toggle menu

ING komt met persoonlijke advertenties op basis van rekening

ING komt met persoonlijke advertenties op basis van rekening

ING heeft zijn privacystatement veranderd met de toevoeging dat de bank je bij- en afschriften mag scannen en die informatie mag gebruiken om je gepersonaliseerde advertenties te bieden.

Het bedrijf komt met vier voorbeelden: een suggestie voor een spaarrekening voor kinderen als je kinderbijslag ontvangt, advertenties voor een spaarrekening of beleggingsmogelijkheden als je veel geld op je rekening hebt staan, reclame voor hypotheken als je veel huur betaalt of een bericht over een reisverzekering of creditcard als je pint op een luchthaven.

Alleen advertenties van eigen producten

In bovenstaande voorbeelden wordt alleen geadverteerd met producten van ING zelf en de bank zegt tegen Tweakers er op dit moment geen plannen zijn om ook externe adverteerders toegang tot de gegevens te geven, maar ‘we kunnen niet in de toekomst kijken’.

Reclame uitzetten

Standaard staan de advertenties bij alle ING-klanten aan, maar ze kunnen wel uitgezet worden. Dit kun je doen bij de privacyinstellingen van ING. Log daar in en zet het schuifje bij ‘Ik wil geen commerciële boodschappen van ING op basis van mijn persoonsgegevens’ aan.

Bronnen: ING / Tweakers

Meer over:

Ook interessant