toggle menu

Nieuwe app blokkeert advertenties op smartphone

Nieuwe app blokkeert advertenties op smartphone

Een nieuwe browser-app kan niet alleen reclame op je telefoon blokkeren maar er ook voor zorgen dat er minder gegevens worden gedeeld met websites en sociale media (zoals Facebook en Twitter).

De toepassing heet Adblock Plus en werkt als een browser. Dat is een programma waarmee je kunt surfen op internet. Adblock Plus is een alternatief voor bijvoorbeeld Safari of Chrome. Als je wilt internetten zonder advertenties dan moet je dus overstappen.

Adblock Plus voor Android

Adblock Plus voor iOS (Apple)

Omdat Adblock Plus advertenties tegenhoudt zou de browser sneller moeten zijn dan die van concurrenten van Apple en Google.

Je kunt in de app ook aangeven dat je niet wilt dat websites allerlei informatie ove jou verzamelen.

Deze functie inschakelen?

Android: Nadat je de app gedownload hebt ga je naar de drie puntjes rechtsboven. Vervolgens klik je op Instellingen > Advertentieblokkering > Meer blokkeringsopties > Tracking uitschakelen.

iOS (Apple): Open de app, en ga naar het icoontje van Adblock Plus (onderaan in het midden). Klik op Instellingen > Tracking uitschakelen.

Bescherm je telefoon tegen malware

Zoals je ziet kun je er ook voor kiezen om malwaredomeinen uit te schakelen. Als je hier een vinkje plaatst, worden de domeinen waarvan bekend is dat ze malware verspreiden, geblokkeerd.

Zorg dat Facebook je niet meer volgt via social mediabuttons

Social mediabuttons geven je de mogelijkheid eenvoudig een link te delen op bijvoorbeeld Facebook, Twitter en Google Plus. Dankzij deze knoppen kunnen social mediabedrijven bijhouden op welke websites je bent geweest. Je kunt deze social mediabuttons uitschakelen met Adblock Plus.

Reacties uit de advertentiewereld zijn kritisch. Websites zijn bang dat ze geld mislopen omdat mensen hun reclameboodschap niet meer te zien krijgen.

Bron: NOS.nl / Adblock Plus

Reacties

Op de Radar website moet je 'overige cookies' accepteren om te reageren op artikelen.

Ook interessant