toggle menu

Consumententip: Onzinnige verzekeringen

Het is belangrijk om je in te dekken tegen risico's als schade aan je huis, letsel of aansprakelijkheid. Maar veel verzekeringen zijn onzin! Verzeker geen verliezen die je zelf kunt betalen.

Mobiele-telefoonverzekering

Voor ongeveer tien euro per maand kun je je gsm verzekeren tegen schade, diefstal en soms ook verlies. Maar de schade kan doorgaans makkelijk zelf worden betaald en de voorwaarden zijn vaak veel te strikt. Zo beschouwen verzekeraars zakkenrollen niet als diefstal. Alleen als er duidelijke sporen zijn van inbraak of beroving keren zij uit.

Garantieverlengingen

Veel elektronicawinkels bieden garantieverlening aan bij de koop van een computer of televisie. Deze verzekering vergoedt reparatie als een apparaat stuk gaat na het verlopen van de reguliere garantie. Een tv-toestel of computer behoort volgens de wettelijke garantie langer mee te gaan dan de een of twee jaar die door de normale garantie bij de aankoop is gegeven. Ga met het product terug naar de winkel en eis op zijn minst een deel van de reparatiekosten terug.

Uitvaartverzekering

Een begrafenis kan weliswaar al snel 5.000 euro kosten, maar dat bedrag kun je ook zelf sparen. Veel mensen nemen een begrafenisverzekering om de beslommeringen van een uitvaart uit handen van de nabestaanden te nemen.

Voor wie toch een uitvaartverzekering wil afsluiten: hoe jonger je begint met sparen, hoe lager de maandpremie.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant