LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] bezwaarschrift ww

Wat zijn de rechten van een werkloze of arbeidsongeschikte en welke ervaringen heb jij met de verschillende instanties?
he11je24
Berichten: 2
Lid geworden op: 12 feb 2008 19:07

bezwaarschrift ww

Ongelezen bericht door he11je24 »

Hallo,

Is de 6 weken die het uwv stelt om bezwaar te maken bindend of is er na deze tijd ook nog de mogelijkheid om bezwaar te maken tegen een beslissing omtrent de hoogte van de ww.?


mvg,Hendrik

Kabee-
Berichten: 54
Lid geworden op: 30 mar 2008 16:13

Re: bezwaarschrift ww

Ongelezen bericht door Kabee- »

In beginsel dient u zich te houden aan het instellen van een bezwaarschrift binnen de termijn van 6 weken. In de Algemene Wet Bestuursrecht (artikel 6:11) staat echter het volgende:

art. 6:11 Awb
Ten aanzien van een na afloop van de termijn ingediend bezwaar- of beroepschrift blijft niet-ontvankelijkverklaring op grond daarvan achterwege indien redelijkerwijs niet kan worden geoordeeld dat de indiener in verzuim is geweest.

Hieruit blijkt dat indien er sprake is van "een verschoonbare termijnoverschrijding" uw bezwaarschrift dat na de termijn van 6 weken is ingediend, nog in behandeling wordt genomen. Met andere woorden: indien u een reden kunt aanvoeren waarom u te laat bent met het instellen van uw bezwaarschrift, kan deze alsnog door het UWV in behandeling worden genomen.

Let wel op, uit jurisprudentie is gebleken dat zelfs wanneer u vanwege een plotselinge ziekenhuisopname niet in staat was geweest om bezwaar in te stellen, dit als GEEN goede reden wordt aangemerkt. Het wordt dus HEEL streng beoordeeld of u in aanmerking komt voor de "verschoonbare termijnoverschrijding". Mocht het UWV stellen dat u geen goede reden aanvoert waarom u te laat bent, kunt u tegen díe beslissing in beroep gaan bij de rechter!

luciel
Berichten: 29
Lid geworden op: 13 sep 2006 17:29

Re: bezwaarschrift ww

Ongelezen bericht door luciel »

Als je een bezwaarschrift niet binnen de termijn van 6 weken kunt indienen, bijvoorbeeld omdat je nog wacht op aanvullende informatie die van belang kan zijn, moet je wel een brief sturen, waarin je bezwaar maakt, maar dat je binnen korte termijn een uitgebreidere toelichting zult sturen.
Je bent op deze manier dan gewoon op tijd met het indienen van je bezwaar.

www.uwv.nl

Jérémy Dellière
Berichten: 50
Lid geworden op: 05 jul 2010 00:34
Locatie: Unsere liebe Frau im Walde-Sankt Felix

Re: bezwaarschrift ww

Ongelezen bericht door Jérémy Dellière »

Ja, dat is idd balen....

tennis
Berichten: 3089
Lid geworden op: 10 apr 2010 22:52

Re: bezwaarschrift ww

Ongelezen bericht door tennis »

Was het niet beter, jou adviezen aan andere, eens zelf te doen, i.p.v. het forum verzieken?

Jérémy Dellière schreef: Of anders vrijwilligerswerk bij de plaatselijke duivenvereniging, voetbalclub, of kinderboerderij. En dan bedoel ik geen fysiek werk, maar zaken als de website bijhouden, wat secretarieel werk enz.

Maar in plaats daarvan hangen er een aantal 24/7 hier op dit forum rond en proberen iedereen erbij te lappen die commentaar geeft die niet in hun straatje te pas komt.

Gesloten