In deze beroepsgroepen zoeken ze wél extra mensen tijdens de coronacrisis

In deze beroepsgroepen zoeken ze wél extra mensen tijdens de coronacrisis

Door het coronavirus lijkt alles bijna stil te staan. Normaal ziet De Nationale Vacaturebank een lichte stijging in het aantal vacatures in maart ten opzichte van januari. ‘In de huidige markt zien we echter een totale vacature-afname van 23 procent.’ Toch zijn er ook beroepsgroepen waarin ze wel op zoek zijn naar extra mensen. 

Irene van Cappelle, marketeer bij de Nationale Vacaturebank, meldt desgevraagd dat zij in alle functiegroepen een daling zien in het aantal vacatures. ‘De meest zwaar getroffen functiegroep is horeca en detailhandel. Minder last hebben de functiegroepen: juridisch, beveiliging, techniek en productie/uitvoerend. Deze laatste functiegroepen laten een daling zien van 10 procent tot maximaal 20 procent.’

Nieuwe vacatures

Dit wil echter niet zeggen dat er helemaal geen nieuwe vacatures zijn. Op de website worden nog dagelijks vacatures geplaatst in de logistiek en productiebranche. Ook zijn er deze week vacatures geplaatst voor onder andere: een controller die vanuit huis aan de slag gaat, chauffeurs, onderhoudsmonteurs, een business intelligence specialist, Java developers, financieel medewerkers, een basispsycholoog, een communicatiemedewerker en juristen.

UWV

Uitzendbureau Manpower meldt dat er bij het UWV in de logistiek en in andere belangrijke sectoren zoals de zorg, dringend mensen nodig zijn. ‘Door de Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud is er bij het UWV veel vraag naar extra personeel.’ Op de website van het uitzendbureau staan vacatures voor uitkeringsdeskundigen in Hengelo, Rotterdam, Breda, Eindhoven, Utrecht en Goes. Je kunt ook parttime aan de slag als klantenservicemedewerker of telefonisch klantadviseur in Goes. 

Docent verzorging/gezondheidskunde

Uitzendbureau Randstad is voor een zorgcollege in Amsterdam op zoek naar docenten zorg. ‘Als docent/trainer verpleegtechnische vaardigheden ben je in staat om zorgprofessionals de verschillende voorbehouden en risicovolle vaardigheden, via een didactische vaardigheidstraining, te trainen en te toetsen.’ Voor de functie heb je een afgeronde verpleegkunde opleiding nodig, recente ervaring in de gezondheidszorg, (enige) ervaring als docent/trainer en ben je bij voorkeur in het bezit van een didactische aantekening en/of docentenopleiding.

Logistiek

Ceva Logistics is eveneens op zoek naar personeel. Het supply chain management-bedrijf zoekt magazijnmedewerkers, heftruck- of reachtruckchauffeurs, timmermannen en klantenservicemedewerkers. In het magazijn in Heerlen vindt de opslag van medische producten plaats. Manpower heeft diverse vacatures beschikbaar in Eindhoven, Heerlen, Born, Oud Gastel (omgeving Roosendaal), Sittard, Venray en Wijchen. Als je technisch bent ingesteld, kun je ook als monteur aan de slag.

Picnic

Ook bij Picnic zijn ze op zoek naar personeel, meldt de Nationale Vacaturebank. De online supermarkt opent in mei een zesde distributiecentrum in Apeldoorn vanwege de toegenomen vraag naar het bezorgen van boodschappen. Het bedrijf heeft daarnaast de capaciteit voor het verwerken van orders en de bezorging uitgebreid.

Medische producten 

Medtronic maakt medische producten voor ziekenhuizen over de hele wereld. Ze zorgen onder andere voor de assemblage van bloedcirculatiepompen en operatiekits. Er is momenteel veel vraag naar medische producten. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in Limburg. In Heerlen staat een magazijn waar ongeveer 400 medewerkers verspreid over verschillende afdelingen werken. Momenteel zijn ze via Manpower op zoek naar een product support specialist, administratief medewerker facturatie, technisch medewerker en een specialist op het gebied van regelgeving.

Afvalverwerking

Afvalverwerking is een vitaal beroep. Suez, het bedrijf dat in heel Nederland de inzameling, recycling en verwerking van afval verzorgt, is op zoek naar een hoofdoperator met leidinggevende kwaliteiten voor de vestiging in Rotterdam. 

Post NL 

Doordat we in quarantaine zitten, wordt er veel online besteld. Post NL heeft het er maar druk mee. Manpower is regelmatig op zoek naar postsorteerders in Amsterdam, Rotterdam, Nieuwegein, Zwolle en Den Bosch. 

Yellow Chips

We snaaien erop los en dat merkt Yellow Chips, een jong bedrijf dat natuurlijke chipsproducten maakt. Via Manpower kun je zowel fulltime als parttime aan de slag in Emmeloord als productiemedewerker, procesoperator, mechanisch operator of als een operator voor het verpakkinsgproces. 

Mora

Er worden blijkbaar veel frikandellen en kroketten gehamsterd, want ook bij Mora in Maastricht staan er verschillende vacatures open via Manpower. Zo kun je aan de slag als productiemedewerker, procesoperator, technisch operator of keukenmedewerker.

Andere manieren om werk te vinden

‘Laten we een beetje op elkaar letten.’ Dat is het motto van het digitale platform www.nlmobiliseert.nl.  Op de website worden vraag en aanbod naar aanleiding van de coronacrisis bij elkaar gebracht. ‘Ontelbaar veel ondernemers zijn afhankelijk van de horeca-en evenementensector. Tegelijkertijd zitten er steeds meer mensen thuis. Sectoren die van vitaal belang zijn komen nu steeds meer onder druk te staan, zeker nu de supermarkten en distributiecentra te kampen hebben met hamsteraars.’ 
 
FlexExchange.nl is een ander initiatief dat bedrijven met onder- en overcapaciteit aan elkaar koppelt.
 
 
 
 
 

Meer over:

Ook interessant