LET OP: Dit topic is meer dan drie jaar geleden geplaatst. De informatie is mogelijk verouderd.

[ archief ] Woekerkampioen AEGON ontsnapt aan collectieve veroordeling

Bespreek hier de ontwikkelingen in de woekerpolis-affaire
ClaimConcept
Berichten: 1973
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45

Woekerkampioen AEGON ontsnapt aan collectieve veroordeling

Ongelezen bericht door ClaimConcept »

Op dit forum heb ik al meerdere malen aangegeven dat de scheidslijn tussen de verschillende woekerproducten vaak flinterdun is. Welke consument weet nu spontaan het verschil tussen pak 'm beet AEGON KoersPlan, BonusPlan, SprintPlan, Vliegwiel of GarantiePlusPan?

Hoewel de pijlen op dit subforum vaak ook gericht zijn op andere instellingen als ASR en NN, is AEGON toch wel onbetwist Woekerkampioen nummer 1. In dat kader vinden er meer interessante ontwikkelingen plaats in de rechtspraak, die mogelijk ook gevolgen kunnen hebben voor Woekerpolis.

Zo ontsnapt AEGON, in een bij voorbaat kansloze collectieve procedure van de Vereniging Consument & Geldzaken, vandaag aan een veroordeling wegens collectief bedrog bij SprintPlan, zie Uitspraak Sprintplan op 7 april 2015.

Collectief falen of hooguit doekjes voor het bloeden, maar individueel steeds meer gerechtigheid!

AEGON verkocht via haar adviseurs rond de eeuwwisseling een veelheid aan spaarbelegproducten, waaronder Legio-Lease, tegenwoordig beter bekend als Dexia. De kat in de zak die deze club van AEGON kocht, leidt anno 2015 in individuele procedures tot steeds gunstiger uitspraken dan het Hofmodel Amsterdam: Veroordeling Dexia in de geest van Kifid en Hoge Raad

In hoeverre zal de geschiedenis zich bij Woekerpolis herhalen?


ClaimConcept
Berichten: 1973
Lid geworden op: 22 mei 2012 10:45

Re: Woekerkampioen AEGON ontsnapt aan collectieve veroordeling

Ongelezen bericht door ClaimConcept »

ClaimConcept schreef:Grootste gotspe is natuurlijk dat mister Woekerpolis himself later voorzitter werd van de integriteitscommissie Corporate Governance. Oud-president ECB Wim Duisenberg, die al grote moeite had met de naar hem vernoemde Dexia-regeling, zou zich in zijn graf omdraaien als hij wist wie later voorzitter Raad van Bestuur zou worden bij de Duisenberg School of Finance.
Duisenberg School of Finance stopt als zelfstandige instelling vanaf september 2015
De €500.000 aan jaarlijkse subsidie van de gemeente Amsterdam en het ministerie van Economische Zaken stopte vanaf 2013 en sindsdien moest de school het volledig op eigen kracht doen. Een te zware krachttoer want vanaf 1 september 2015 verliest de Duisenberg School of Finance zijn zelfstandigheid. De opleiding wordt vanaf dat moment verzorgd door de Universiteit van Amsterdam UvA.
ClaimConcept schreef: Bij Koersplan trapte de Hoge Raad (c.q. Hof A'dam) niet in deze truc, Commissie Hendrikse bij Vermogenplan wel.
Of zit er meer achter?
Amsterdam Centre for Insurance Studies
Het Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) is een initiatief van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde en de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam.
ACIS is een community met daarin ruim vijftig onderzoekers uit binnen- en buitenland: tophoogleraren, veelbelovende onderzoekers en talentvolle promovendi die voor het merendeel ook als docent verbonden zijn aan de master Verzekeringskunde van de Amsterdam Business School van de UvA.
De directeur van ACIS is prof.dr. Marc Hendrikse.
Onder meer gefinancierd door het Verbond van Verzekeraars. Hoe onafhankelijk is Commissie Hendrikse?

Gesloten