Nieuw bestuur Stichting Loterijverlies woest over bedelbrief

Nieuw bestuur Stichting Loterijverlies woest over bedelbrief

De oprichter van Stichting Loterijverlies, Ferdy Roet, ligt onder vuur. Het nieuwe bestuur van de claimclub is niet te spreken over een bedelbrief die vorige week werd verstuurd. De brief lijkt afkomstig van Stichting Loterijverlies maar de afzender is BV Loterijverlies, een bedrijf van Roet.

Roet werd vorig jaar samen met de Britse brievenbusfirma Breton Ltd afgezet als de bestuurder van Stichting Loterijverlies vanwege wanbeheer. In de brief die afgelopen week verstuurd is vanuit 'Stichting Loterijverlies' wordt gevraagd om meer geld om 'kostbare procedures te voeren' tegen de Staatsloterij. De smeekbrief lijkt dus afkomstig te zijn van de claimstichting zelf, maar de afzender is BV Loterijverlies, een bedrijf van Roet.

Bestuur uit ongenoegen

'Het bestuur van Stichting Loterijverlies is niet bij dit besluit betrokken geweest, sterker nog, (...) het bestuur van de stichting was zelfs geheel onbekend met dit besluit', meldt de nieuwe bestuurder Guus Strörmann. Zijn collega-bestuurder Paul Sins zegt dat Roet inmiddels in gecontacteerd over de actie. 'Wij hebben de heer Roet ons ongenoegen geuit. Dit is niet de manier om samen te werken', vertelt Sins. Roet was zelf niet bereikbaar voor commentaar, meldt De Telegraaf.

Luister naar de Radio-uitzending over de bedelbrief

Bron: Radar Radio / De Telegraaf

Ook interessant