LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Buitenland pechhulp ANWB

Andere onderwerpen over auto en vervoer
Gert vermeer
Berichten: 1
Lid geworden op: 09 feb 2014 20:54

Buitenland pechhulp ANWB

Ongelezen bericht door Gert vermeer »

als u pech krijgt in het buitenland en u heeft een buitenland pechhulp dekking bij de ANWB, houdt u er dan rekening mee dat de ANWB uw auto naar een willekeurige garage kan laten slepen. van de garage vraagt de ANWB dan een diagnose. Deze kosten vergoedt de ANWB niet, maar kunnen zomaar oplopen tot € 300,- De garage bepaalt deze kosten, dus daar ben je dan van afhankelijk. in de advertenties staat dat de ANWB overal zorg voor draagt, maar voor deze kosten dus niet! Heel klein in de voorwaarden staat dan dan weliswaar vermeld, maar als je de advertentie leest is dit een behoorlijke misleidende reclame. Zo goed zorgt de ANWB dus niet voor z'n klanten, als dat ze zelf willen geloven. Het is betalen en anders wordt je als lid geroyeerd. Jammer dat ze zo'n monopoliepositie hebben. Wees dus gewaarschuwd als u deze verzekering afsluit en met autopech in het buitenland staat! Een aantal autoverzekeringen hebben pech in het buitenland ook in het hulppakket zitten, dus het kan verstandig zijn om dit eens na te vragen bij uw verzekering.

eleven
Berichten: 3045
Lid geworden op: 15 okt 2013 09:23

Re: Buitenland pechhulp ANWB

Ongelezen bericht door eleven »

Gert vermeer schreef:als u pech krijgt in het buitenland en u heeft een buitenland pechhulp dekking bij de ANWB, houdt u er dan rekening mee dat de ANWB uw auto naar een willekeurige garage kan laten slepen. van de garage vraagt de ANWB dan een diagnose. Deze kosten vergoedt de ANWB niet, maar kunnen zomaar oplopen tot € 300,- De garage bepaalt deze kosten, dus daar ben je dan van afhankelijk. in de advertenties staat dat de ANWB overal zorg voor draagt, maar voor deze kosten dus niet! Heel klein in de voorwaarden staat dan dan weliswaar vermeld, maar als je de advertentie leest is dit een behoorlijke misleidende reclame. Zo goed zorgt de ANWB dus niet voor z'n klanten, als dat ze zelf willen geloven. Het is betalen en anders wordt je als lid geroyeerd. Jammer dat ze zo'n monopoliepositie hebben. Wees dus gewaarschuwd als u deze verzekering afsluit en met autopech in het buitenland staat! Een aantal autoverzekeringen hebben pech in het buitenland ook in het hulppakket zitten, dus het kan verstandig zijn om dit eens na te vragen bij uw verzekering.

Als je pech in het buitenland krijgt, dan brengt de desbetreffende landafhankelijke Pechhulp jou naar een garage in de buurt, of als je zelf beslist, naar een garage naar je keuze.
Daar wordt de reparatie gemaakt en de ANWB vraagt alleen , hoe is de reparatie gevorderd en hoe is het verder gegaan.
Een diagnose, welke de ANWB van het buitenlandse bedrijf vraagt, ben ik nog nooit tegengekomen.

Trouwens opsporen van en fout aan de auto, behoord bij de reparatie.

Dutch_Polo
Berichten: 37
Lid geworden op: 02 nov 2012 11:01

Re: Buitenland pechhulp ANWB

Ongelezen bericht door Dutch_Polo »

Beste Gerd Vermeer,

Wij gaan binnenkort voor de eerste keer op wintersport en hebben dus geen zin om met pech langs de kant van de weg te staan. Even via google gezocht wat te doen om de uit sneeuw te maken. Deze blog gevonden met handige tips. Hebben er zelf veel aan gehad, dus dacht het met je te delen.

http://www.tirendo.nl/blog/dietmars-col ... aar-maken/

Gesloten