Loterijverlies: 'Compensatie Staatsloterij is een belediging'

loterijverliesbelediging10042017.jpg

Loterijverlies BV, de claimorganisatie van Ferdy Roet, vindt het compensatieakkoord dat de Staatsloterij heeft gesloten 'een belediging voor de bedrogen deelnemers'.

Roet zegt zijn juridische strijd om de jarenlange misleiding over de winkansen bij de loterij voort te zetten. Daarbij roept hij mensen op niet op het aanbod van het kansspelbedrijf in te gaan.

'Fractie van de werkelijke schade'

De Staatsloterij vergoedt slechts een fractie van de werkelijke schade, aldus de belangenbehartiger die naar eigen zeggen een kleine 200.000 boze loterijdeelnemers vertegenwoordigt. Roet maakt zich er hard voor dat de loterij uiteindelijk de totale aankoopbedragen van gekochte loten in de periode 2000 tot 2008 gaat vergoeden, zoals dat volgens hem eerst door het gerechtshof en later door de Hoge Raad zou zijn bepaald. Dat komt volgens Roet neer op gemiddeld 2000 euro per persoon.

'Niet op de hoogte'

Roet laat aan Radar weten dat hij niet op de hoogte was van de schikking. Er is volgens Roet geen contact geweest tussen Stichting Staatsloterijschadeclaim en Loterijverlies. Volgens Loterijverlies is Stichting Staatsloterijschadeclaim verworven met de Staatsloterij. Personen die de stichting leiden zijn verworven met de Staatsloterij en de loterij financiert de stichting, aldus Loterijverlies.

Ook zegt Roet dat hij nog niet weet of gedupeerden een deel van de 40 euro compensatie moeten afstaan aan Loterijverlies. De Staatsloterij reageert hierop dat het raar zou zijn als gedupeerden een bepaald percentage moeten afstaan aan Loterijverlies, aangezien de compensatie volgens de Staatsloterij geen bereikt resultaat is van Loterijverlies.

Radar uitzending

Radar besteedt in de uitzending van maandag 10 april aandacht aan het akkoord tussen de Staatsloterij en Stichting Staatsloterijschadeclaim.

Bron: ANP / Radar / Loterijverlies