LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] koemelkeiwit allergie

Ervaring met voeding of zaken rondom dit onderwerp? Geef hier jouw mening.
Succes
Berichten: 1
Lid geworden op: 04 nov 2009 11:25

Re: koemelkeiwit allergie

Ongelezen bericht door Succes »

Koemelk - Lactose intolerantie is een steeds meer voorkomende uitdaging. Mijn zoontje van 5 heeft het sinds zijn geboorte. Makkelijkste een lactosevrij dieet en kies voor biologisch en veganistisch te eten. Daarmee belast je het lichaam niet overbodig. Koemelk is idd zeer geschikt voor kalveren, niet voor ons.
Medicatie voor deze intolerantie? Onzin. Je lichaam geeft enkel aan dat het geen stoffen van de moedermelk van een ander dier wilt en kan verdragen. Luister naar het lichaam. Het kan ook op latere leeftijd ontstaan overigens en kan idd verergeringen van eczeem veroorzaken. Meestal zijn er nog meer stoffen waar je lijf tegen protesteerd als je lactose niet kan verdragen.

Het zou de mensen die hiermee te maken hebben als de voedingsindustrie eens stopt met allerlei chemische stoffen toe te voegen in ons eten en lactose vrije producten op de markt te brengen. Maar ik moet zeggen biologisch, vegetarisch of veganistisch dieet kom je heel erg ver. Gelukkig zijn er steeds mee natuurwinkels ook online.

Heeft je baby lactoseintolerantie? Geef borstvoeding en neem zelf geen zuivel. Gebruik rijstemelk of notenmelk als vervanger. Geitenmelk en Soja kan ook maar bij lactose intolerantie kan dit ook problemen geven.

Er is overigens ook een speciale stichting hiervoor.

Gesloten