LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] iBood.nl

Heb jij weleens gekocht op het internet? Ging dat goed of juist niet? Bespreek hier jouw ervaringen met winkels op het internet
ChristopheL
Berichten: 1
Lid geworden op: 30 aug 2009 12:26

iBood.nl

Ongelezen bericht door ChristopheL »

Onlangs heb ik op de website ibood.nl gekeken en tot mijn verbazing staan daar zeer gevarieerde en aantrekkelijke aanbiedingen op.

Maar ik heb geen idee of dit betrouwbaar is. Er staan wel allemaal mooie logo's van iDeal enzo. maar met pc's kan tegenwoordig veel worden gekopieerd.

Zijn er mensen die bekend zijn met iBood.nl??? En daar als eens iets hebben besteld?

Met vriendelijke groet,


Christophe

HunterPM
Berichten: 5
Lid geworden op: 21 aug 2009 14:39

Re: iBood.nl

Ongelezen bericht door HunterPM »

Kijk hier maar eens

http://tweakers.net/shopreview/7861/ibood.html

Misschien dat je daar iets wijzer van wordt.

wolferl
Berichten: 157
Lid geworden op: 29 jul 2005 11:51

Re: iBood.nl

Ongelezen bericht door wolferl »

iBood is betrouwbaar.

RSt
Berichten: 66
Lid geworden op: 29 aug 2005 19:33

Re: iBood.nl

Ongelezen bericht door RSt »

Al regelmatig wat besteld bij die club en dat is nog altijd prima verlopen!

cap
Berichten: 14
Lid geworden op: 10 sep 2009 20:24

Re: iBood.nl

Ongelezen bericht door cap »

Kanttekening: iBOOD is in die zin betrouwbaar dat ze (vaak met weken vertraging) leveren indien je betaald hebt.

Alleen is er met de levering vaak wat aan de hand. Ze kopen toch (internationaal) partijen op, en dan blijkt vaak dat het geleverde niet helemaal overeenkomt met datgene wat er aangeboden is. Vaak zijn dit zaken als een niet passende buitenlandse stekker op een apparaat, menutaal niet in het Nederlands, de geadverteerde accessoires bij het product niet compleet geleverd, of B-kwaliteit hoewel ze altijd beweren A-kwaliteit te leveren.

Een voorbeeld is een bestekset die laatst geleverd is. Deze bestekset voldeed niet aan de verwachtingen: botte messen en krassen her en der op het bestek. De fabrikant gebeld, die hadden "de zaak iBOOD" in overleg, en wat bleek: de geleverde bestekset was een partij gemaakt in opdracht van een firma op de Spaanse markt, en de fabrikant had hiervoor lagere kwaliteitsnormen gebruikt dan gewoonlijk. Ze wilden daarom ook geen aansprakelijkheid dragen voor het product, voor garantie dienden we ons te wenden tot iBOOD.

Dit laatste probleem met garantie komt vaker voor bij de geadverteerde producten, dit heeft dus te maken met dat ze partijen uit het buitenland opkopen die door fabrikant/importeur niet zijn geautoriseerd voor de Nederlandse markt.

Kijk, op zich geen probleem; als ze er eerlijk voor uitkomen dat het om een buitenlandse partij gaat met mogelijk afwijkende specs en/of kwaliteitsnormen, met gevolgen voor de mogelijke garantie, prima. Maar helaas komen ze hier dus niet eerlijk voor uit...

Gesloten