Compensatie voor Staatsloterij-deelnemers

Vandaag (10 april 2017) maakten de Staatsloterij en de stichting Staatsloterijschadeclaim bekend dat ze een akkoord bereikt hebben. Vanavond praten we hierover in de studio.

Radar liet in 2007 al zien dat de Staatsloterij niet eerlijk was over de winstkansen. Het bedrijf verzweeg dat prijzen ook op onverkochte loten konden vallen. Enkele miljoenen mensen werden gedupeerd.

'Extra beloning voor actiebereidheid'

Nu is besloten tot een gratis extra trekking voor alle spelers van destijds: zowel abonnementsspelers als spelers die loten in de winkel hebben gekocht. Ook krijgen aangeslotenen bij Stichting Staatsloterijschadeclaim of Loterijverlies een vergoeding van 40 euro per persoon. 'Dit als een extra beloning voor hun actiebereidheid', aldus de Staatsloterij. Wie meedoet aan de 'Bijzondere Trekking' en /of de 40 euro accepteert, gaat er wel mee akkoord af te zien van verdere juridische stappen.

Lees meer in ons nieuwsbericht: Staatsloterij compenseert met extra trekking en 40 euro

In de studio geeft Stichting Staatsloterijschadeclaim tekst en uitleg over dit akkoord.

Reactie Loterijverlies: 'Een belediging'

Ferdy Roet van Stichting Loterijverlies laat desgevraagd weten dat er geen contact is geweest tussen hem en Stichting Staatsloterijschadeclaim. Hij was niet op de hoogte van deze schikking en kan zich er ook totaal niet in vinden. Hij noemt het compensatieakkoord dat de Staatsloterij heeft gesloten 'een belediging voor de bedrogen deelnemers'.

Forumreacties

18
  • Door Radar

Vandaag (10 april 2017) maakten de Staatsloterij en de stichting Staatsloterijschadeclaim bekend dat ze een akkoord bereikt hebben. Lees meer: https://radar.avrotros.nl/nieuws/detail/staatsloterij-compenseert-met-extra-trekking-en-40-euro Vanavond praten we hierover verder in de studio. Maandag 10 april in Radar, om 20:30 uur bij AVROTROS op NPO 1

  • Door cor.knollenburg

Volksverlakkerij Ik heb in een veel eerder stadium via mijn eigen Facebook al de kansloosheid om een prijs te winnen in de Staatsloterij aan de kaak gesteld. Ik heb er toen mijn automatisch lotnummer voor iedereen bijgegeven. Ik heb mijn deelname van vóór het jaar 2000 wel laten voortbestaan, want wie niet waagt ... die niet wint! Maar welke kans dan om te winnen? We kennen uitgebreid de misleiding als bewezen en toegegeven! Een eenvoudige rekensom laat zien dat over de periode 2000-2008 negen jaren betrokken zijn, met twaalf trekkingen standaard en 2 aanvullend. Tel op: 110 trekkingen. De ezel 'IK' stootte zich dus al 108 keer meer aan de steen der misleiding dan spreekwoordelijk gebruikelijk. Nu mag ik me straks verheugen op een 'Gratis Deelname', nadat ik me daartoe heb aangemeld? HALLO Staatsloterij, al ruim 25 jaren kent u de weg naar de automatische afschrijving van mijn rekening bij de RABO. U weet dus precies wie ik ben en waar u mij bereikt en gelet op uw recente mailbericht van 7 april 2017?Zomaar, spontaan mijn deelname aan de trekking van 10 april 2017 bevestigd, knap hoor 'Staatsloterij' en dat met een nummer dat ik al ruim 20 jaren heb en waarvan ik me afvraag of u dat bewust van deelname uitsluit sedert de dag waarop U mij dat verstrekte! 'Staats' - Loterij. Besmette woordcombinatie, als je niet mag vertrouwen op een namens de 'Staat der Nederlanden' georganiseerde tombola. Maar wat mogen we verwachten, in een land dat haar Volksvertegenwoordigers aan de lopende band met lange neus ziet lopen... Pinokkio waardig! Een land waarin een Minister President voorop loopt om waarheid, belofte, openheid en eerlijkheid te schofferen waar het hem uitkomt. 'Ik' me melden om gratis een 'peuk uit Eigen Doos' te mogen genieten? Nee Staatsloterij. Nee, Dank U! Maar waarom hecht U er zo aan, om in dat geval van mij absolute verschoning te verkrijgen? Geneert U zich dan helemaal niet om met Uw compensatie van niks een eventuele toekomstige rechtsvervolging te voorkomen? Geeft U hiermee niet aan, dat de hele zaak gewoon stinkt en feitelijk 'Volksverlakkerij' heet? U gaat gewoon door met uw bedrieglijk spel!

  • Door Martin Jaspers

Ik ben al dik tevreden, net 2 gratis loten opgehaald en hoefde er niet eens iets voor te bewijzen. Ik zal best wel een paar keer loten hebben gekocht in de bewuste periode, dus ik ben voldoende gecompenseerd voor de zgn. misleiding. Staatsloterij bedankt, ik ga weer wat vaker meespelen.