2,8 miljoen aanmeldingen voor extra trekking Staatsloterij

staatsloterij-28miljoen24052017.jpg

Ruim 2,8 miljoen (oud-)spelers doen mee aan de extra trekking van de Staatsloterij komende zaterdag. Dat heeft de Staatsloterij woensdag gemeld nadat de aanmeldingstermijn eind vorige week was gesloten. In totaal zijn onder de deelnemers circa 8 miljoen loten verdeeld. In de prijzenpot zit 13,5 miljoen euro.

De extra trekking maakt deel uit van het akkoord dat is gesloten met de Stichting Staatsloterijschadeclaim. De Staatsloterij hoopt met de trekking 'een nieuwe stap te hebben gezet in het herstel van vertrouwen bij onze spelers' in verband met de jarenlange misleiding over de winkansen.

Misleiding

De Staatsloterij vermeldde tussen 2000 en 2008 niet dat ook niet-verkochte loten aan trekkingen meededen. Daardoor konden prijzen vallen op loten die niet waren verkocht, waardoor de winkansen kleiner waren dan de consument dacht.

In het akkoord is ook een vergoeding voor deelnemers van claimstichtingen opgenomen, plus een donatie van 500.000 euro aan drie goede doelen. Meer dan 63.500 deelnemers van de claimstichtingen Staatsloterijschadeclaim en Loterijverlies hebben zich aangemeld voor de extra trekking en/of de vergoeding. 110 (oud)-spelers ontvangen ook een vergoeding omdat zij zich hebben laten bijstaan door een rechtsbijstandsverzekeraar.

Loterijverlies wil trekking stoppen

Claimclub Loterijverlies BV van Ferdy Roet, niet te verwarren met Stichting Loterijverlies, probeerde de extra trekking onlangs nog tegen te houden. Maar de rechter oordeelde dat Loterijverlies BV niet ontvankelijk was.

Bron: ANP