Vervang jij je ondergoed wel genoeg voor nieuwe, schone exemplaren?

Vervang jij je ondergoed wel genoeg voor nieuwe, schone exemplaren?

Hoe heet je je ondergoed ook wast en hoe vaak je het ook verwisselt; het is beter om het niet helemaal af te dragen tot het echt versleten is. De reden waarom en hoe vaak je het dan wel moet vervangen vertelt Radar je in dit artikel.

We vallen maar meteen met de deur in huis: je ondergoed kun je beter niet langer dan een jaar dragen. Natuurlijk is dit wel afhankelijk van hoe vaak je het draagt, maar als dit redelijk vaak is en je sport ook in dit ondergoed dan mag het na een jaar echt de deur uit.

Bacteriën in je onderbroek

En dit is de reden waarom: hoe goed je een onderbroek ook verzorgt, er blijven nu eenmaal erg veel bacteriën achter in deze onderste kledinglaag. Een Amerikaanse microbioloog, Charles Gerba, deed hier onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat een gemiddelde onderbroek eentiende gram e.coli bacterie bevat; ofwel de poepbacterie. 

Dit gebeurt er als je lang dezelfde onderbroek draagt

En hoewel de kans op last van die bacteriën niet heel groot is als je iedere dag je onderbroek vervangt, neemt deze kans wel toe als je niet regelmatig van onderbroek wisselt. De bacteriën stapelen zich namelijk gemakkelijk op in de warme en vochtige omgeving van jouw ondergoed. Dit kan leiden tot een slechte lichaamsgeur, maar ook tot schimmel- en urineweginfecties. 

Twee zaken zijn dus van belang: trek iedere dag even een schone onderbroek aan en gebruik je onderbroeken niet jarenlang. 

Ook interessant