtpaar.
De bijdrage voor de AWBZ wordt bepaald door het belastbaar inkomen
en als je alle twee een pensioen hebt, wordt de eigen bijdrage over het gezamelijke belastbaar inkomen berekend!
Dus niet ieder betaald hetzelfde in een verzorgings-/verpleeghuis.

Meer betalen wil ik best doen, maar dan wel betere zorg en NIET
met z'n vieren op een kamer.

Toon 59
Berichten: 12
Lid geworden op: 26 feb 2008 11:24

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Toon 59 »

speciaal voor angel1978:

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-...talen.html

Deze aanpassing van de AWBZ of WMO heeft NIETS te maken met Box3 van de Inkomstenbelasting !

Met dank aan TheSaint.

angel1978
Berichten: 10961
Lid geworden op: 30 aug 2005 11:08

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door angel1978 »

Toon 59 schreef:speciaal voor angel1978:

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-...talen.html

Deze aanpassing van de AWBZ of WMO heeft NIETS te maken met Box3 van de Inkomstenbelasting !

Met dank aan TheSaint.
Dank een niet werkende link.. Daar zat ik op te wachten !!!

Toon59, is dit weer een van je baggervoorbeelden ?
Je snapt er volgens mij echt niets van he...

Emmy75
Berichten: 6713
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Emmy75 »

alfatrion schreef:
Emmy75 schreef:De persoon in mijn voorbeeld kan tijdens die ziekenhuisopname die volgt niet goed (of juist verkeerd) behandeld worden als er in datzelfde ziekenhuis geen nefroloog zit waarmee men kan consulteren.
Ik zie niet goed in waarom een behandelaar niet op afstand of op afspraak zou kunnen consulteren met een specialist. Zeker in een stad als Amsterdam met dertien ziekenhuizen of Rotterdam met twaalf ziekenhuizen moet dat toch wel te organiseren zijn.
Ik denk dat Isabel reeds erg treffend heeft uitgelegd waar ik op aan wilden sturen. Nog afgezien van de kosten welke doorbelast worden, is er een veel hogere drempel om een specialist in een ander ziekenhuis te raadplegen. Eigenlijk zou dit met alle communicatiemiddelen net zo makkelijk moeten kunnnen tegenwoordig, maar toch communiceert het voor velen vaak nog heel anders op afstand en is een face-to-face gesprek tussen specialisten vaak een stuk effectiever effectiever. Bij enige twijfel worden specialisten in het eigen ziekenhuis vaak sneller geraadpleegd en niet zo snel gedacht ach het zal wel goed gaan.

Binnen het huidige systeem waar de overheid steeds meer naar toe aan het werken is, zullen ziekenhuizen juist steeds meer zich genoodzaakt zien om dit soort kosten door te belasten. Daar er aan alle kanten met budgetten gewerkt wordt, nog afgezien van de maatschappen constructies waar veel specialisten in werkzaam zijn. Om dit probleem op te lossen zijn grondige hervormingen nodig en dat is niet zo 123 te regelen.

Voor de eenvoudigere gevallen kan het prima werken, maar het komt met te grote regelmaat voor dat mensen meer dingen hebben dan 1 aandoening.

Emmy75
Berichten: 6713
Lid geworden op: 21 jan 2010 04:23

Re: Hogere eigen bijdrage voor mensen met vermogen

Ongelezen bericht door Emmy75 »

Toon 59 schreef:speciaal voor angel1978:
Deze aanpassing van de AWBZ of WMO heeft NIETS te maken met Box3 van de Inkomstenbelasting !
Waar heeft angel1978 het gehad over de box3 belasting ?
Kennelijk heb ik dat even gemist ...

Gesloten