toggle menu

DSB hypotheek vanaf 1 april boetevrij aflossen

DSB hypotheek vanaf 1 april boetevrij aflossen

Mensen met een DSB-hypotheek kunnen vanaf 1 april boetevrij aflossen. In 2009 is DSB failliet gegaan en overgenomen door Finqus. De oude DSB-hypotheken zijn duur. Je betaalt een hoge rente, dus je maandlasten zijn flink. Nu is er de kans om hiervan af te komen: zonder boete kun je overstappen naar een andere bank met veel lagere rente.

De meeste klanten met een DSB hypotheek (die nu dus bij Finqus loopt) mogen na tien jaar boetevrij overstappen. Finqus heeft dit zelf vrijwel niet aan hun oud-DSB-klanten laten weten. De Consumentenbond is hier echter onlangs achter gekomen.

Verlaging woonlasten

Met een overstap kan je duizenden euro's per jaar besparen. Bijvoorbeeld: Je hebt een hypotheek van 250.000 euro. Nu betaal je vier procent rente voor de hypotheekschuld die nog vijf jaar vaststaat bij DSB (Finqus). Als je nu naar een andere bank kunt overstappen voor een rente van één procent die tien jaar vast staat, bespaar je jaarlijks 7500 euro, en je hebt tien jaar zekerheid van een lage rente.

Hoge schuld

Als je wilt oversluiten dan kan het zijn dat je niet direct een nieuwe bank vindt die de hypotheekschuld wil financieren. Dit, omdat de schuld hoger is dan de waarde van je huis, of omdat inkomstengarantie volgens de bank onvoldoende is (bijvoorbeeld: je hebt geen vast contract, of je bent zzp-er).

Jeroen Wolfsen, adviseur van de hypotheeksite Moneywise denkt dat er ook voor deze mensen wel een oplossing is te vinden. Volgens hem kunnen financiële tussenpersonen een maatwerk hypotheek leveren. 'Mensen met een hoge schuld, hebben al jaren ook de hoge maandlasten kunnen betalen. Ze hebben dus bewezen dat ze een goede klant zijn.'
 

Meer over:

Ook interessant