Parkeerders riskeren boete door fout Parkmobile

Parkeerders riskeren boete door fout Parkmobile

Ongeveer 50.000 mensen lopen het risico een parkeerboete te krijgen, nadat ze op de zaterdag voor Sinterklaas hun auto hadden geparkeerd via de apps Parkmobile en Park-line. De apps hadden het parkeren niet verwerkt. Daardoor leek het alsof de gebruikers niet betaald hadden. Dat komt door een verkeerd doorgevoerde update van de parkeerapps.

Parkmobile zegt dinsdag dat de fout is teruggedraaid en dat alle transacties alsnog zijn verwerkt. Als mensen inderdaad een bekeuring hebben gekregen, kunnen ze bezwaar aantekenen bij de gemeente met een betaalbewijs van de app. Het bedrijf heeft de betrokken gemeenten op de hoogte gebracht.

Waar en wanneer? 

Het betreft mensen die zaterdag tussen 10:55 en 16:00 uur hebben geparkeerd in gemeenten die zijn aangesloten bij het Nationaal Parkeer Register. Dat zijn onder meer Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Almere. Parkmobile heeft alle gebruikers die mogelijk zijn gedupeerd, per mails op de hoogte gebracht.

Het is niet bekend hoeveel gebruikers daadwerkelijk een parkeerboete hebben gekregen.

update 6 dec 2018, 8:28 uur
In drie steden geen parkeerboete

Automobilisten van wie de betaling van parkeergeld zaterdag in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met Parkmobile en Park-line niet goed verwerkt werd, hoeven niet langer te vrezen voor een parkeerboete. Parkmobile maakte woensdagavond bekend dat de drie steden al deze boetes laten vervallen. Met de overige gemeenten zoals Utrecht en Almere wordt nog overlegd. Door de afspraken met Den Haag, Rotterdam en Amsterdam hoeft volgens Parkmobile meer dan 80 procent van de mogelijk getroffen parkeerders nu zelf geen bezwaar meer te maken tegen een boete.

Hoge parkeerkosten via Parkmobile

Je beëindigt via je mobiele parkeer app een parkeeractie. Althans, dat denk je. Want de volgende dag krijg je een herinnering dat je parkeeractie nog steeds loopt met als resultaat een rekening van meer dan honderd euro. Je kunt aantonen dat je daar al die tijd niet geparkeerd stond. Parkmobile wijst naar de gemeente en die wijst op haar beurt weer naar Parkmobile. Bij wie ligt de verantwoordelijkheid? 

Bekijk de uitzending van Radar over parkeren

Bron: ANP

Ook interessant