toggle menu

Let op! Facebookspam zogenaamd van Nederlandse media

Let op! Facebookspam zogenaamd van Nederlandse media

'Onze journalist heeft het een maand getest: het werkt!', berichten van deze strekking verschijnen de afgelopen tijd regelmatig op Facebook. De afzenders zijn zogenaamd Nederlandse nieuwsmedia, waaronder NOS en RTL Nieuws. Trap er niet in: het gaat om spam.

In de berichten wordt reclame gemaakt voor gezondheids- of afvalpillen. Het lijkt alsof de boodschap verstuurd is door een Nederlandse nieuwssite, dit is niet het geval. Nieuwsmedia waarvan de naam worden misbruikt zijn: AD, RTL Nieuws, NOS, De Telegraaf en Linda.

NOS probeerde te achterhalen of de nagemaakte pagina's terug te leiden zijn naar een organisatie of persoon, maar kon dit niet ontdekken. Eén linkje ging naar onderstaande website (screenshot).

Volgens Facebook gaan zulke berichten al langer rond. Het platform zegt er alles aan te doen dergelijke spam de kop in te drukken. Volgens Facebook gaat het om een klein aantal gebruikers die deze reclame-boodschappen ziet.

Advies

Kom je Facebookberichten tegen met teksten als: 'Dit pilletje helpt je zo van je vettebuik af', 'Haal nu deze pillen in huis en je bent snel van je vetbuik af'? Klik niet op de links en meld de posts aan Facebook. Klik op het driehoekje rechtsboven het bericht en kies voor 'Bericht rapporteren.'

Bron: NOS

Updates ontvangen over dit onderwerp?

Wil je op de hoogte blijven van dit onderwerp? Download de gratis Radar-app en volg het onderwerp.

Meer over:

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant