toggle menu

Geen hypotheken voor woonboten meer bij ING

Geen hypotheken voor woonboten meer bij ING

ING verstrekt vanaf 1 oktober geen hypotheken voor woonboten meer. De bank is bezig het aanvragen van een hypotheek sneller en eenvoudiger te maken. Daarbij worden keuzes gemaakt, aldus een woordvoerder in een toelichting.

ING ziet een hypotheek voor een woonboot als een 'onzekerder product'. Er worden jaarlijks ook maar weinig van dit soort hypotheken verstrekt. Volgens de zegsman zijn het er 'nog geen paar honderd per jaar'.

ING heeft nu nog het grootste deel van de markt voor woonboothypotheken in handen. De bank kondigt de stap naar eigen zeggen tijdig aan, om andere partijen de kans te geven het gat in de markt op te vullen.

Waardedaling woonboten

EenVandaag meldde naar aanleiding van het bericht dat het besluit van ING negatieve gevolgen kan hebben voor de vraag naar woonboten in Nederland. Het kan straks immers lastiger worden om voor zo'n schuit een hypotheek te krijgen. Als er geen andere spelers op de markt komen, kunnen de boten hierdoor zomaar 40 procent minder waard worden, stelde hoogleraar en woningmarktdeskundige Peter Boelhouwer van de TU Delft tegenover het actualiteitenprogramma.

Bron: ANP

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant